Take a fresh look at your lifestyle.

چرا کودکان ناخن می‌خورند؟ پاسخ ۳ متخصص اطفال به این سوال را بخوانید

ناخن خوردن یک عادت بسیار رایج در دوران کودکی است. اگرچه، می‌تواند برای والدین آزاردهنده باشد اما اغلب بدون ضرر است و کودکان معمولاً این عادت خود را با گذشت زمان ترک می‌کنند. پرفسور دیوید هیل از دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه کارولینای شمالی و نویسنده‌ی کتاب «از پدر به پدر: تربیت فرزند مانند یک حرفه‌ای و تربیت فرزند در دوران جدایی و طلاق» می‌گوید: بسیاری از کودکان با بزرگ شدن دست از از خوردن ناخن‌های خود برمی‌دارند چراکه به اطرافیان خود نگاه می‌کنند و می‌بینند که دیگران چنین کاری انجام نمی‌دهند.

گفته می‌شود که ناخن خوردن می‌تواند برای سلامتی کودک مضر باشد زیرا منجر به عفونت یا آسیب به پوست، ناخن‌ها و ماهک ناخن می‌شود. ما در اینباره با سه متخصص اطفال صحبت کرده‌ایم تا دلیل ناخن خوردن کودکان و نحوه‌ی کمک کردن به آن‌ها را بهتر درک کنیم.

چرا کودکان ناخن میخورند

حدود 20 تا 0 درصد از جمعیت عادت ناخن خوردن دارند و دلیل اصلی آن نامعلوم است. اما تحقیقات نشان داده است که کودکان ممکن است به چند دلیل ناخن‌های خود را بخورند – از جمله اضطراب و ناراحتی فیزیکی. پرفسور کیمبرلی مونتز، استادیار و متخصص اطفال از دانشکده‌ی پزشکی ویک فارست و جمعیت خاص مرکز مایا آنجلو در زمینه‌ی سلامتی در اینباره می‌گوید: از آنجایی که ناخن خوردن یک عادت تکراری است، پس ممکن است برای آرام کردن خود باشد.

از سوی دیگر، پرفسور آنتون چاویز، استادیار و متخصص اطفال از دانشگاه علم و سلامتی اورگان بیان می‌کند: برخی از کودکان واقعاً داشتن ناخن‌های کوتاه را دوست دارند. او همچنین اضافه می‌کند: علاوه بر این، ناخن خوردن ممکن است زمانی رخ دهد که کودک خسته شده یا حوصله‌اش سر رفته باشد.

همچنین بخوانید: پسوریازیس ناخن چیست

عوارض ناخن خوردن بچه ها

اگرچه، ناخن خوردن در موقعیت‌های اجتماعی چندان خوشایند نیست اما معمولاً هیچ ضرری برای کودکان ندارد. با این وجود، اگر به ناخن، ماهک ناخن یا پوست اطرافش آسیب بزند، می‌تواند تبدیل به یک نگرانی برای کودکان شود. دکتر مونتز در اینباره می‌گوید: در صورتی که پوست اطراف ناخن قرمز شود یا در کند، حتماً باید به یک متخصص اطفال مراجعه کنید.

علاوه بر این، ناخن خوردن ممکن است احتمال پارونیشیا، عفونت پوستی اطراف ناخن‌ها را افزایش دهد. دکتر هیل می‌گوید: در صورتی که کودکان با خاک بازی می‌کنند، احتمال عفونت‌های پارونیشیا ناشی از تخم‌هایی که در خاک وجود دارند، بسیار زیاد است.

در نهایت، ناخن خوردن می‌تواند نشانه‌ای از افسردگی یا اضطراب باشد. دکتر چاویز در اینباره می‌گوید: اگر کودک درد یا ناراحتی از خوردن ناخن‌هایش تجربه می‌کند اما به این کار ادامه می‌دهد، ممکن است سعی دارد به شما بگوید که اضطراب دارد و با خوردن ناخن‌هایش در واقع خود را کمی آرام می‌کند.

راههای جلوگیری از ناخن جویدن کودک

والدین هرگز نباید به فرزندان خود بابت ناخن خوردن توهین کنند یا آن‌ها را تنبیه نمایند. دکتر مونتز در اینباره می‌گوید: اغلب، توجه کردن به ناخن خوردن کودکان، به خصوص از طریق سرزنش و تنبیه، موجب بدتر شدن آن می‌شود.

در عوض، اگر از عادت ناخن خوردن فرزندتان اذیت و ناراحت می‌شوید، می‌توانید تمرینات ترک عادت ناخن خوردن در کودکان را امتحان کنید که از تقویت مثبت استفاده می‌کنند. دکتر هیل توضیح می‌دهد: اکثر افراد از عادت‌های خود ناآگاه هستند؛ بنابراین، اولین گام این است که فرزند خود را از این عادت مطلع کنیم. یک راه‌حل برای انجام این کار، نشاندن آن‌ها در مقابل آینه در حالی که ناخن‌هایشان را می‌خورند، است. به آن‌ها بگویید: وقتی ناخن‌هایتان را می‌خورید، این شکلی می‌شوید.

یا، اگر فرزندتان به اندازه‌ی کافی بزرگ شده است، صرفاً از او در مورد عادت ناخن خوردنش سوال کنید. دکتر چاویز بیان می‌کند: زمانی که می‌خواهیداین موضوع را به آرامی برای فرزند خود خاطرنشان بکنید، می‌توانید بگویید: وقتی این کار را انجام می‌دهی، احساس بهتری پیدا می‌کنی؟ یا فقط حوصله‌ات سر رفته است؟ کودکان می‌توانند جواب‌های بسیار متفکرانه‌ای به این پرسش‌های ساده بدهند.

مرحله‌ی دوم، متمرکز کردن انرژی کودک بر روی موضوع دیگری است. به عنوان مثال، به جای ناخن خوردنشان، ممکن است عروسکی را در آغوش بگیرند، با یک فرفره‌ بازی کنند، توپ استرس را فشار دهند یا بند لاستیکی را بکشند. دکتر هیل توضیح می‌دهد: هر وقت که متوجه می‌شوید که فرزندتان در حال ناخن خوردن است، به او یادآوری کنید که یک عادت متفاوت و قابل قبول‌تری برایشان سراغ دارید.

با گذشت زمان، عادت خوشایندتر جایگزین عادت ناخوشایندتر می‌شود؛ فقط به خاطر داشته باشید که این کار باید همراه با تشویق و تقویت مثبت باشد. به عنوان مثال، شاید بگویید؛ «بلند شدن ناخن‌هایت را دوست دارم. به نظر می‌رسد که چند وقتی است که آن‌ها را نخورده‌اید» یا «دوست دارم که نحوه‌ی فشار دادن توپ استرس را به یاد داری».

در نهایت، دکتر چاویز توضیح می‌دهد: برای کودکانی که از ناخن خوردن آرامش پیدا می‌کنند یا دارای ناراحتی فیزیکی هستیند، این نکته حائز اهمیت است که محرک‌های استرس‌آور موجود در زندگیشان را ارزیابی کنید. در صورتی که اضطراب یا پریشانی وجود دارد، ترک عادت ناخن خوردن بدون درمان محرک‌های استرس‌آور می‌تواند بسیار دشوار باشد.

همچنین بخوانید:

راههای کاهش استرس در کودکان

درمان ترس از تاریکی در کودکان

نحوه برخورد با کودکی که فحش می دهد

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.