Take a fresh look at your lifestyle.

چرا مرغ عشق غذا نمی خورد | چند علت غذا نخوردن مرغ عشق را بشناسید

علت غذا نخوردن مرغ عشق

غذا خوردن نخوردن مرغ عشق می تواند علت های مختلفی داشته باشد. اگر مرغ عشق شما نمی خورد و به دنبال راهی برای درمان غذا نخوردن مرغ عشق خود هستید این مطلب را دنبال کنید.

چرا جوجه مرغ عشق غذا نمی خورد

دلیل غذا خوردن مرغ عشق می تواند بسیار ساده باشد و شما حتی فکرش را هم نکنید که علت غذا نخوردن مرغ عشق چنین مسائلی باشد. در این مطلب قرار است چند اشتباه رایج که برخی از صاحبان بی تجربه پرندگان ممکن است مرتکب شوند را با هم بررسی کنیم. به نظر می رسد این موارد بیشتر در مورد پرندگان کوچک مثل مرغ عشق و فنچ اتفاق می افتد. همچنین برای انتخاب اسم مرغ عشق می توانید از مینویسم کمک بگیرید.

1- کاسه غذا پر به نظر می رسد اما در واقع پر نیست!

شما باید بتوانید دانه های خورده شده را از دانه های دست نخورده تشخیص بدهید. پرنده ها موقع دانه خوردن پوست دانه را جدا می کنند و بعد خود دانه را می خورند. به این ترتیب ممکن است شما پوسته های دانه ها را با خود دانه اشتباه بگیرید. گاهی اوقات پیش می آید که بعضی افراد، ظرف غذای مرغ عشق را چند روز بدون پر کردن به حال خود رها می کنند و تصور می کنند که ظرف غذا پر از دانه است! این کار نتیجه ای ندارد جز اینکه مرغ عشق شما با یک ظرف غذای به ظاهر پر از گرسنگی می میرد. (یادتان باشد آب و غذای پرنده حداقل هر روز باید عوض شود).

2- اگر روی زمین نباشد، غذا به حساب نمی آید!

یک دلیل غذا نخوردن مرغ عشق این است که بعضی از پرنده های جوانتر و کوچکتر و به خصوص مرغ عشق های کوچک نمی دانند چطور باید از ظرف آب و غذایشان استفاده کنند. آنها محتویات این ظرف ها را به عنوان غذا حساب نمی کنند، چون فقط بلدند از کف قفس غذا بخورند.

اگر متوجه شدید مرغ عشق شما از ظرفش غذا نمی خورد، بهتر است کاسه غذای او را پایین بیاورید یا یک بشقاب کم عمق غذا روی زمین برای پرنده بگذارید تا ببیند آیا از آنجا غذا می خورد یا خیر ( بعضی از پرنده های کم سن و سال نمی توانند درست از کاسه های شفاف استفاده کنند و سعی می کنند از دیواره های شفاف غذا یا آب بخورند. بنابراین شاید لازم باشد که به مرغ عشقتان نشان بدهید که کدام قسمت از کاسه باز است.) چند بار امتحان کنید و روش های مختلف را تست کنید تا ببینید مرغ عشقتان به چه نحوی یاد می گیرد تا غذا بخورد).

3- آب کجاست؟ چیزی پیدا نمی کنم!

همان چیزی که درباره غذا وجود دارد در مورد ظرف آب مرغ عشق هم صدق می کند: مرغ عشق های کم سن و سال نمی توانند بفهمند که یک ظرف خاص حاوی آب است. سعی کنید ظرف آب مرغ عشق را نزدیکش بگذارید یا چند قطره آب روی لبه ظرف بریزید تا او متوجه شود. معمولا بعد از مدتی مرغ عشق یاد می گیرد که آب کجاست.

در صورت تعویض بطری آب، حتما عملکرد ظرف جدید را به مرغ عشقتان یاد بدهید؛ مثلا نشان بدهید که آب از کجا خارج می شود و هیچ وقت تا زمانی که کاملا مطمئن نشده اید مرغ عشقتان یاد گرفته چطور آب بخورد کاسه آب را کنار نگذارید. همیشه موقع عوض کردن آب ،بطری را بخوبی تمیز کنید. وقتی هم ظرف را مجددا در قفس پرنده قرار دادید مطمئن شوید که او به راحتی می تواند از آن آب بنوشد.

4- فقط همینقدر قرار است گیر من بیاید؟

برای جلوگیری از غذا نخوردن مرغ عشق، اگر در اوایل نگهداری از آن، بیش از حد به مرغ عشق غذا بدهید بهتر از این است که گرسنگی بکشد. وقتی احساس کردید که بخوبی متوجه شده اید چقدر غذا برایش کافیست، مقدار غذای او را کمتر از قبل کنید. امتحان کنید تا بفهمید کارتان درست بوده یا نه. گاهی اوقات مرغ عشق ها با بعضی از رژیم های غذایی خاص چاق می شوند اما کمتر اتفاق می افتد که چنین ریسکی کنند و زود به مقدار غذای متناسبشان عادت می کنند.

5- تو آب من را مسموم کردی!

گاهی اوقات کثیفی یا کدر بودن آب می تواند دلیل غذا نخوردن جوجه مرغ عشق باشد. بعضی از مرغ عشق ها از نوشیدن آبی که در آن دارو یا ویتامین ریخته شده خودداری می کنند. طی چند روز اول مرغ عشق را با دقت بررسی کنید تا محدودیت های آنرا بشناسید. بعضی از مرغ عشق ها تسلیم می شوند و به هر نحوی که هست آب حاوی دارو را می خورند اما برخی هایشان هم آنقدر از آب خوردن امتناع می کنند تا اینکه به بدنشان آسیب می رسد. یک دامپزشک خوب می تواند به غیر از آب روش دیگری برای درمان پرنده شما پیدا کند.

6- ترجیح می دهم گرسنه بمانم تا اینکه به این غذا دست بزنم!

اگر نگران مرغ عشقتان شده اید و برای شما سوال شده که چرا مرغ عشق غذا نمی خورد، خوب است بدانید که گاهی اوقات پرنده یا از غذا متنفر می شوند و یا اصلا نمی داند که این غذاست. برای همین لب به غذای جدید نمی زنند و ممکن است از گرسنگی بمیرند (اینکه فقط پرنده تان به غذا نوک بزند به این معنا نیست که آن را می خورد. ممکن است او فکر کند غذای جدید یک اسباب بازی تازه است نه غذا! پس حتما مطمئن شوید که آن را می بلعد و می داند که غذاست).

همیشه بعد از انتخاب غذای جدید مطمئن شوید که مرغ عشقتان به اندازه کافی غذا می خورد تا سالم بماند (اگر نمی دانید مقدار کافی چقدر است، با دامپزشک صحبت کنید). پرنده های خیلی کوچک مثل مرغ عشق، متابولیسم بالایی دارند و برای همین به وعده های غذایی مکرری هم نیاز دارند. بنابراین با اینکه ممکن است یک مرغ عشق سالم بتواند یک شب گرسنگی را تحمل کند؛ اما بیشتر از این مقدار خطرناک است.

دلیل غذا نخوردن مرغ عشق

7- تنها چیزی که می خواهم دانه است!

همانطور که قبلا هم گفتیم، اینکه رژیم غذایی پرنده شما فقط با دانه باشد کافی نیست. ممکن است برای بعضی از پرنده ها و به خصوص پرنده هایی که اهلی نیستند، کنار آمدن با رژیم غیر دانه ای غیر ممکن باشد ولی پرندگان اهلی مثل مرغ عشق با اینکه اغلب اوقات لجبازی می کنند، اما معمولاً راحت تر با این مساله کنار می آیند. با پرنده های کم سن و سال شروع کنید. پرندگان جوان تمایل بیشتری به آزمایش غذاهای جدید دارند.

8- این واقعا غذای من نیست!

گاهی اوقات اتفاق می افتد که افراد واقعا غذای نامناسبی برای مرغ عشق خود انتخاب می کنند. مثلا من کسی را می شناختم که در کارتون ها دیده بود توکان ها نوعی غلات شیرین خاص می خورند و سعی می کرد توکان خودش را هم به همین نحو تغذیه کند. در حالی که توکان واقعی گوشتخوار است! پس حتما غذای مناسب مرغ عشقتان را تهیه کنید.

9- اَه! کاسه ام کثیف شده!

علت غذا نخوردن مرغ عشق می تواند کثیف بودن ظرف غذای آن باشد. هر روز ظرف آب و غذای مرغ عشقتان را تمیز کنید ( اگر در آنها مدفوع پرنده است روزی چند بار ظرف ها را تمیز کنید). برای تمیز کردن هر چه بهتر ظرف ها، مقداری سرکه در ظرف اسپری کنید و سپس آن را کاملا با آب بشویید ( این روش برای بطری آب پرنده خیلی خوب است). تمام گوشه و کنار و حفره های ظرف غذا و بطری آب پرنده را کاملا تمیز کنید چون امکان تجمع میکروب ها در آنها وجود دارد. اگر سطح این ظروف لزج باقی بماند باکتری ها در آن جمع می شوند.

10- اینکه پرنده غذا نمی خورد، آب نمی نوشد، بازی نمی کند یا نمی خوابد مشکلی ندارد. خودش خوب می شود!

این تصور اشتباه محض است!! وقتی قصد بزرگ کردن پرنده ای مثل مرغ عشق را دارید باید به او نگاه کنید تا بفهمید چه وضعیتی دارد. زبان بدن آنرا یاد بگیرید. بفهمید که چطور باید تشخیص بدهید که او سالم، بیمار یا تنهاست. نیازهای او را پیش بینی کنید، همیشه غذا و آب تازه برایش تهیه کنید و مطمئن شوید که مرغ غشقتان آب و غذا می خورد.

تحقیق کنید، مجلات و مطالب مربوط به پرندگان را مطالعه کنید، کتاب بخوانید و از یک مربی ماهر پرندگان کمک بگیرید. تمام سوالات خود را از دامپزشک پرندگان بپرسید. به محض مشاهده اولین علامت نگران کننده با دامپزشک خود تماس بگیرید. مرغ عشق می تواند خیلی سریع بیمار شود.

11- مواظب سموم پنهان و غیر مشهود باشید!

گاهی اوقات مسمومیت می تواند دلیل غذا نخوردن مرغ عشق باشد. هیچ وقت به مرغ عشقتان شکلات ندهید چون شکلات آن ها را مسموم می کند. آووکادو و سس گوآکامول که از آووکادو درست می شود هم نباید به آنها داده شوند (بخش هایی از این میوه سمی است). همچنین آنها را از خوراکی های حاوی الکل، کافئین، سرب و همینطور ته مانده سیگار (و حتی دود سیگار) دور نگه دارید. مراقب گیاهان خانگی هم سمی باشید و یادتان باشد که هیچ وقت از وسایل آشپزی در قفس آن ها استفاده نکنید.

مطمئنا موارد زیاد دیگری هم در ارتباط با نحوه نگهداری از مرغ عشق ها وجود دارد که باید آنها را بدانید. سعی کنید کتاب و مجله بخوانید، با دامپزشکتان مشورت کنید یا از کسانی که پرنده نگه داری می کنند راهنمایی بگیرید. موفق باشید.

 

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.