Take a fresh look at your lifestyle.

ایمونوتراپی چیست و چه مزایا و عوارضی دارد؟

ایمنوتراپی یا ایمنی درمانی در چندین دهه اخیر یک روشموثر برای درمان درمان سرطان می باشد. در حال حاضر دانشمندان و محققان در حال تحقیق و پژوهش بر روی انواع جدیدی از ایمنی درمانی هستند و نتایج این پژوهش ها برای درمان بیماری ها بسیار تاثیر گذار خواهد بود. روش های مختلفی برای ایمنی درمانی برای سرطان بوجود آمده است و اما ایمونوتراپی چیست و چه مزایا و عوارضی دارد؟ادامه این مطلب را مطالعه کنید.

آیا به درمان سرطان نزدیک هستیم؟

ایمونوتراپی (ايمنى درمانى) چيست؟

دستگاه ایمنی بدن انسان تشکیل شده از گلبول هاى سفيد خون، اعضاء و بافت هاى سيستم لنفاوى (مانند مغز استخوان) می باشد و این سیستم ایمنی وظیفه مقابله و مبارزه با بیماری ها و محافظت از سلامتی را دارد. اما برخلاف روش های درمانی برای سرطان که داروهای درمانی، سلول هاى سرطانى را هدف می گیرند ایمنی درمانی باعث می شود داروها به سيستم ايمنى بدن كمك کنند و که مقابله با بیماری ها و محافظت از سلامتی را سريع تر و بهتر انجام دهد و باعث پاکسازی سلول های سرطانی می شود.

دریافت ایمنی درمانی راه های مختلفی دارد. یکی از راه های دریافت ایمنی درمانی از طريق وريدى می باشد یا به صورت داروی قرص وكپسول خورده شود و وارد بدن بیمار شود. یا به صورت موضعی و کرم روس پوست مالیده شود و یا گاهی مستقیما به مثانه بیمار تزریق شود. از این روش ها برای بهبود و درمان سرطان هایی چون: مثانه، مغز، پستان، گردن رحم، روده بزرگ و راست روده، معده، كليه، خون ولنف، ريه، پوست، تخمدان  و پروستات استفاده کرد.

هر یک از روش های ایمنی درمانی به صورت متفاوت کار می کنند. برخی از درمان های ایمنوتراپی به سیستم ایمنی بدن کمک می کند تا رشد سلول های سرطانی را متوقف یا کند نماید. برخی دیگر به سیستم ایمنی بدن کمک می کنند سلول های سرطانی را از بین ببرد یا از سرطان به سایر قسمت های بدن جلوگیری کند. از درمان های ایمونوتراپی می توان به تنهایی یا همراه با سایر درمان های سرطان استفاده کرد. ایمنی درمانی انواع مختلفی دارد:

  • آنتی بادی های مونوکلونال و درمان های تومورآگنوستیک
  • ویروس درمانی آنکولیتیک
  • سلول درمانی T
  • واکسن سرطان

ایمونوتراپی چه مزایایی دارد؟

ایمونوتراپی چه مزایایی دارد؟
ایمونوتراپی چه مزایایی دارد؟

برای این که پزشک شما تشخیص دهد که این نوع درمان برای بیماری و درمان سرطان شما مفید است دلایل بسیاری را باید بررسی کند اما در صورتی که این درمان برای شما مناسب باشد می توانید از مزایای آن بهره مند شوید.

  • بعضی وقت ها درمان از طریق ایمونوتراپی موثر تر خواهد بود برای مثال سرطان هایی همچون سرطان پوست در صورت درمان با شيمى درمانى و يا پرتو درمانى تاثیری نخواهند داشت ولی ایمونوتراپی می تواند روند رشد و گسترش تومور را کم و یا حتی متوقف کند و باعث درمان سرطان شوند.
  • ایمنوتراپی گاهی می تواند عملکرد و تاثیر سایر را درمان ها را بهتر کند. برای مثال مشاهده شده است که گاهی ایمنی درمانی در کنار شیمی درمانی موثرتر خواهد بود.
  • ایمنی درمانی یا ایمونوتراپی نسبت به درمان های دیگر عوارض جانبی کمتری خواهد داشت و دلیل آن هم این است که در این درمان تنها سلول های ایمنی مورد هدف قرار خواهند گرفت و سلول های دیگر درگیر نخواهند شد. از جمله عوارض جانبى ديده شده، همانند عوارض سرماخوردگى و آنفولانزا، از قبيل تب، كوفتگى، كهير و حساسيت، و احساس گيجى و منگى، مى باشند.
  • در درمان با ایمونوتراپی احتمال بازگشت سرطان بسیار کمتر خواهد بود. در این روش سلول های سیستم ایمنی بدن جستجو، يافتن و از بين بردن سلول هاى توده سرطانى بلدند و به آن ها “حافظه ايمنى” گفته می شود. و این موضوع باعث می شود بدن زمان بیشتری را از سرطان مضون می ماند.

با مهم ترین غذاهای ضد سرطان سینه آشنا شوید

عوارض و معایب ایمونوتراپی (ايمنى درمانى) چیست؟

روش درمانی ایمونوتراپی با توجه به مزایا و فواید بسیاری که دارد اما هنوز به صورت کامل نیست. احتمال دارد با انجام این روش، بدن نسبت به آن عکس العمل بدی نشان دهد و درد ایجاد کند و باعث تورم، آماس و خارش شود. و احتمال دارد در نقاط ورودی  به بدن زخم و قرمزی و حساسیت ایجاد می کند.

  • ایمنوتراپی نیز مانند درمان های دیگر می تواند عوارض جانبی داشته باشد. گاهی ایمنی درمانی موجب می شود سیستم ایمنی بدن بیش از حد تقوست شود و علایم بیماری انفولانزا را نشان دهد. از جمله دیگر عوارض آن می توان به تب و لرز، خستگى و كوفتگى، ايجاد حس بادكردگى، افزايش وزن (به علت مايعات اضافه)، احساس منگى و پُرى در سر، اسهال، و يا ضربان تند و نامنظم قلب اشاره کرد.
  • گاهى سيستم ايمنى می تواند اشتباها ، قلب، ريه ها، كبد، كليه ها  و روده ها را مورد حمله قرار دهد و باعث آسیب جدی در این نواحی شود.
  • این روش درمانی زمان بیشتری نسبت به سایر روش های درمان سرطان دارد و همین سرعت درمان طولانی یکی از معایب مهم این روش درمانی است.
  • کمتر از 50 درصد بیمارنی که این نوع درمان را در پیش دارند درمان و پاسخی را دریافت نمی کنند و میزان درمان آن نسبی است.
  • احتمال دارد بدن به این روش درمانی عادت کند و ایمنوتراپی اثر خود را بر روی سلول های سرطانی از دست دهد.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.