Take a fresh look at your lifestyle.

رشته تجربی چه شغل هایی دارد (پردرآمدترین شغل های علوم تجربی را بشناسید)

امروزه داشتن شغل خوب با درآمد بالا به یکی از دغدغه های همه افراد تبدیل شده و دانش آموزان از همان سنین نوجوانی به فکر قدم برداشتن در مسیری هستند که آینده شغلی آنها را تضمین کند. تعیین رشته یکی از مراحل مهم در زندگی دانش آموزان است که می تواند تعیین کننده شغل و میزان درآمد آنها در آینده باشد. ممکن است بخواهید رشته تجربی را به دروس رشته تجربی علاقه مند باشید اما ندانید رشته تجربی چه شغل هایی دارد. پس در این مطلب همراه ما باشید تا با شغل های رشته تجربی آشنا شوید.

رشته علوم تجربی چه شغل هایی دارد

رشته تجربی امروزه به یکی از رشته های پردرآمد تبدیل شده و می توان گفت بیشتر زیر شاخه های رشته علوم تجربی می توانند در آینده شغل یا حرفه قابل قبولی داشته باشند و وارد بازار کار شوند.

شغل های رشته تجربی شامل چند دسته می شوند:

  • شغل های پزشکی و پیراپزشکی
  • شغل های علوم پایه رشته تجربی
  • شغل های دبیری رشته تجربی

در ادامه بطور کامل به شما می گوییم که در رشته تجربی چه شغل هایی وجود دارد.

همچنین در مینویسم با عجیب ترین شغل های دنیا آشنا شوید.

پزشکی

اکثر افراد با شنیدن اسم رشته تجربی به فکر پزشکی می افتند. شغلی پردرآمد، با موقعیت اجتماعی عالی و البته سخت که برای خواندن رشته پزشکی باید جدا از بحث درآمد و پرستیژ، به این حرفه و مسئولیت هایی که دارد، علاقه مند باشید

از جمله فعالیت های مشخص یک پزشک می توان تشخیص بیماری، تجویز دارو، و انجام عمل جراحی را نام برد.

دارو سازی

دارو سازی از جمله شغل های رشته علوم تجربی است که امروزه یک شغل پردرآمد محسوب می شود و خیلی با توجه به نیاز جامعه به دارو می توان آینده این شغل را پیش بینی کرد.

تحصیلات دانشگاهی رشته دارو سازی شامل یک دوره 6 ساله است که دروس پایه، دروس تخصصی و کارآموزی را در بر می گیرد.

بهترین مشاغل در حوزه فناوری

شغل های علوم تجربی : دارو سازی

دندانپزشکی

حتما از هزینه های بالای دندانپزشکی اطلاع دارید. حرفه ای پردرآمد با پرستیژ بالا که باعث شده طرفداران زیادی داشته باشد. برای دندانپزشکی نیز شدن نیز لازم است یک دوره تحصیلی 6 ساله را طی کنید و از مهم تر مشاهده ناهنجاری های دندان و دهان برای شما آزار دهنده نباشد.

دامپزشکی

در بین شغل های رشته تجربی بر اساس رتبه می توان دامپزشکی را نام برد که با توجه افزایش تمایل افراد به نگهداری از حیوانات خانگی بازار کار خیلی خوبی دارد. برای وارد شدن به شغل دامپزشکی نیز موظف به گذراندن دوره 6 ساله هستید.

شغل مناسب ماه تولد

قبولی در شاخه های پزشکی رشته تجربی و داشتن شغل در آنها نیاز به رتبه مناسبی در کنکور تجربی دارد و با ادامه تحصیل در حد تخصص و فوق تخصص و تحمل چند سال سختی می توانید بطور شخصی مطب چشم پزشکی، مطلب پوست مو زیبایی، مطب دندانپزشکی، رادیولوژی، مغز و اعصاب، ارتوپدی، ارتودنتیست و … داشته باشید.

بعد از معرفی شغل های پزشکی رشته تجربی، نوبت رشته های پیراپزشکی می رسد که معمولا بعد از رشته های پزشکی از سوی داوطلبان انتخاب می شود. در ادامه به معرفی آنها می پردازیم:

مامایی

یکی از مناسب ترین شغل های رشته تجربی برای خانم ها مامایی است که با بهداشت و سلامت مادر و کودک در ارتباط است. تحصیلات ماما در مقطع کارشناسی و یا بالاتر است و وظایفی چون تنظیم خانواده، مراقبت های دوران بارداری و بهداشت مادر و کودک را به عهده دارد. امروزه با توجه به اهمیت بیشتر خانواده ها به مراقبت های دوران بارداری، مامایی یکی از مشاغل بااهمیت و پردرآمد تجربی است.

پرستاری

از جمله شغل هایی که در رشته تجربی وجود دارد، پرستاری است که تحصیلات آن شامل یک دوره 4 ساله با 130 واحد درسی می باشد و به ویژه در سال های اخیر با شیوع کرونا و خدماتی که پرستاران به بیماران ارائه می دهند به یکی از شغل های مهم و البته درآمدزا تبدیل شده است.

راهکار طلایی برای یافتن شغل مناسب

رشته علوم تجربی چه شغل های دارد: پرستاری

هوشبری

از جمله شغل های علوم تجربی هوشبری است که دوره 4 ساله با 134 واحد دارد. با توجه به تعداد روزانه عمل های جراحی در کشور، می توان رشته هوشبری را شغل با بازار کار مناسبی دانست. از جمله وظایف شغل هوشبری، بیهوش کردن بیمار تحت نظارت پزشک، مراقبت های قبل و بعد بیهوشی و بطور کلی همه مراحل قبل و بعد از بیهوشی بیمار می باشد.

اتاق عمل

در بین شغل های رشته تجربی برای اقایان می توان رشته اتاق عمل را نام برد. البته این حرفه برای خانم ها نیز محدودیتی ندارد. در این رشته فرد به عنوان یکی از اعضای تیم جراحی در کنار متخصصان حضور دارد و با آماده کردن اتاق عمل و ابزار جراحی به تیم پزشکی کمک می کند. رشته اتاق عمل شامل 130 واحد درسی است که طی 4 سال طی می شود.

فیزیوتراپی

یکی دیگر از شغل های رشته تجربی که امروزه برای درمان اختلالات عصبی و فیزیکی بدن مراجعه کنندگان زیادی دارد، فیزیوتراپی است. داوطلبان این رشته موظف به گذراندن 135 واحد درسی طی 4 سال می باشند.

فیزیوتراپی بدون استفاده از دارو و مواد شیمیایی انجام می شود، از این رو آنرا با نام طب فیزیکی نیز می شناسند.

رادیولوژی

رادیولوژی یکی دیگر از شغل های رشته تجربی می باشد و فرد رادیولوژیست به عنوان پزشک یا متخصص، به تفسیر و تحلیل تصاویری که با اشعه ایکس و مواد رادیو اکتیو گرفته شده می پردازد و با توجه به هزینه های بالای این کار، به عنوان یک شغل پردرآمد شناخته می شود.

لیست مشاغل پردرآمد برای زنان خانه دار

در رشته علوم تجربی چه شغل هایی وجود دارد: رادیولوژی

کاردرمانی

کاردرمانی از دیگر شغل های درآمدزا در رشته تجربی است که توانایی های جسمی، ذهنی و روانی افراد را بازیابی می کند. برای داشتن شغل کاردرمانی باید تحصیلات این حرفه را طی 128 واحد درسی و دوره 4 ساله بگذرانید.

گفتار درمانی

گفتار درمانی و کار درمانی به عنوان شغل های رشته تجربی کمی شبیه به هم بنظر می رسند اما گفتار درمانی بیشتر به درمان نارسایی و اختلالات زبانی و گفتاری می پردازد و دوره تحصیلی آن شامل 130 واحد درسی است.

بینایی سنجی

از جمله شغل های تجربی که با تحصیلات در آن می توان مطب شخصی داشته باشید، بینایی سنجی است. شخصی که حرفه او بینایی سنجی است، پزشک محسوب نمی شود، بلکه بیماری ها، اختلالات چشمی را مورد بررسی قرار می دهد و برای درمان آنها راهکار ارائه می دهد. تجویز عینک و لنز و موارد اینچنینی نیز به عهده بینایی سنج است.

شنوایی سنجی

در معرفی شغل های علوم تجربی می توان از شنوایی سنجی یا ادیومتری نام برد که با انجام روش ها و تست هایی به سنجش توانایی افراد در شنیدن صداها می پردازد.

دیگر مشاغل رشته تجربی که شغل های علوم پایه رشته تجربی محسوب می شوند عبارتند از:

  • میکروبیولوژی
  • علوم تغذیه
  • صنایع غذایی
  • بهداشت محیط
  • بهداشت حرفه ای
  • گیاه شناسی
  • شیمی
  • مهندسی پزشکی
  • روانشناسی
  • و ….

اما شغل های دبیری رشته تجربی شامل موارد زیر است:

  • آموزش شیمی
  • آموزش زیست
  • آموزش ابتدایی
  • آموزش کودکان استثنایی

بازار کار و درآمد شغل های رشته تجربی با توجه به محل فعالیت آنها متفاوت است. برای اینکه مناسب ترین شغل رشته تجربی را با توجه به روحیه، توانایی و معیارهای خود انتخاب کنید، باید قبل از هرچیز شرایط محیط کاری، وظایف و مسئولیت ها، وضعیت بازار کار و میزان درآمد هر شغل را درنظر بگیرید.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.