Take a fresh look at your lifestyle.

رژیم غذایی کودکان بیش فعال (بهترین و بدترین غذا برای ADHD)

آیا چیزی که می‌ خورید بر توجه، تمرکز یا بیش فعالی کودکان تاثیر می‌ گذارد؟ شواهد و مدارک علمی قطعی وجود ندارد که نشان دهد بیش فعالی یا ADHD ناشی از رژیم غذایی یا مشکلات تغذیه‌ای است. اما تحقیقات نشان می‌ دهند که برخی از غذاها ممکن است تاثیری بر علائم گروه کوچکی از افراد داشته باشند.

بنابراین، اگر به بیماری بیش فعالی مبتلا هستید باید از خوردن برخی از غذاها خودداری کنید؟ یا اگر کودک بیش فعالی دارید،‌ باید رژیم غذایی او را تغییر دهید؟

در این مقاله، سوالاتی در مورد رژیم غذایی حذفی، مکمل‌ها و غذاهایی که می‌توانند علائم اختلال بیش فعالی را کاهش دهند آورده شده است. اما به یاد داشته باشید که با پزشک خود مشورت کنید تا اطمینان حاصل کنید که این غذاها و رژیم‌ های غذایی تاثیری بر دارو یا نحوه جذب آن‌ ها ندارند.

رژیم غذایی برای کودکان بیش فعال یا ADHD

این رژیم غذایی ممکن است شامل غذاهایی باشد که می‌ خورید یا مکمل‌ های غذایی که دریافت می‌ کنید. در حالت ایده آل، عادت‌های غذایی به مغز کمک می‌کنند تا عملکرد بهتری داشته باشد و علائمی مانند بی قراری یا عدم تمرکز را کاهش دهد. بهتر است بر روی موارد زیر تمرکز کنید:

  • تغذیه کلی: فرض بر این است که برخی از غذاهایی که می‌خورید ممکن است علائم شما را بهتر یا بدتر کند. همچنین ممکن است برخی از غذاهایی که به بهبود علائم شما کمک می‌کنند را نخورید.
  • رژیم غذایی مکمل: با این برنامه، شما باید ویتامین‌ها، مواد معدنی یا سایر مواد مغذی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. ایده کلی این است که از طریق آنچه می‌خورید، کمبود مواد مغذی در بدن شما جبران شود. طرفداران این رژیم غذایی فکر می‌کنند که اگر برخی از مواد غذایی را دریافت نمی‌کنید، ممکن است علائم شما تشدید شوند.
  • رژیم غذایی حذفی: این رژیم غذایی شامل نخوردن غذاها یا موادی است که ممکن است فکر کنید رفتارهای خاصی را تحریک می‌ کنند یا علائم شما را تشدید می‌ نمایند.

مواد غذایی مفید برای کودکان بیش فعال

تحقیقات زیادی در زمینه‌ی رژیم‌های غذایی ADHD یا بیش فعالی انجام نشده است. داده‌ها محدود است و نتایج ضدونقیض هستند. با این وجود، بسیاری از متخصصان بخش سلامت فکر می‌کنند که مواد غذایی که می‌خورید یا می‌نوشید ممکن است در تسکین علائم به شما کمک کنند.

متخصصان می‌گویند هر چیزی که برای مغز مفید است احتمالاً برای بیش فعالی نیز مفید است. ممکن است بخواهید موارد زیر را در رژیم غذایی خود بگنجانید:

  • یک رژیم غذایی شامل مواد غذایی با پروتئین بالا: لوبیا، پنیر، تخم مرغ، گوشت و آجیل همگی منبع خوبی از پروتئین هستند. این نوع از مواد غذایی را برای صبحانه یا به عنوان میان وعده در مدرسه به کودکان خود بدهید. این نوع از مواد غذایی تمرکز را بهبود می‌ بخشند و اثربخشی داروهای ADHD را ماندگارتر می‌ کنند.
  • کربوهیدرات‌های پیچیده: این کربوهیدرات‌ها مفید هستند. سبزیجات و برخی از میوه‌ها ازجمله پرتقال،‌ نارنگی، گلابی، گریپ فروت، سیب و کیوی را مصرف کنید. این نوع از غذاها را در هنگام عصر مصرف کنید و به شما کمک می‌کند تا خوب بخوابید.
  • اسیدهای چرب امگا 3 بیشتر: شما می‌توانید امگا 3 را در ماهی تن، سالمون و سایر ماهی‌های سفید آب سرد پیدا کنید. گردو، آجیل برزیلی، روغن زیتون و کانولا نیز مواد غذایی هستند که می‌توانید اسیدهای چرب را در آن‌ها پیدا کنید. همچنین می‌توانید مکمل امگا 3 را مصرف کنید.

چه غذاهایی برای کودکان بیش فعال مضر است

کربوهیدرات‌های ساده

اگر یک کودک بیش فعال دارید میزان مصرف کربوهیدرات‌های ساده را در غذای او کاهش دهید:

  • آبنبات
  • شربت ذرت
  • عسل
  • قند
  • محصولات تهیه شده از آرد سفید
  • برنج سفید
  • سیب زمینی بدون پوست.

مکمل‌ های غذایی برای ADHD

برخی از متخصصان توصیه می‌کنند که افراد مبتلا به بیش فعالی هر روز یک مکمل 100% ویتامین و مواد معدنی را مصرف کنند. با این وجود، سایر متخصصان تغذیه فکر می‌کنند که افرادی که یک رژیم غذایی معمولی و متعادل دارند نیازی نیست مکمل‌های ویتامین و ریزمغذی مصرف کنند. آن‌ها می‌گویند هیچ مدرک علمی وجود ندارد که ثابت کند مصرف مکمل‌های ویتامین‌ها و مواد معدنی برای کودکان مبتلا به بیش فعالی مفید است.

اگرچه وقتی کودکان، نوجوانان و افراد بزرگسال رژیم غذایی متعادلی ندارند مصرف مولتی ویتامین می‌تواند مفید باشد، اما مصرف بیش از حد ویتامین خود مسوم‌کننده است. بنابراین، از آن‌ها اجتناب کنید.

علائم بیش فعالی از فردی به فرد دیگر متفاوت هستند. اگر قصد مصرف مکمل دارید باید ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

مواردی که باید از رژیم غذایی کودک بیش فعال حذف شوند

برای پیروی از یکی از این رژیم‌ های غذایی، یک غذا یا ماده غذایی را انتخاب می‌ کنید که فکر می‌ کنید علائم شما را بدتر می‌ کنند. سپس، هر چیزی که حاوی آن است را نمی‌ خورید. اگر علائم بهتر شد یا از بین رفت، برای همیشه از خوردن آن غذا پرهیز خواهید کرد.

اگر غذایی را از رژیم غذایی خود حذف کنید،‌ آیا می‌ تواند علائم شما را بهبود بخشد؟ تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد و نتایج هنوز به طور قطعی مشخص نیستند. با این وجود، بیشتر دانشمندان این رویکرد را برای مدیریت بیش فعالی به خصوص در کودکان توصیه نمی‌ کنند. به هر جهت،‌ در ادامه برخی از زمینه‌های نگرانی و توصیه‌های کارشناسان برای شما آورده شده است.

افزودنی های غذایی

در سال 1975، یک متخصص آلرژی برای اولین بار عنوان کرد که رنگ‌ های مصنوعی، طعم دهنده‌ ها و مواد نگهدارنده ممکن است منجر به بیش فعالی در برخی از کودکان شوند. از آن زمان تا به امروز،‌ محققان و کارشناسان حوزه رفتار کودکان به شدت در مورد این موضوع بحث کرده‌اند.

برخی می‌ گویند که ایده‌ حذف مواد غذایی پشتوانه‌ علمی ندارد و بی اساس است. اما یک مطالعه نشان داده است که برخی از رنگ‌ های خوراکی و مواد نگهدارنده باعث بیش فعالی در کودکان می‌ شوند. اما تاثیر آن‌ ها بر اساس سن و نوع ماده افزودنی متفاوت است.

بر اساس این مطالعه و مطالعات دیگر، ‌آکادمی اطفال آمریکا اکنون بر این باور است که حذف رنگ‌ های مصنوعی و مواد نگهدارنده از رژیم غذایی کودکان یک انتخاب منطقی برای کودکان مبتلا به بیش فعالی است. برخی از کارشناسان توصیه می‌ کنند که افراد مبتلا به بیش فعالی از خوردن مواد زیر اجتناب کنند:

  • رنگ‌ های خوراکی مصنوعی به خصوص رنگ زرد و قرمز
  • مواد نگهدارنده‌ مانند آسپارتام، MSG (مونوسدیم گلوتامات) و نیتریت‌ها. برخی از مطالعات بیش فعالی را با ماده نگهدارنده بنزوات سدیم مرتبط دانسته‌اند.

شکر

برخی از کودکان بعد از خوردن آبنبات یا سایر مواد قندی بیش فعال می‌ شوند. با این وجود، هیچ مدرک علمی وجود ندارد که نشان دهد این یک دلیل اصلی بیماری است. برای داشتن تغذیه‌ای بهتر، غذاهای حاوی شکر و شیرین باید تنها بخش کمی از رژیم غذای فرد را دربرگیرند. شما می‌توانید این مواد را کاهش دهید تا نتیجه را مشاهده کنید.

کافئین

مطالعات نشان داده‌اند که مقادیر کم کافئین به برخی از علائم بیش فعالی در کودکان کمک می‌ کند. اما عوارض جانبی کافئین برای کودکان بیش فعال ممکن است بیشتر از مزایای آن باشد. اکثر متخصصان توصیه می‌ کنند که افراد کمتر کافئین بخورند یا بنوشند یا کلا از آن دوری کنند. اگر برای ADHD دارو مصرف می‌کنید،‌ کافئین می‌تواند برخی از عوارض جانبی را تشدید کند.

همچنین بخوانید:

درمان کودکان بیش فعال

غذای مورد علاقه کودکان

تغذیه مناسب برای مدرسه کودکان

 

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.