Take a fresh look at your lifestyle.

قرص فروس سولفات را کی بخوریم؟

بهترین زمان مصرف قرص فروس سولفات

سولفات آهن فقط یکی از اشکال عنصر فلز آهن است. بدن ما شکل آهن را بهتر از فرم های فریک جذب می کند. بنابراین ، پزشکان فروس سولفات را بهترین انتخاب برای مکمل های آهن می دانند. سولفات آهن نوعی آهن است. شما آهن را از غذاهایی که میل میکنید، دریافت کرده و در بدن، آهن بخشی از هموگلوبین و میوگلوبین می شود. هموگلوبین اکسیژن را از طریق خون به بافتها و اندامها منتقل می کند. میوگلوبین به سلولهای عضلانی شما کمک می کند تا اکسیژن را ذخیره کنند.

سولفات آهن تنها بخشی از یک رژیم درمانی است. رعایت برنامه غذایی که توسط پزشک یا مشاور تغذیه ارائه می شود بسیار مهم است. شما باید با لیست غذاهایی که باید میل کنید، آشنا باشد تا مطمئن شوید که آهن کافی هم از رژیم غذایی و هم از داروها دریافت می کنید تا به کم خونی مبتلا نشوید.

در این مطلب شما را با فروس سولفات و دلایل مصرف فروس سولفات و موادغذایی غنی از این ماده حیاتی آشنا میکنیم و خواهیم گفت قرص فروس سولفات را کی بخوریم.

همه چیز درباره نحوه مصرف فروس سولفات

آهن قسمت مهمی از گلبول های قرمز خون است که وظیفه انتقال اکسیژن به سراسر بدن را دارند ، کمبود آهن یکی از مهمترین دلایل کم خونی است. از سولفات آهن برای درمان کم خونی فقر آهن (کمبود گلبول های قرمز خون ناشی از کمبود آهن در بدن) استفاده می شود.

در صورت داشتن سندرم اضافه آهن، کم خونی همولیتیک (کمبود گلبول های قرمز خون)، پورفیریا (نوعی آنزیم ژنتیکی که باعث ایجاد علائمی بر روی پوست یا سیستم عصبی می شود) ، مصرف این دارو برای شما بی خطر است. در صورت ابتلا به تالاسمی (نوعی اختلال ژنتیکی در گلبول های قرمز خون) یا اگر الکلی هستید یا به طور منظم تزریق خون می کنید از پزشک یا داروساز در مصرف قرص فروش سولفات مشورت بگیرید.

فروس سولفات را چه موقع بخوریم؟ 

  • در طی 2 ساعت قبل یا بعد از مصرف فروس سولفات از مصرف هرگونه مولتی ویتامین یا ماده معدنی دیگر خودداری کنید. مصرف همزمان محصولات مشابه عوارض جانبی جدی در پیش دارد.
  • سولفات آهن را با معده خالی، حداقل 1 ساعت قبل یا 2 ساعت بعد از غذا مصرف کنید. در 2 ساعت قبل یا بعد از ممصرف قرص فروس سولفات از خوردن داروهای آنتی اسید یا آنتی بیوتیک جلوگیری کنید. برای مصرف دارو از یک لیوان آب استفاده کنید.
  • در طی 1 ساعت قبل یا 2 ساعت پس از خوردن ماهی، گوشت، کبد و غلات کامل یا نان یا غلات غنی شده، از مصرف این دارو خودداری کنید.
  • مصرف قهوه، چای و یا شیر با جذب فروس سولفات تداخل دارد.

مکمل فروس سولفات

در مکمل های غذایی غالباً از فروس سولفات، یک شکل متبلور جامد استفاده می شود.

مزایای مصرف فروس سولفات

  • فواید اصلی مصرف مکمل های سولفات آهن ، حفظ سطح طبیعی آهن در بدن است.
  • به حفظ سطح طبیعی خون کمک می کند.
  • بدن در درجه اول از آهن به عنوان بخشی از پروتئین های گلبول قرمز میوگلوبین و هموگلوبین استفاده می کند ، که برای انتقال و ذخیره اکسیژن ضروری هستند .
  • آهن همچنین نقش مهمی در تشکیل هورمون ها، سلامت و رشد سیستم عصبی و عملکرد اساسی سلول ها دارد.

علائم مصرف بیش از حد فروس سولفات

علائم مصرف بیش از حد فروس سولفات شامل حالت تهوع ، درد شدید معده ، اسهال خونی ، سرفه کردن خون یا استفراغ باشد که شامل تنفس کم عمق ، نبض ضعیف و سریع ، رنگ پریدگی پوست ، لب های آبی و تشنج است.

مشخص نیست که آیا سولفات آهن به شیر مادر منتقل می شود یا اینکه می تواند به کودک شیرخوار آسیب برساند. اگر در دوران شیردهی هستید بدون اطلاع پزشک خود از این دارو استفاده نکنید.

سولفات آهن را به کودک بدون توصیه پزشک ندهید.

سوسپانسیون خوراکی (مایع) را قبل از اندازه گیری دوز ، به خوبی تکان دهید. با یک قاشق دوز دارو را اندازه گیری کنید. و فروس سولفات به شکل قرص را هرگز از وسط دو نیم نکنید و در دمای اتاقی به دور از گرما و رطوبت، نگهداری شود.

ویتامین سی و افزایش جذب فروس سولفات

ویتامین سی ممکن است میزان جذب آهن از مکمل های سولفات آهن را افزایش دهد. مصرف سولفات آهن همراه با آب یا غذای غنی از ویتامین سی ممکن است به بدن شما کمک کند آهن بیشتری جذب کند.

درصورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو چه کنیم؟

دوز فراموش شده را فوری مصرف کنید. اگر زمان مصرف دوز بعدی است از مصرف دوز فراموش شده خودداری کنید. برای جبرانش، اضافی قرص نخورید.

مصرف بیش از حد فروس سولفات برای کودک

اگر کودکی آن را به طور تصادفی بلعیده باشد. مصرف بیش از حد سولفات آهن برای کودک می تواند کشنده باشد.

عوارض جانبی احتمالی سولفات آهن چیست؟

در صورت مشاهده هر یک از این علائم واکنش آلرژیک ، از کمک فوری پزشکی استفاده کنید: کهیر، مشکل تنفس، تورم صورت ، لب ها ، زبان یا گلو، یبوست، ناراحتی معده، مدفوع سیاه یا تیره رنگ ، لک شدن موقت دندان ها از عوارض جانبی فروس سولفات است.

چه داروهایی روی جذب فروس سولفات تأثیر می گذارد؟

  • اسید استوهیدروکسامیک، کلرامفنیکل، سایمتیدین، لوودوپا، متیلدوپا، پنی سیلامین
  • دیمرکاپرول (آمپلی که برای درمان مسمومیت توسط آرسنیک ، سرب یا جیوه استفاده می شود)  بر روی جذب فروس سولفات تاثیر میگذارد.
  • در مورد تمام داروهایی که استفاده می کنید ، پزشک خود را مطلع کنید.

موادغذایی غنی از فروس سولفات

اگرچه بسیاری از افراد آهن را به عنوان یک مکمل غذایی مصرف می کنند ، شما همچنین می توانید آن را به طور طبیعی در بسیاری از غذاها از جمله لوبیا ، اسفناج ، سیب زمینی ، گوجه فرنگی و به ویژه گوشت و غذاهای دریایی ، از جمله صدف ، ساردین ، ​​مرغ و گوشت گاو پیدا کنید.

بعضی از غذاها مانند غلات صبحانه غنی شده به طور طبیعی سرشار از آهن نیستند ، اما تولیدکنندگان آهن به آن افزودند تا آنها منبع خوبی از این ماده معدنی باشند.

بسیاری از بالاترین منابع آهن محصولات حیوانی هستند. بنابراین، گیاهخواران و افرادی که به عنوان بخشی از رژیم غذایی طبیعی خود غذاهای غنی از آهن زیادی مصرف نمی کنند ، ممکن است از مکمل های آهن سولفات آهن برای حفظ ذخایر آهن خود بهره مند شوند.

مهمترین علائم سطح پایین آهن خون

حالات زیر نشاندهنده کاهش سطح آهن خون است. در صورت داشتن هر کدام ازین حالات حتما به پزشک مربوطه مراجعه کنید.

خستگی، سردرد، احساس ضعف، سطح انرژی کم، مشکل در تمرکز، ریزش مو، ناخن های شکننده، ناراحتی معده

مصونیت ضعیف، تپش قلب، سندرم پای بی قرار، تنگی نفس، ناتوانی در تنظیم دمای بدن، تمایل به خوردن مواد غیر غذایی از بارزترین علائم کاهش آهن در خون است.

از آنجا که مکمل های سولفات آهن می توانند کمبود آهن را درمان و پیشگیری کنند ، مصرف آنها قبل از جراحی می تواند نتیجه را بهبود داده و خطر عوارض ناشی از کمبود آهن را کاهش دهد.

چه کسی در معرض خطر کمبود آهن است و باید فروس سولفات مصرف کند؟

در بعضی از مراحل زندگی ، برخی از افراد نیاز بیشتری به آهن دارند. سبک زندگی و رژیم غذایی غیراصولی ممکن است منجر به پایین آمدن سطح آهن شود.

افرادی که بیشتر در معرض خطر ابتلا به سطح آهن پایین هستند عبارتند از:

نوزادان، نوجوانان دختر، زنان باردار، قبل از یائسگی، افراد مبتلا به برخی بیماری های مزمن، افرادی که غالبا خون اهدا می کنند و گیاهخواران، این گروه ها ممکن است بیشتر از مکمل فروس سولفات استفاده میکنند.

مکمل های سولفات آهن معمولاً به صورت قرص خوراکی تولید می شوند. همچنین می توانید آنها را به صورت قطره مایع مصرف کنید.

در رژیم غذایی خود حتما از مکملهای حاوی آهن مانند فروس سولفات استفاده کنید یا غذاهایی غنی از آهن را در برنامه غذایی خود بگنجانید و بدون تجویز پزشک از مصرف خودسرانه فروس سولفات دوری کنید.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.