Take a fresh look at your lifestyle.

عوارض واکسن آنفولانزا در بزرگسالان، کودکان و زنان باردار چیست؟

در این مقاله قصد داریم به بررسی عوارض واکسن آنفولانزا در بزرگسالان، کودکان و زنان باردار بپردازیم. با شروع فصل سرما احتمال حضور بیماری های ویروسی و علائمی همچون سرماخوردگی بیشتر می شود از این رو مردم برای پیشگیری از بیماری ها از واکسن استفاده می کنند. واکسن آنفولانزا دارای آنتی ژن های سطحی ویروس آنفولانزا می باشد.

واکسن آنفولانزا به صورت سوسپانسیون به شکل مایعی شفاف و بی رنگ در سرنگ های تک دوز عرضه می شود. باید بدانید که واکسن آنفولانزا از بیماری کرونا محافظت نمی کند ولی تزریق واکسن آنفولانزا در این فصل بسیار مهم است چرا که علاوه بر بیماری کرونا و آنفولانزا مشابه و مشترک هستن از این رو واکسیناسیون در برابر آنفولانزا می تواند از علائمی که امکان دارد با کرونا ویروس اشتباه شود را کاهش دهد.

بیماری آنفولانزا دارای علائمی مانند تب و سرفه و گرفتگی و آب ریزش بینی همراه است. با اعلام وزارت بهداشت درباره شیوع آنفولانزا در کشور و خطر ابتلای افراد به آن اعلام کرد که به تزریق واکسن آن روی آوردند و با رعایت پروتکل های بهداشتی از ابتلا به بیماری پیشگیری کنند. اما آیا واکسن آنفولانزا عوارضی دارد؟

نقرس چیست و چگونه درمان می شود + علائم و دلائل آن

واکسن آنفولانزا چه عوارضی دارد؟

از آنجایی که واکسن بدون عوارض در جهان موجود نیست ولی واکسن آنفولانزا جزو واکسن های کم خطر محسوب می شود. عوارض این واکسن محدود است و در حد تب و قرمزی دست یا درد در محل تزریق می باشد. می توان گفت که با توجه به مزایای فراوان واکسن آنفولانزا عوارض آن قابل چشم پوشی است.

برخی ادعا دارند که این واکسن می‌تواند سندرم گیلن باره ایجاد کنند که احتمال آن بسیار ناچیز می باشد و در صورت ابتلا به آنفولانزا احتمال ابتلا به این بیماری بیشتر است.

اما عوارض عمومی واکسن آنفولانزا می توان به موارد زیر اشاره نمود :

  • سر درد
  • تعریق
  • درد عضلات و مفاصل
  • گاهی تب و لرز
  • ضعف و خستگی
  • سرخی در محل ترزیق

باید بدانید که ویروس آنفولانزا مدام در تغییر است و از این رو واکسن های آنفولانزا سالیانه و با روند تغییرات احتمالی به بازار ارائه می شود و این واکسن فرد را بین 6 تا 12 ماه ایمن می کند.

عوارض واکسن آنفولانزا در کودکان

واکسن آنفولانزا برای کودکان
واکسن آنفولانزا برای کودکان

برای کاهش درد واکسن نوزاد چه باید کرد؟

تزریق واکسن آنفولانزا برای نوزادان بالای 6 ماه قابل استفاده و مجاز است. اما میزان دوز تزریقی برای آن ها با توجه به سن کودک باید با مشورت پزشک و تجویز او انجام  شود.

اعلام شده که برای کودکان زیر 9 سال استفاده از دو دوز و کودکان 9 سال و بالای 9 سال استفاده از یک دوز واکسن آنفلوانزا توصیه می شود. باید به خاطر داشته باشید که پس از تزریق واکسن آنفولانزا به کودکان باید به خوبی از آنها مراقبت کنید و در صورت لزوم با متخصص اطفال مشورت کنید و موارد زیر را به خاطر بسپارید:

  • در صورتی که کودک حال خوبی ندارد: درباره علایم که در کودک ظاهر می شود با پزشک مشورت نمایید.
  • در صورتی که کودک به تخم مرغ حساسیت دارد: از آنجایی که واکسن های آنفولانزا مقدار کمی پروتئین تخم مرغ دارد. اگر کودک به تخم مرغ حساسیت و آلرژی داشته باشد برای تزریق واکسن حتما با پزشک مشورت نمایید.
  • در صورتی که کودک نسبت به دوز قبلی واکسن آنفلوانزا واکنش شدیدی نشان داده باشد: اگر کودک نسبت به دوز قبلی تزریقی واکسن واکنش نشان داده باشد نمی تواند مجدد دوز واکسن آنفولانزا را دریافت کند.

عوارض واکسن آنفولانزا برای زنان باردار

عوارض واکسن آنفولانزا برای زنان باردار
عوارض واکسن آنفولانزا برای زنان باردار

تزریق واکسن آنفولانزا در دوران بارداری کاملا بی خطر است. مراکز تحقیقاتی و پیشگیری از بیماری ها در آمریکا اعلام کرده است که بدون توجه به این که زنان باردار در کدام سه ماهه بارداری قرار دارند می توانند از واکسن آنفولانزا استفاده کنند. واکسن مانع از ابتلا به آنفولانزا و بروز عوارض در مادر می شود.

بیماری آنفولانزا در زنان باردار خطرات بیشتری دارد. گزارشات اعلام شده نشان داده که تزریق واکسن آنفولانزا در زنان باردار به طور متوسط ​​۴۰٪ خطر ابتلا به بیماری و بستری شدن در بیمارستان را کم تر می کند و مانع مشکلات احتمالی در جنین به دلیل بروز بیماری آنفولانزا می شود.

چرا که تب بیماری آنفولانزا احتمال نقایص مادرزادی در جنین را بالا می برد. پس از تولد نیز از کودک در برابر علائم بیماری آنفولانزا محافظت می کند ولی نوزاد تا سن 6 ماهگی نمی تواند آن را دریافت کند.

باید بدانید که واکسن آنفولانزا از شما در برابر ابتلا به بیماری کرونا محافظت نمی کند ولی تزریق واکسن آنفولانزا در این فصل بسیار مهم است چرا که علائم بیماری کرونا و آنفولانزا مشابه و مشترک هستن از این رو واکسیناسیون در برابر آنفولانزا می تواند از علائمی که امکان دارد با کرونا ویروس اشتباه شود کم می کند.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.