Take a fresh look at your lifestyle.

آیا کشیدن سیگار در کاهش استرس موثر است

در این مقاله خواهیم گفت که آیا کشیدن سیگار در کاهش استرس موثر است یا خیر؟ حتما شما هم با این صحنه مواجه شدید که به هنگام جر و بحث با فرد سیگاری ، شروع به کشیدن سیگار می کند حتی اگر فرد سیگاری در خانواده و اطرافیان خود نداشته باشید این صحنه را بارها در کوچه و خیابان و حتی فیلم و سریال های تلویزیونی مشاهده نموده اید. آنها بر این باورند که سیگار کاهش استرس و حفظ آرامش آنها کمک می کند. در حالیکه اینگونه نبود و فقط تلقین است که این باور را در فرد بوجود آورده..

با ما همراه باشید تا در ادامه خواهیم گفت :

  • نقش سیگار در کاهش استرس
  • روش های دوری از سیگار در مواقعی که دچار استرس می شوید
  • عوارض مصرف استرس

آیا سیگار استرس را کاهش می دهد ؟

حتما این جمله نیز بارها به گوشتان خورد : الان اعصابم بهم ریخته فقط دلم می خواد یک نخ سیگار بکشم آروم شم . از آنجایی که به هر چه که وابسته و یا اعتیاد پیدا کنی در مواقع ناراحتی و اضطراب حضورش به شما آرامش خواهد داد. سیگار نیز چنین است به دلیل وابستگی شدید افراد در مواقع به هم ریختگی فرد را آرام می کند اما این فقط یک تلقین روانی است از لحاظ فیزیکی سر منشا علمی نداشته.

برخی آرامش را در کشیدن سیگار نیمه شب در تراس در تماشای تاریکی و سکوت شب و گوش کردن موسیقی مورد علاقه شان می بینند. اما تمامی این آرامش از اعتیاد به نیکوتین نشات می گیرد و باعث می شود که فرد آسیبی جسمی را در نظر نگیرد.

حاضرم شرط ببیندم که تمامی افراد سیگاری که در حال حاضر 2-3 بسته در روز سیگار میکشند روزی از یک نخ تفریحی شروع کردند و هیچ وقت فکر را نمی کردند که مصرفشان در این حد زیاد شود و یا با عدم مصرف آن عصبی ، پرخاشگر و زودرنج شوند. بنابراین زمانی که سیگار می‌کشیم نیکوتین بر روی ما تاثیر میگذارد باعث می‌شود که احساس آرامش کنیم، و وقتی سیگار نمی‌کشیم احساس کنیم برای آرامش داشتن چیزی کم داریم و سیگار حالمان را خوب می‌کند.

افراد سیگاری بر این باورند که نیکوتین سیگار باعث کاهش استرس و آرامش و آسودگی آنها می‌شود آنها با این جمله سر خودشان کلاه می گذارند. اگر شما هم احساس می‌کنید که دخانیات استرستان را کاهش می‌دهند، از این به بعد دیگر سراغ این مواد نروید و روش دیگری را برای آرام شدن پیدا کنید. شما می توانید با گوش کردن به یک موسیقی مورد علاقه تان آرام شوید. برخی نیز با شکستن تخمه و پسته این آرامش را پیدا می کنند.

جالب است که بدانید نیکوتین سیگار نه تنها باعث کاهش استرس در افراد سیگاری نمی شود بلکه احتمال مشکلات اضطرابی در بین افراد سیگاری‌ بیشتر است و احتمال بروز اضطراب بین سیگاری‌ها ۵. ۵ برابر (۵۵۰% برابر) دیگران و احتمال بروز عارضۀ وحشت در بین آن‌ها ۱۵ برابر (۱۵۰۰% برابر) دیگران است، در نتیجه، سیگار افراد را مضطرب می‌کند!

چگونه در مواقع استرس از سیگار دوری کنیم ؟

آیا می شود در مواقعی که دچار استرس و حمله عصبی می شویم از سیگار دوری کنیم ؟ بله این امکان دارد ما در این بخش از مقاله روش های را به شما عزیزان جهت انجام این کار معرفی می نماییم.

  • روش اول : دلیل استعمال دخانیات را در زمان‌ های استرس را تشخیص دهید

افراد سیگاری در هر شرایطی به دنبال بهانه ای برای کشیدن سیگار هستند بطور مثال : در دوران امتحانات، به بهانه ی استراحت به پشت بام و یا تراس می روید و سیگار روشن می کنید اگر به فکر سلامتی خود هستید یک فکر جدی کنید و نوع دیگری از استراحت را برای خود پیدا کنید مثلاً یک چای بنوشید یا از خانه بیرون بروید و هوایی بخورید، گل‌ها را آب بدهید، چند صفحه داستان طنز بخوانید.

و یا زمانی که از مسئله ای ناراحت هستید شروع به کشیدن سیگار می کنید بهتر است با دوست و یا اعضای خانواده صحبت کنید و هم دردی آنها را جایگزین آرامش نیکوتین سیگار کنید.

  • روش دوم : روش دیگری برای رفع استرس بیابید

روش های زیادی برای پرهیز از سیگار در مواقع حساس است بهتر است همیشه تکه ای خمیر و یا اسلایم به همراه داشته باشید و در مواقع حساس برای کنترل خشونت و اضطراب خود به جای سیگار آن را در دستتان ورز بدهید و یا یک آدامس بجوید و … . پس می‌بینید که به جای سیگار کشیدن می‌توان با روش‌های دیگر هم برخی معضلات را از بین برد.

  • روشسوم : سیگار کشیدن را متوقف کنید

تحقیقات نشان داده که افرادی که سیگار را ترک کرده‌اند و کنار گذاشته اند ، کمتر از سیگاری‌ ها دچار استرس و اضطراب می شوند. بنابراین اگر سیگار را ترک کنید، خیلی سریع نتیجه آن را خواهید دید این فواید زمانی بیشتر خواهد شد که یاد بگیرید اضطرابتان را بشناسید و قبل از ترک سیگار راه حل‌های دیگری برای آن بیابید.

عوارض کشیدن سیگار به هنگام داشتن استرس

از آنجایی که مهم ترین ترکیب موثر سیگار، نیکوتین است که عامل اصلی اعتیاد جسمانی به دخانیات است و از همه مهمتر که باعث ترشح فوری آدرنالین در بدن می‌شود.

  • افزایش ضربان قلب
  • افزایش فشار خون
  • تنفس سریع و عمیق
  • افزایش قند خون و کاهش اشتها
  • نیکوتین در واقع یک محرک سیستم عصبی مرکزی است.
  • از دیگر اثار نیکوتین: بالا رفتن چربی خون، افزایش چسبندگی پلاکت‌ها (ایجاد لخته خونی)، همچنین این ماده با تاثیر بر روی هورمون‌های جنسی مانند استروژن، سبب یائسگی زودرس نیز می‌‌گردد.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.