Take a fresh look at your lifestyle.

بعد از خوردن شیرینی چه بخوریم و چه کنیم؛ ۹ توصیه پزشکی

سالم ترین راه برای در امان ماندن از عوارض مصرف شکر و شیرینی این است که آن را نخورید یا کم بخورید. مصرف بیش از حد قند و شکر باعث دیابت، چاقی و بیماری قلبی میشود. اما آیا راهی وجود دارد که تأثیر آن بر سلامتی شما به حداقل برسد؟ و یا اینکه زمانی که شیرینی زیاد مصرف کردیم پس از آن چه بخوریم که عوارض کمتری داشته باشد؟ اصلا آیا راهی برای جبران وجود دارد؟ در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا پاسخ این پرسش را بفهمید که بعد از خوردن شیرینی چه بخوریم و چه کنیم تا جوش نزنیم و چاق نشویم؟

بعد از مصرف زیاد شیرینی چه باید بخوریم؟

اولین نگرانی بعد از خوردن شیرینی اضافه وزن و ایجاد جوش های جدید است، گرچه نمی توان از همه عوارضی که بعد از خوردن شیرینی ایجاد می شوند اجتناب کرد اما می توان با راهکارهایی آن ها را به حداقل رساند. به گفته کارشناسان 9 راه برای سم زدایی در صورت مصرف بیش از حد شیرینی و شکر وجود دارد که می توانید در ادامه بخوانید.

نفس عمیق بکشید

کاری است که انجام شده و دیگر نمی توانید به عقب برگردید و شما مقدار زیادی شیرینی و شکر خورده اید. افکار وسواسی و تکراری نمی توانند اوضاع را دوباره درست کنند، در عوض، می توانند احساس گناه را تقویت کنند. به همین دلیل، نفس عمیقی بکشید و خود را ببخشید. به یاد داشته باشید که برای اضافه کردن یک پوند تقریباً 3500 کالری لازم است و به احتمال زیاد، شما در آخرین مصرف قند خود چنین مقدار زیادی کالری دریافت نکرده اید.

مقدار زیادی آب بنوشید

بهترین کار بعد از خوردن شیرینی نوشیدن آب فراوان است. آب یک نوشیدنی عالی بدون کالری است که به پاکسازی قند اضافی از بدن شما کمک می کند. علاوه بر این، نوشیدن آب کافی برای هیدراته نگه داشتن بدن بسیار مهم است.

توصیه شده است روزانه هشت لیوان 8 اونس یا حدود 2 لیتر آب مصرف کنید. همانطور که می دانید، نیازهای فردی شما ممکن است بسته به وزن، سطح فعالیت بدنی و سلامت کلی متفاوت باشد.

همچنین می توانید برای بهبود خلق و خو و افزایش هوشیاری چای یا قهوه مصرف کنید. با این حال، مطمئن شوید که بیش از حد آن را مصرف نکنید. در صورت نیاز به طعم شیرین می توانید از جایگزین شکر استفاده کنید.

کافئین بیش از حد در واقع می تواند آب بیشتری را از بدن خارج کند و علائمی مانند سرگیجه، خواب آلودگی و خستگی را بدتر کند.

بعد از خوردن شیرینی چه بخوریم

یک میان وعده حاوی پروتئین بخورید

پرخوری با مواد غذایی ناسالم مطمئناً باعث افزایش سطح قند خون می شود و باعث می شود احساس سیری کنید. با این وجود، اثرات آن در عرض چند ساعت از بین می‌رود و بدن شما برای حفظ سطح انرژی، مقداری مواد غذایی شیرین بیشتری درخواست می‌کند.

جالب اینجاست که این دقیقا زمانی است که می توانید بدن خود را فریب دهید تا منبع انرژی را از قندها به پروتئین ها تغییر دهد. پروتئین ها بسیار مغذی هستند و گزینه خوبی بعد از خوردن شیرینی می باشند، علاوه بر این به ساخت عضلات کمک می کنند و باعث افزایش تدریجی سطح قند خون می شوند.

فیبر بیشتری مصرف کنید

دریافت فیبر کافی از رژیم غذایی، کلید دیگری برای مدیریت میل به شکر و ارتقای سطح قند خون سالم است. برخلاف قندهای ساده موجود در غذاهای فرآوری شده، فیبرهای موجود در غذاهای کامل، قند خون را به شدت افزایش نمی دهند. در نتیجه، شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه می دارید. علاوه بر این، فیبرها حاوی قندهای سالمی هستند که سطح انرژی شما را بالا نگه می دارند.

مهم‌تر از همه، مصرف یک رژیم غذایی با فیبر بالا، روده‌ی سالم را تقویت می‌کند، خطر چاقی را کاهش می‌دهد و به کاهش التهاب کمک می‌کند.

برخی از غذاهای پر فیبر که باید در نظر بگیرید عبارتند از سیب، موز، تمشک، آووکادو، توت فرنگی و گلابی.

کمی ورزش کنید

حتما اولین پاسخی که بعد از سوال بعد از خوردن شیرینی چه کنیم به ذهنتان میرسد این است که ورزش کنیم تا کالری اضافی را بسوزانیم تا چاق نشویم. خوب، ممکن است همیشه نتوان یک کلاس دوچرخه سواری یک ساعته بعد از خوردن شیرینی و شکر داشت. با این حال، مطمئناً می توانید به جای آسانسور از پله ها استفاده کنید یا در زمان استراحت 15 دقیقه پیاده روی کنید.

طبق یک مطالعه منتشر شده در مجله Diabetes Care یکی از مزایای پیاده روی این است که یه ربع پیاده روی بعد از هر وعده غذایی به کاهش سطح قند خون کمک می کند.

ناگفته نماند که هر نوع فعالیت بدنی برای سلامتی شما مفید است. اگر شیرینی و شکر بیش از حد مصرف کرده باشید و اکنون نگران کالری آن هستید، این موضوع حتی بیشتر قابل ارتباط است.

درباره میزان کالری انواع شیرینی بیشتر بدانید

فعالیت‌های بدنی مانند تمرینات قلبی یا تمرینات قدرتی نه تنها به سوزاندن کالری اضافی کمک می‌کند، بلکه حواس شما را از هوس باز می‌دارد. علاوه بر این، دوره‌های کوتاه فعالیت بدنی شدید یا با شدت متوسط ​​می‌تواند خلق و خوی شما را بهبود بخشد و اضطراب را تسکین دهد. به یاد داشته باشید که نوسانات خلقی و احساسات مضطرب از علائم رایج افت قند هستند.

در بقیه روز شکر مصرف نکنید

بسیاری از متخصصان توصیه می کنند که از مصرف شکر و تمام مواد قندی به طور همزمان اجتناب کنید. به عبارت ساده، اگر امروز بیش از حد شیرینی خورده اید، فردا و ترجیحاً تا زمانی که می توانید از مصرف همه قندها اجتناب کنید. این می تواند به غلبه بر هوس قند و علائم ناخوشایند مانند سردرد، بی حالی و حالت تهوع کمک کند.

باید بدانید چگونه وقتی گرسنه نیستید غذا نخورید. در مقابل وسوسه خوردن هر گونه غذای حاوی قند در طول دوره مقاومت کنید و خواهید دید که کنترل بهتری بر هوس خود خواهید داشت.

برای اصلاح عادات خود تلاش کنید

در حالی که این ممکن است توصیه ای به نظر برسد که همه می توانند ارائه دهند، اما پایه ای را تشکیل می دهد که سایر تاکتیک های سم زدایی قند بر آن تکیه می کنند.

انتظار نداشته باشید همه عادات شما یک شبه تغییر کند. شما سال‌ها را با آن عادت‌ها گذرانده‌اید و انتظار از بین رفتن ناگهانی آن‌ها خیلی منطقی نیست.

با تغییرات کوچک شروع کنید. میوه و سبزیجات بیشتری بخورید، قهوه، چای و الکل را محدود کنید، برچسب مواد غذایی را هنگام خرید بررسی کنید و آب بیشتری بنوشید. در عرض چند هفته متوجه خواهید شد که چقدر پیشرفت کرده اید و این چیزی خواهد بود که به اصلاح عادات شما کمک می کند.

قند خون خود را به طور منظم چک کنید

درک شدت هیپرگلیسمی در صورت ابتلا به دیابت بسیار مهم است. این می تواند عواقب بسیار خطرناکی داشته باشد، بنابراین نظارت بر قند خون و اطمینان از تثبیت آن در طول زمان بسیار مهم است. توصیه کلی برای افراد مبتلا به دیابت این است که قند خون خود را هر چهار ساعت یکبار چک کنند. اگر وارد حالت هیپرگلیسمی شدید، توصیه می شود آن را بیشتر بررسی کنید تا زمانی که قند خونتان ثابت شود. با این حال، این منحصر به فرد است. با پزشک خود در مورد اینکه هر چند وقت یکبار باید قند خون خود را پس از مصرف بیش از حد قند کنترل کنید، صحبت کنید.

مواد غذایی مضر برای قند خون را بشناسید

در صورت نیاز از انسولین استفاده کنید

بسته به نوع و شدت دیابت، ممکن است برای مدیریت آن انسولین مصرف کنید. پس از خوردن شیرینی اضافی و تجربه هیپرگلیسمی، ممکن است برای کمک به تثبیت قند خون به انسولین نیاز داشته باشید. با این حال، این برای هر شخص منحصر به فرد است. نوع انسولین، دوز و زمان دوز برای هر فردی متفاوت است. شما باید با پزشک یا متخصص غدد خود در مورد نیازهای خاص خود به انسولین مشورت کنید و توصیه هایی که به شما ارائه می دهند را دنبال کنید. اگر انسولین به درستی مصرف شود، به تثبیت قند خون پس از مصرف بیش از حد قند کمک می کند.

مصرف شیرینی و قند خود را برای طولانی مدت کنترل کنید

اگر شیرینی زیادی خورده اید اما از نظر ذهنی آماده شکست دادن آن هستید، جای نگرانی نیست. اولین چیزی که هر تلاشی را برای غلبه بر هوس یا اعتیاد سوق می دهد، انگیزه است. اگر انگیزه داشته باشید، نصف راه را رفته اید.

موارد دیگری که باید از آنها مراقبت کنید عادات غذایی و سبک زندگی شما هستند. در واقع، ترک عادت مصرف بیش از حد قند می تواند به سادگی حفظ یک رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی منظم باشد.

تغذیه و کبد چرب

با چای چی بخوریم که چاق نشویم

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.