Take a fresh look at your lifestyle.

علت تلخی دهان چیست؟ | معرفی روش های درمان خانگی آن

سلام دوستان در این اطلاعات کامل در ارتباط با دلایل تلخی دهان ، روش های درمان خانکی و اینکه تلخی دهان علائم  نشانه چه بیماری است را در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.  حتما تلخی دهان را تا کنون تجربه کرده اید ، و می دانید که تلخی دهان با بوی بد همراه است . این مساله به عوامل متعددی وابسته است که در این مقاله به شرح آنها می پردازیم.

علت تلخی دهان چیست؟

تلخی دهان می تواتد به دلایلی همچون مصرف دارو ، رعایت نکردن بهداشت ، استعمال دخانیات ، کم آبی بدن و یا رفلکس معده ، براکت‌های ارتودنسی و حساسیت باشد که تمامی این موارد نیاز به توضیح و شرح دارد. اکنون با این اوصاف خودتان می توانید دلیل اصلی تلخی دهانتان را تشخیص دهید.

  • بارداری

همانطور که می دانید در دوران بارداری تغییراتی در هورمون ها رخ می دهد، اگر خانم های باردار تلخی دهان را احساس می کنند می تواند به دلیل همان تغییرات هورمونی باشد. مادران باردار می توانند با خوردن یه برش کوچ از لیمو ترش و یا شکلات ، تلخی دهان را برطرف نمایند.

  • عدم رعایت بهداشت دهان‌ و دندان

به نظر من دلیل اصلی تلخی دهان می تواند عدم رعایت بهداشت دهان و دندان باشد حفظ سلامت دندان همانند دیگر اعضا و جوارح بدن بسیار مهم است. زیرا در اثر مسواک نزدن و یا استفاده نکردن از نخ دندان احتمال عفونت و بروز بیماری‌های لثه و مشکلاتی مانند عفونت دندان و ورم لثه افزایش می یابد تمامی این موارد می توانند باعث تلخ شدن مزه دهان شوند.

عدم رعایت بهداشت دهان‌ و دندان می تواند باعث تلخی دهان شود
عدم رعایت بهداشت دهان‌ و دندان می تواند باعث تلخی دهان شود

بیشتر بخوانید : روش های از بین بردن جرم دندان در خانه

  • خشکی دهان

همانطور که در ابتدا گفته شده یکی از علل تلخی دهان می تواند خشکی دهان باشد. و خشکی دهان نیز می تواند بر اثر بی آب شدن بدن یا آسیب غدد بزاق یاشد باعث می شود که گاهی اوقات ما طعم فلزی در دهان احساس کنیم. البته بیماران دیابتی و حتی افراد مبتلا به دیابت و تیروئید و مشکلات کبدی و کلیوی دارند ممکن است مزه دهانشان تلخ شود.

  • مصرف دارو های خاص

اگر به دلیل بیماری مشخصی از دارو استفاده می کنید و در اکثر مواقع دهانتان تلخ است ، دلیل این تلخی را می توان مصرف دارو تلقی نمود. البته نا گفته نماند که این مورد در بیماران قلبی و عروقی و بیماران افسرده مشاهده شده.

مصرف برخی از دارو ها و دارو های مکمل همچون مولتی ویتامین ها و قرص آهن نیز می توانند باعث تلخی دهان شوند زیرا این مکمل‌ها اغلب دارای مقدار زیادی روی و مس می باشند.

  • استعمال دخانیات

استعمال دخانیات همچون سیگار و قلیون می تواند باعث تلخی دهان شوند زیرا مصرف دخانیات قادر است بر غده‌های چشایی تأثیر می‌گذارد. جالب است که بدانید استعمال برخی مواد شیمیایی همچون نفت و بنزین تلخی دهان را افزایش می دهد.

  • رفلاکس معده :  از دیگر علت های تلخی دهان می توان به رفلکس و بازگشت اسید معده به مری و ورود آن به دهان اشاره نمود.

روش های خانگی درمان تلخی دهان

مشکل تلخی دهان به هر دلیلی باشد می توانید با روش های خانگی که ما در این بخش از مقاله به شما معرفی می کنیم برطرف ساید. اگر با انجام روش های زیر تلخی دهان شما برطرف نشد حتما به پزشک مراجعه نمایید.

  • بهداشت دهان و دندان

به نظر من با رعایت بهداشت دهان و دندان می توانید کاهش چشمگیری در تلخی دهان و دندان احساس کنید. رعایت بهداشت دهان و دندان از عفونت لثه ها پیشگیری می نماید. نخ دندان مواد ریز مابین دندان ها را خارج می نماید و از بوی بدن جلوگیری می کند.

  • شستشو و مسواک زدن با جوش شیرین : شستشوی دهان و مسواک زدن با جوش شیرین می تواند تلخی دهان را از بین ببرد. برای استفاده از این روش روزی 2 بار زبان و دندانتان را با جوش شیرین مسواک بزنید.
  • استفاده از مسواک زبان‌شور

مسواک زبان‌شور

با استفاده از زبان شور که نمونه آن را در شکل فوق مشاهده می نمایید لایه روی سظح زبانتان را پاک کنید. طرز استفاده از زبان شور به این صورت است که باید روزی 2 الی 3 بار آن را بر روی سطح زبانتان به جلو و عقب بکشید.

  • داروی کاهنده‌ی اسید

یکی از روش های درمان تلخی دهان استفاده از دارو های کاهنده اسید است. تهیه این دارو بدون نسخه از داروخانه ها امکان پذیر است. مصرف این دارو مشکل رفلاکس معده و را بر طرف می نماید و در نتیجه باعث رفع تلخی دهان می گردد.

  • نوشیدن آبمیوه و خوردن میوه های ترش‌

می توانید با خوردن مرکبات ترش مزه همچون آب پرتقال ، آب لیمو و همچنین میوه های ترش مانند نارنگی تلخی دهان را کاهش دهید. این روش بسیار کارآمده و موثر می باشد.

  • شست‌وشوی مرتب دهان

اگر دهانتان مدام تلخ می شود و مزه فلزی می گیرد ، روزانه چند بار دهانتان را بشورید برای انجام این کار می توانید از مایع دهانشویه نیز می توانید استفاده نماید.

آیا تلخی دهان می تواند علائم بیماری خاصی باشد؟

در این مقاله بطور کامل به بررسی این موضوع پرداخته ایم : آیا تلخی دهان خطر ناک است ؟

همانطور که در ابتدا مقاله گفته شد، تلخی دهان دلایل متعددی دارد ممکن است از مشکلات و ناراحتی معده و حتی عفونت در لثه خبر دهد از این رو اگر تلخی دهانتان با روش های خانگی رفع نگردید حتما از به یک دندانپزشک مراجعه نمایید.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.