Take a fresh look at your lifestyle.

برای خوب شدن رفلاکس نوزاد چه باید کرد؟ درمان در خانه یا دارو!

نوزادان غالباً بعد از خوردن شیر مادر آن را بالا می آورند که به آن رفلکس می گویند دلیل رفلکس در نوزادان عدم رشد سیستم هضم آنها می باشد. رفلکس نوزادان به ندرت مشکلاتی را ایجاد می کند و معمولاً با بزرگ شدن کودک کوچک شما از بین می رود. با این حال، علائم رفلاکس اسید شدید ممکن است به یک مشکل دیگر مانند بیماری رفلاکس معده (مری) اشاره داشته باشد. اما برای خوب شدن رفلاکس نوزاد چه باید کرد؟ تا ادامه این مطلب با من همراه باشید تا پاسخ این پرسش را بفهمید.

برای کاهش درد واکسن نوزاد چه باید کرد؟

درمان های طبیعی برای رفلاکس نوزادان در خانه

اگر نوزاد دلبند شما رفلکس معده دارد می توانید با روش های طبیعی در خانه به بهبود آن کمک کنید. بطور مثال کودک را پس از تغذیه به حالت ایستاده نگه دارید، تغذیه مکرر اما به میزان کم، رژیم خود را تغییر دهید، آروغ نوزاد را بگیرید و یا از پوشک و لباس تنگ استفاده نکنید. در ادامه بیشتر به این موضوع می پردازیم.

1. شیر مادر

شیردهی برای کودک مبتلا به رفلاکس بهتر است، زیرا شیر مادر دو برابر سریعتر از شیر خشک هضم می کنند. اگر شیردهی امکان پذیر نیست، با پزشک خود در مورد اینکه کدام یک از شیر خشک ها برای کودک شما بهتر است صحبت کنید. بعضی اوقات استفاده از گزینه های ضد آلرژی یا بدون لاکتوز می تواند به تسکین رفلکس نوزاد کمک کند.

2. کودک را پس از تغذیه به حالت ایستاده نگه دارید

نگه داشتن کودک در حالت نشسته هنگام تغذیه و حداقل به مدت 20 دقیقه پس از آن می تواند از حرکت غذا به سمت بالا و مری جلوگیری کند.

3. تغذیه مکرر اما به میزان کم

این کار برای شکم نوزاد راحت تر خواهد بود و همچنین رفلاکس را کاهش می دهد زیرا زمان بیشتری برای هضم وجود دارد. برخی از نوزادان مبتلا به رفلاکس به طور طبیعی ترجیح می دهند به این روش غذا بخورند. اگرچه پس از چند روز، کودک شما باید با این برنامه جدید سازگار شود، بنابراین سعی کنید آن را رعایت کنید.

آروغ زدن باعث آزاد شدن گاز و تسکین علائم رفلاکس می شود.
آروغ زدن باعث آزاد شدن گاز و تسکین علائم رفلاکس می شود.

4. آروغ زدن

ممکن است لازم باشد تا برای آروغ زدن کودک پس از شیر دادن به میزان دو سه انس،  شیر دهی را متوقف کنید تا نوزاد آروغ بزند. آروغ زدن باعث آزاد شدن گاز و تسکین علائم رفلاکس می شود.

5. از پوشک و لباس تنگ استفاده نکنید

لباس تنگ و پوشک سفت می توانند فشار بیشتری به شکم کودک وارد کنند و او را تحریک کنند و موجب رفلاکس شوند.

6. رژیم خود را تغییر دهید

مصرف برخی از غذاها، مانند محصولات لبنی یا سبزیجات مانند کلم، ممکن است رفلاکس را افزایش دهند. مادرانی که به نوزاد خود شیر می دهند باید این مواد را از رژیم غذایی خود حذف کنند.

7. اندازه سری شیشه شیر را بررسی کنید

اگر نوک سینه یا سری شیشه شیر خیلی کوچک یا بزرگ باشد امکان دارد کودک در هنگام شیر خوردن هوا را زیاد ببلعد.

8. شیر نوزاد خود را غلیظ کنید

برخی از متخصصان اطفال توصیه می کنند مقداری از غلات برنج را برای سهولت هضم به شیر خشک اضافه کنید. این امر همچنین باعث کاهش شیر دهی به نوزاد می شود. همیشه قبل از امتحان این روش با پزشک خود مشورت کنید، زیرا غلات برنج کالری اضافی به شیر اضافه می کند.

درمان زردی نوزادان در خانه با روش های طب سنتی

درمان پزشکی برای رفلاکس نوزادان

در بیشتر موارد، رفلاکس نوزادان با درمان های طبیعی برطرف می شود. با این حال، اگر رفلاکس نوزاد شما بهبود نمی یابد یا در واقع بدتر می شود برای تسکین علائم با پزشک متخصص اطفال در مورد تجویز داروها صحبت کنید.

در حالی که هیچ دارویی عاری از عوارض جانبی نیست، مطمئن باشید که بسیاری از رایج ترین داروهای تجویز شده برای رفلاکس اسید بسیار ایمن و موثر هستند و از آنجا که اکثر نوزادان قبل از تولد یکسالگی خود رفلاکس اسید دارند، معمولاً نیازی به مصرف دارو برای مدت طولانی ندارند.

گیرنده های اسید (مانند Zantac) معمولاً اولین انتخاب هستند و بازدارنده های پمپ پروتون (مانند Prevacid و Prilosec) برای موارد تهاجمی تر اختصاص داده می شوند.

چه عواملی باعث رفلاکس نوزادان می شود؟

سیستم گوارشی کودک شما (به ویژه اسفنکتر تحتانی مری) هنوز در حال پیشرفت است. از آنجا که ممکن است معده او به درستی کار نکند، گاهی اوقات محتویات به سمت بالا و مری باز می گردند و منجر به تف یا استفراغ می شوند. ریفلاکس اسید در بین نوزادان سالم شایع است و مگر اینکه در تغذیه یا روند زندگی او اختلال ایجاد کند.

علائم رفلاکس اسید در نوزادان

اگر کودک شما علائم زیر را نشان دهد، ممکن است ریفلاکس اسید را تجربه کند.

  • تف و استفراغ: اگرچه همه نوزادان تف می کنند، اما کسانی که رفلاکس اسید دارند ممکن است این کار را معمولا پس از خوردن شیر مادر انجام دهند.
  • تغذیه ضعیف: از آنجا که رفلاکس باعث تحریک مری (سوزش معده) می شود، ممکن است کودک شما به طور طبیعی غذا نخورد. ممکن است هنگام شیردهی کمر خود را قوس دهد و از نوک پستان عقب برود.
  • سر و صدا: نوزادان مبتلا به رفلاکس ممکن است پس از شیر دادن کلافه شوند و گریه کنند.
  • مشکلات تنفسی: نوزادانی که دچار رفلاکس هستند ممکن است هنگام ورود اسید معده به مجاری هوایی فوقانی، دچار سرفه، خس خس سینه و گرفتگی شوند. این علائم ممکن است وقتی کودک کوچک صاف است، بدتر شود.
  • سکسکه: سکسکه و آروغ خیس بیشتر در کسانی که ریفلاکس دارند دیده می شود. علت آن می تواند هوای اضافی در شکم و تحریک مری است.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.