Take a fresh look at your lifestyle.

آزمایش CRP چیست؟ (آزمایش سی آر پی برای تشخیص ویروس کرونا)

به لطف شیوع ویروس کرونا این روز ها نام آزمایشات PCR و CRP را زیاد شنیده اید! در این پست قصد داریم که آزمایش سی پی آر و نحوه انجام آن را شرح دهیم.

CRP (پروتئین واکنش پذیر C) معمولاً برای تخمین ویروسی یا باکتریایی بودن عفونت استفاده می شود و به طور معمول در عفونت های باکتریایی سطح آن افزایش می یابد. با این حال، آخرین تحقیقات نشان داده است که سطح CRP در بیماران COVID-19 افزایش یافته است. با انجام  آزمایش CRP می توان به تشخیص بیماری کرونا دست یافت.

سطح متوسط CRP بالاتر از 20 میکروگرم در لیتر و در بخش مراقبت های ویژه دارای امتیاز است و میزان آن بالاتر از 50 میکروگرم در لیتر بوده است. ترکیبی از ارزیابی دقیق بالینی و اندازه گیری سطح CRP سرم راهی برای تشخیص ویروس کرونا ارائه می دهد.

آزمایش PCR (پی سی آر) برای تشخیص کرونا چگونه انجام می شود؟

آزمایش CRP برای چه مواردی استفاده می شود؟

آزمایش CRP برای یافتن یا کنترل مواردی که باعث التهاب می شوند مورد استفاده قرار می گیرد. این موارد شامل:

  • عفونت های باکتریایی، مانند sepsis، که یک بیماری شدید است که در برخی مواقع امکان دارد زندگی فرد را تهدید نماید.
  • عفونت قارچی
  • بیماری التهابی روده، اختلالی که باعث تورم و خونریزی روده می شود
  • یک اختلال خود ایمنی مانند لوپوس یا آرتریت روماتوئید
  • عفونت استخوان به نام استئومیلیت
  • ویروس کرونا

چرا به آزمایش CRP نیاز است؟

اگر علائم عفونت جدی باکتریایی نیر تب، لزر، تنفس سریع پی در پی، ضربان قلب بالا و حالت تهوع دارید ممکن است به این آزمایش نیاز داشته باشید.

اگر شما قبلاً عفونت یا بیماری مزمن مبتلا شدید، این آزمایش ممکن است برای نظارت بر درمان شما استفاده شود. سطح CRP بسته به میزان التهاب شما افزایش و کاهش می یابد. اگر سطح CRP شما پایین بیاید، نشانه این است که درمان التهاب شما در حال انجام است.

آیا حیوانات خانگی از انسان کرونا می گیرند؟

آزمایش CRP چگونه اجام می شود؟

یک متخصص مراقبت های بهداشتی با استفاده از یک سوزن کوچک نمونه خون را از ورید بازوی شما می گیرد. بعد از قرار دادن سوزن، مقدار کمی خون در یک لوله آزمایش یا ویال جمع می شود. هنگام داخل یا خارج شدن سوزن ممکن است کمی احساس سوزش کنید. این روند معمولاً کمتر از پنج دقیقه طول می کشد.

پاسخ به سوالات رایج تست CRP

  • آیا قبل از تست CRP باید ناشتا باشیم؟ برای آزمایش CRP نیازی به آماده سازی خاصی ندارید.
  • آیا آزمایش CRP خطر دارد؟ انجام آزمایش خون خطر بسیار کمی دارد. ممکن است در نقطه ای که سوزن زده شده درد یا کبودی جزئی داشته باشید، اما بیشتر علائم به سرعت برطرف می شوند.
  • نتایج آزمایش CRP چه معنی ای می دهد؟ اگر آزمایش شما سطح بالایی CRP را نشان می دهد، احتمالاً به این معنی است که شما نوعی التهاب در بدن خود دارید، آزمایش CRP علت یا محل التهاب را نشان نمی دهد. بنابراین اگر نتایج شما طبیعی نیست، ممکن است ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی و انجام آزمایشات بیشتری را برای فهمیدن دلیل التهاب شما تجویز کند.

سطح CRP بالاتر از حد طبیعی لزوماً به این معنی نیست که شما مبتلا به یک بیماری جدی هستید و نیاز به درمان دارید. عوامل دیگری نیز وجود دارند که می توانند سطح CRP شما را افزایش دهند. سیگار کشیدن، چاقی و کمبود ورزش از جمله این موارد است.

مقدار کم لنفوسیت ها می تواند به عنوان شاخص مرجع در تشخیص عفونت های جدید ویروس کرونا  استفاده شود.
مقدار کم لنفوسیت ها می تواند به عنوان شاخص مرجع در تشخیص عفونت های جدید ویروس کرونا  استفاده شود.

تشخیص بیماری از روی رنگ زبان در طب سنتی چگونه است؟

تشخیص سریع تر بیماران COVID-19 با استفاده از آزمایش CRP

در بسیاری از کشورها، سازمان های بهداشتی ترس از این دارند که در موقعیتی شبیه شیوع COVID 19 قرار بگیرند که تعداد زیادی از بیماران در کلینیک ها نیاز به کمک داشته باشند، به همین منظور  کلینیک هایی برای بیماران با علائم عفونت ایجاد شد. به طور معمول، مشاهدات بالینی عفونت مانند تب، خستگی و سرفه خشک وجود داشت. به خصوص در مرحله ابتدایی این عفونت، بیماران فقط  لرز و علائم تنفسی داشتند.

اخیرا الگوریتمی برای تریاژ بیماران COVID-19 استفاده می شود اینگونه است که علاوه بر اشباع اکسیژن مویرگی محیطی (SpO2) ، دو پارامتر دیگر نقش اصلی را بازی می کنند: تعداد لنفوسیت های زیر 1100 / μl و مقدار CRP بالا. این پارامترها ، در ترکیب با علائم بالینی، برای تمایز بیماران ویروس کرونا که نیاز به بستری در بیمارستان داشنتد استفاده شد.

همچنین سایر اطلاعان منتشر شده از یافته های مربوط به لنفوسیت ها و CRP  که توسط ژانگ و همکاران انجام شد نشان داد: “از نظر تستهای آزمایشگاهی، مقدار مطلق لنفوسیتها در اکثر بیماران کاهش یافت. این نتیجه نشان می دهد که 2019-CoV ممکن است به طور عمده بر روی لنفوسیت ها، به ویژه لنفوسیت های T، همانند SARS-CoV عمل کند. آسیب به لنفوسیت های T ممکن است یک عامل مهم منجر به تشدید بیماران باشد. مقدار کم لنفوسیت ها می تواند به عنوان شاخص مرجع در تشخیص عفونت های جدید ویروس کرونا  استفاده شود. ”

احتمالاً، تعداد کم لنفوسیت مشاهده شده نشانگر سرکوب سیستم ایمنی ناشی از ویروس کرونا مشابه عفونت HIV برای تعداد CD4 است، CRP که اغلب شاخص عفونت باکتریایی است، به دلیل عفونت ویروسی در بیماران COVID-19 نیز افزایش می یابد. در بیمارانی که شرایط آنها بحرانی است، سطح CRP در طول بیماری به طور مداوم افزایش می یابد همچنین سایر کشورها هماتولوژی و CRP را به عنوان پارامترهای اساسی در زمینه تشخیص و درمان  بیماران COVID-19 می دانند.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.