Take a fresh look at your lifestyle.

برای خوب شدن مسمومیت غذایی چه باید کرد؟

اگر تا به حال دچار مسمومیت غذایی را تجربه کرده باشید، می دانید که چقدر سخت و دردناک است. اما برای خوب شدن مسمومیت غذایی چه باید کرد؟ در حالی که تنها راه برای درمان مسمومیت غذایی این است که به سادگی اجازه دهید تا روند خود را طی کند، اما من چند نکته مفید برای کمک به شما در تسریع بهبودی مسمومیت غذایی می نویسم. در صورت علاقه مندی می توانید از مطالب مرتب همچون معرفی 20 روش درمان خانگی ترش کردن معده بازدید نمایید.

برای بهبودمسمومیت غذایی چه بخوریم؟

مسمومیت غذایی هنگامی اتفاق می افتد که ما غذایی را که به باکتری های مضر آلوده است می خوریم. اگرچه گاهی ویروس ها و انگل ها می توانند دلیل مسمومیت عذایی باشند. اگر غذا درست نگهداری نشود و یا درست پخته نشود یا مدت زیادی در دمای اتاق باقی بماند، ممکن است آلوده شود. علائم حاصل معمولاً اسهال، استفراغ، درد معده ، تب و لرز است.

در حالی که مسمومیت غذایی یک تجربه سخت و دردناک می باشد، اما معمولاً تهدیدکننده زندگی نیست و شما می توانید برای تسریع بهبودی ناشی از مسمومیت غذایی اقداماتی را انجام دهید.

برای بهوبدمسمومیت غذایی چه بخوریم؟
برای بهوبدمسمومیت غذایی چه بخوریم؟

علائم مسمومیت غذایی

  1. درد و گرفتگی شکمی: افرادی که دچار مسمومیت غذایی می شوندانکان دارد گرفتگی در ناحیه شکم را نیز تجربه کنند. چون عضلات شکم منقبض می شوند تا حرکات طبیعی روده را به منظور خلاص شدن از شر ارگانیسم های مضر در کوتاه‌ترین زمان ممکن تسریع کنند.
  2. اسهال: اسهال پاسخی از جانب بدن برای زمانی است که کارایی روده برای بازجذب آب و دیگر مایعات ترشح شده طی فرایند گوارش به واسطه التهاب کاهش می یابد. اسهال با علائم دیگر، مانند حس نیاز به استفاده از توالت، نفخ یا گرفتگی های شکمی همراه است.
  3. سردرد: مسمویت غذایی ممکن است خستگی و کم آبی بدن را به همراه داشته باشد، و حتی می تواند به شکل گیری سردرد بیانجامد.کم آبی بدن می تواند به صورت مستقیم بر روی مغز اثر بگذارد و موجب از دست دادن مایع در این اندام و کوچک شدن موقتی آن شود.
  4. استفراغ: استفراغ فراد مبتلا به مسمویت غذایی نشانه ای شایع است. اگر زیاد استفراغ می کنید و نمی توانید مایعات را پایین نگه دارید، بایدبه پزشک برای  پیشگیری از کم آبی بدن مراجعه نمایید.
  5. احساس بیماری: کاهش اشتها و دیگر علائم شایع ابتلا به یک بیماری مانند خستگی را افرادی که دچار مسمومیت غذایی می شوند تجربه می کنند. این اجساس در نتیجه واکنش های سیستم ایمنی برای مبارزه با عفونتی که به بدن حمله کرده است شکل می گیرد.
  6. تب:تب نشانه ای شایع از برخی بیماری هاست و بخشی از دفاع طبیعی بدن در برابر عفونت هاست.مواد تولیدکننده تب پیروژن ها هشتند که موجب افزایش دما در بدن می باشد. تب فعالیت گلبول های سفید خون را افزایش می دهد که به مبارزه با عفونت کمک می کند
  7. لرز: لرز اکثرا همراه با تب می باشد چون پیروژن ها بدن را فریب می دهند که بیش از اندازه سرد شده است و باید گرم شود.
  8. ضعف و خستگی: ضعف و خستگی به دلیل انتشار پیام رسان های شیمیایی به نام سیتوکین ها شکل می گیرند.همچنین کاهش میزان غذای مصرفی به خاطر کاهش اشتها ممکن است موجب احساس خستگی در فرد بیمار شود.
  9. حالت تهوع: حالت تهوع ناشی از مسمویت غذایی معمولا پس از یک تا هشت وعده غذایی شکل می گیرد.حالت تهوع یک سیگنال هشدار دهنده از طرف بدن است که از گوارش بد خبر می دهد.
  10. دردهای عضلانی: در صورتی که بدن شما با عفونت، مانند مسمویت غذایی،روبه رو شود، احتمال دردهای عضلانی وجود دارد. در این شرایط سیستم ایمنی فعال شده و موجب التهاب می شود.

7 نکات مهم برای خوب شدن مسمومیت غذایی

در صورت عدم درمان صحیح، مسمومیت غذایی و اثرات بعدی آن می تواند برای چندین روز طولانی شود و ممکن است منجر به شرایط ثانویه مانند کم آبی شدید بدن شود. برای اطمینان از بهبودی سریع مسمومیت غذایی، نکات مهم زیر را دنبال کنید:

1. اولین و شاید مهمترین نکته برای بهتر شدن مسمومیت غذایی، هیدراته ماندن است! در حالی که علائمی از شدید شدن مسمویت غذایی را تجربه می کنید، مرتباً جرعه های کوچکی از آب بنوشید. بعد از چند ساعت، با کاهش علائم، حتماً مقداری آب میوه، آب نارگیل یا نوشیدنی معدنی بخورید تا علاوه بر آب ساده، مواد معدنی از بین رفته بدنتان جایگزین شود در صورتی که علائم شما هنوز شدید هستند، نوشیدن این مواد خیلی مهم نیست زیرا بعید به نظر می رسد که جذب بدن شوند.

2. وقتی احساس کردید که برای غذا خوردن آماده هستید، غذایی ساده و سبک بخورید. موز، نان تست و برنج مواد غذایی خوبی برای شروع هستند، مقداری سوپ خانگی هم می تواند برای معده خوب باشد. اگر اشتها ندارید و فکر می کنید معده تان هنوز آماده غذا خوردن نیست خود را مجبور به غذا خوردن نکنید زیرا این اجبار ممکن است اوضاع را بدتر کند. از مصرف لبنیات، غذاهای پرادویه، غذاهای چرب و کافئین خودداری کنید زیرا این مواد باعث تحریک بیشتر معده و طولانی شدن درد شما می شوند.

3. سعی کنید یکی دو روز از آفتاب دور بمانید. قرار گرفتن در معرض آفتاب و گرما باعث کمبود آب بدن شما شده و سوخت و ساز زیادی دارد چرا که بدن شما در این زمان در حال مبارزه با عفونت می باشد.

4. استراحت کافی داشته باشید. استراحت کافی برای خوب شدن مسمومیت غذایی لازم است و به بدن شما کمک می کند. سعی نکنید به محل کار خود بروید یا کارهای خانه را انجام دهید یا برای خرید بیرون بروید. در عوض، دراز بکشید، کمی تلویزیون تماشا کنید، کتاب بخوانید و آرام باشید.

5. زنجبیل برای رفع حالت تهوع عالی است، بنابراین مقداری چای زنجبیل، بیسکویت زنجبیل یا گیاه زنجبیل را امتحان کنید تا معده شما پاکسازی شود.

6. هنگامی که علائم مسمومیت غذایی شما کمتر شد، برخی از گیاهان دارویی وجود دارد که می توانید امتحان کنید. خار مریم به بدن و سم زدایی از کبد بسیار کمک می کند و کبد نقش مهمی در حمایت از هضم غذا و کمک به بدن در فرآیند سموم دارد.

7. در مقابل وسوسه استفاده از داروها برای تسکین اسهال مقاومت کنید. به نظر می رسد یک راه حل آسان است اما در واقع مانع روند بهبود طبیعی بدن شما می شود و به این معنی است که باکتری های مضر برای مدت بیشتری در شما باقی می مانند!

معده حساس (علائم معده ضعیف و برای معده ضعیف چه کنیم )

استراحت کافی برای خوب شدن مسمومیت غذایی لازم است و به بدن شما کمک می کند.
استراحت کافی برای خوب شدن مسمومیت غذایی لازم است و به بدن شما کمک می کند.

چگونه می توان از گسترش مسمومیت غذایی جلوگیری کرد؟

هنگامی که مسمومیت غذایی دارید، باید اطمینان حاصل کنید که آن را به شخص دیگری، به ویژه کودکان خردسال یا افراد مسن منتقل نکنید. برای این کار به توصیه های زیر دقت کنید:

  • مطمئن شوید که شما و خانواده خود مرتباً دست های خود را با آب گرم و صابون می شویید.
  • سطوح را به طور مرتب با اسپری ضد باکتری یا دستمال مرطوب، مخصوصاً آنهایی که لمس کرده اید ، پاک کنید
  • اگر از مسمومیت غذایی رنج می برید، نباید برای دیگران غذا تهیه کنید. هر کسی در خانه شما که در حال تهیه غذا است باید دقت بیشتری در شستن دست ها و وسایل شستشو و تخته های خرد کننده مواد غذایی داشته باشد.
  • حتماً از حوله دستی و پارچه صورت متفاوت با سایرین استفاده کنید.
  • حداقل 48 ساعت پس از آخرین باری که دچار استفراغ یا اسهال شده اید، به محل کار یا مدرسه خود نروید.
  • هنگامی که بهبود یافتید، تمام لباس های خود را ( لباس هایی که پوشیده اید، پتوهایی که استفاده کرده اید، ملافه های خوابیده و حوله هایی را که استفاده کرده اید ) با آب گرم در لباسشویی بشویید.

چه زمانی برای خوب شدن مسمومیت غذایی باید به پزشک مراجعه کنید؟

اگر علائم شما بعد از چند روز رو به بهبودی نبود، باید با پزشک عمومی مشورت کنید. افرادی که به طور ویژه آسیب پذیر هستند (به عنوان مثال افراد مسن و نوجوانان و همچنین افرادی که شرایط سلامتی زمینه ای دارند) باید از مشاوره پزشکی استفاده کنند.

اگر مشکوک هستید که مسمومیت غذایی شما از ماهی، به ویژه صدف پوستی یا غذای کنسروی ناشی شده و یا اگر علائم شما شدید است و شامل اختلال گفتار، گیجی، درد در دندان ها، درد عضلات، مشکلات هماهنگی و از دست دادن هوشیاری است، به دنبال کمک فوری پزشکی باشید. مسمومیت غذایی ناشی از ماهی، صدف و کنسرو می تواند بسیار خطرناک و حتی در برخی مواقع کشنده باشد.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.