Take a fresh look at your lifestyle.

چرا وقتی سردمان می شود سرما می خوریم؟ مقصر اصلی را بشناسید

بسیاری از مردم آب و هوای سرد را با سرماخوردگی مرتبط می دانند. اگرچه آب و هوا مستقیما مسئول سرماخوردگی افراد نیست، اما ویروس هایی که باعث سرماخوردگی افراد می شوند در دماهای پایین راحت تر و سریع تر انتقال می یابند. در این مقاله، ما ارتباط بین سرماخوردگی و هوای سرد و مرطوب را بررسی می کنیم تا ببینیم چرا وقتی سردمان می شود سرما می خوریم؟ همچنین، نکاتی را برای جلوگیری از سرماخوردگی در هوای سرد در اختیار شما قرار می دهیم.

راینو ویروس ها و سرماخوردگی

بر اساس گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، سالانه میلیون ها نفر به سرماخوردگی مبتلا می شوند. به طور متوسط، افراد بزرگسال دو یا سه بار در سال سرما می خورند.

ویروس های متعددی می توانند باعث سرماخوردگی ساده شوند. راینو ویروس ها شایع ترین علت سرماخوردگی هستند و حدود نیمی از سرماخوردگی ها و بیماری های شبیه به سرماخوردگی از این ویروس ها سرچشمه می گیرند.

راینو ویروس ها معمولا از طریق تماس مستقیم فرد به فرد یا استنشاق قطرات کوچک در هوا منتقل می شوند. این قطرات کوچک با نام آئروسل یا هواپخش شناخته می شوند.

پس از استنشاق، راینو ویروس به سلول های داخل مجاری بینی متصل می شوند. سپس خود را تکثیر کرده و در نتیجه ویروس بیشتری در سراسر سیستم تنفسی فوقاتی پخش می شود.

همچنین بخوانید: چرا در زمستان بیشتر دستشویی می رویم

علائم سرماخوردگی ساده

علائم سرماخوردگی ساده عبارتند از:

  • گلو درد
  • آبریزش بینی
  • سرفه کردن
  • عطسه کردن
  • درجه حرارت بالا
  • دردهای عضلانی
  • سردرد
  • از دست دادن حس چشایی یا بویایی

با این وجود، راینو ویروس ها می توانند منجر به بیماری های شدیدتر مانند برونشیت و ذات الریه شوند، به خصوص در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.

چرا در هوای سرد سرما میخوریم؟

چرا در هوای سرد سرما می خوریم

اثر آب و هوای سرد بر ویروس ها؛ آب و هوای سرد باعث نمی شود که ما بیشتر در معرض سرماخوردگی قرار داشته باشیم. برخی از تحقیقات بیان می کنند که راینو ویروس های در دماهای کمتر از 37 درجه سانتیگراد یا 6/98 درجه فارنهایت، یعنی دمای متوسط بدن انسان، به طور موثرتری تکثیر می شوند. دما در داخل حفره بینی حدود 33 درجه سانتیگراد (4/91 درجه فارنهایت) است، در نتیجه یک مکان ایده آل برای تکثیر راینو ویروس هاست.

با این وجود، این تایید نمی کند که پایین آمدن دمای بیرون باعث افزایش خطر ابتلا به عفونت ناشی از راینو ویروس خواهد شد. بیشتر تحقیقات در مورد راینو ویروس ها عمدتاً بر بررسی چگونگی تأثیر تفاوت در دمای بدن بر توانایی تولید مثل ویروس متمرکز شده است.

یک مطالعه بررسی کرد که آیا تغییر در دما و رطوبت می تواند منجر به افزایش خطر عفونت راینو ویروس ها شود یا نه. این محققان دریافتند که کاهش دما و رطوبت در طی 3 روز خطر ابتلای شرکت کنندگان به عفونت با راینو ویروس را افزایش می دهد. بنابراین پاسخ این سوال که چرا در هوای سرد سرما می خوریم همین است.

در همین مطالعه، محققان دریافتند که بیشتر عفونت ها در دمای صفر (32 درجه فارنهایت) و کمتر رخ می دهد.

آنفولانزا

اگرچه آب و هوای سرد موجب تشدید راینو ویروس نمی شود، اما هوای سرد و خشک که در فصل زمستان معمول است، می تواند به انتقال ویروس آنفولانزا کمک کند.

در طی ماه های سرد، افراد زمان بیشتری را داخل خانه می گذرانند. اگر این مکان ها دارای تهویه مناسب نباشند، افراد ممکن است در معرض خطر بیشتری برای تنفس در ذرات معلق در هوا از دیگران مبتلا به سرماخوردگی باشند.

تاثیر آب و هوای سرد بر سیستم ایمنی بدن

بسیاری از محققان بر این باورند که قرار گرفتن در معرض آب و هوای سرد می تواند تاثیر منفی بر سیستم ایمنی بدن داشته باشد و مقابله با عفونت ها را برای بدن دشوارتر کند. دلایل این امر شامل موارد زیر است:

  • کاهش سطح ویتامین D. در فصل زمستان، بسیاری از افراد به دلیل این که کمتر در معرض نور خورشید قرار می گیرند، ویتامین D کمتری دریافت می کنند. ویتامین D نقش اساسی در حفظ سیستم ایمنی ایفا می کند.
  • دمای پایین ممکن است بر پاسخ ایمنی بدن تاثیرگذار باشد. یک مطالعه در سال 2015 نشان داد که قرار گرفتن سلول های هوایی موشی در معرض دمای پایین، پاسخ ایمنی سلول ها در برابر راینو ویروس سازگار با موشی را کاهش می دهد.
  • تنگ شدن رگ های خونی. تنفس در آب و هوای سرد و خشک موجب تنگ شدن رگ های خونی در سیستم تنفسی فوقانی می شود تا گرما حفظ شود. این ممکن است از رسیدن گلبول های سفید به غشای مخاطی جلوگیری کرده و مبارزه با میکروب ها برای بدن دشوارتر می شود.

همچنین بخوانید: روش های تقویت سیستم ایمنی بدن

چکار کنیم در زمستان کمتر سرما بخوریم؟

چند راه برای جلوگیری از سرما خوردگی در زمستان عبارتند از:

  • از تغذیه کافی شامل ویتامین ها و مواد معدنی موجود در میوه ها و سبزیجات اطمینان حاصل کنید،
  • خواب کافی،
  • هیدراته ماندن،
  • شستن مرتب دست ها،
  • همیشه در دستمال تمیز عطسه و سرفه کنید،
  • از به اشتراک گذاشتن غذا، نوشیدنی و ظروف با افرادی که سرماخوردگی یا آنفولانزا دارند، اجتناب کنید.

کلام آخر

ویروس هایی مانند راینو ویروس ها و آنفولانزا موجب سرماخورگی و آنفولانزا می شوند،‌ نه آب و هوای سرد. با این وجود، قرار گرفتن در معرض آب و هوای سرد می تواند خطر ابتلا به یک ویروس را در فرد افزایش دهد.

تحقیقات نشان می دهند که این ویروس ها می توانند در دماهای پایین به طور موثرتر زنده بمانند و تکثیر شوند، درنتیجه انتقال آن ها بین افراد سریع تر و راحت تر انجام می شود. آب و هوای سرد همچنین واکنش سیستم ایمنی را تضعیف می کند و مبارزه با میکروب ها برای بدن سخت تر می شود. امیدواریم با خواندن این مقاله متوجه شده باشید که چرا وقتی سردمان می شود سرما می خوریم.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.