Take a fresh look at your lifestyle.

مراقبت های بعد از برداشتن خال با لیزر

بعد از برداشتن خال با لیزر چه مراقبت هایی باید انجام داد؟

خال ها، توده های پوستی معمولی و معمولاً بی ضرر هستند که به دلیل رشد بیش از حد سلول های تولید کننده رنگدانه ایجاد می شوند. در حالی که آنها معمولا در دوران کودکی و نوجوانی شکل می گیرند، خال های جدید می توانند در بزرگسالی به دلیل ژنتیک، داشتن سیستم ایمنی ضعیف، داشتن پوست روشن و قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش ظاهر شوند که برای برخی افراد آزار دهنده بود و به روش های رایج همچون لیزر اقدام به برداشتن آن می نمایند. برداشتن خال با لیزر نیز همچون مراقبت هاز تتو جدید، نیاز به انجام اقداماتی دارد تا مانع از ماندن جای زخم شود. در این مطلب درباره مراقبت های بعد از برداشتن خال با لیزر به طور کامل توضییح داده ایم.

مراقبت های بعد از برداشتن خال با لیزر

اکثر خال هایی که در دوران بزرگسالی ظاهر می شوند غیر سرطانی هستند. با این حال، اگر یک خال جدید ایجاد شد، یا اگر متوجه تغییراتی در خال‌های موجود خود شدید، مانند درد، خونریزی، یا تغییر در اندازه و شکل، باید برای معاینه به متخصص پوست مراجعه کنید.

چنانچه قصد مراجعه به مراکز پزشکی و زیبایی جهت برداشتن خال با لیزر را دارید، برای جلوگیری از باقی ماندن جای زخم و جراحت، یا حداقل کاهش اندازه جای زخم، باید نکاتی را رعایت کنید. قبل از امتحان هر یک از این استراتژی ها، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.

1. از آفتاب دوری کنید

از جمله نکاتی که پس از برداشتن خال با لیزر باید به آن توجه داشت، دوری از تابش مستقیم نور آفتاب است. آفتاب می تواند به پوست سالم آسیب برساند، بنابراین تصور کنید که چگونه ممکن است بر زخمی که در حال بهبود است تأثیر بگذارد. زخم تازه اگر به طور منظم در معرض اشعه ماوراء بنفش قرار گیرد احتمال تیره شدن و تغییر رنگ آن بیشتر است.

وقتی بیرون هستید، مطمئن شوید که جای زخم شما با یک کرم ضد آفتاب قوی‌تر ( حداقل SPF 30 ) پوشانده شده است. در صورت امکان، جای زخم را با لباس‌های محافظ در برابر آفتاب بپوشانید.

2. جای زخم را کشش ندهید

به عنوان مثال، اگر جای زخم شما در پشت دست شما باشد، حرکات و کشش زیاد پوست می تواند منجر به زمان بهبودی طولانی تر و جای زخم بزرگتر شود. اگر جای زخم جراحی شما در جایی است که پوست اغلب در جهات مختلف کشیده نمی‌شود (مانند ساق پا)، ممکن است مشکل چندانی نباشد. تا آنجا که ممکن است، آن را با پوست اطراف جای زخم آزاد کنید تا کمتر کشیده شود.

3. محل برش را تمیز و مرطوب نگه دارید

زخم‌های پوستی زمانی که تمیز و مرطوب باشند زودتر بهبود می‌یابند. زخم ها و جای زخم خشک مدت زمان بیشتری طول می کشد تا بهبود پیدا کنند و احتمال محو شدن آنها کمتر است.

یک پماد مرطوب کننده ممکن است برای درمان زخم  کافی باشد. پس از تشکیل بافت جای زخم، با پزشک خود در مورد ژل سیلیکونی یا نوارهای سیلیکونی که چندین ساعت در روز می پوشید صحبت کنید.

شما نیازی به پماد آنتی بیوتیک ندارید، مگر اینکه پزشک استفاده از آن را توصیه کند. استفاده غیر ضروری از پماد آنتی بیوتیک می تواند منجر به عوارضی مانند درماتیت تماسی یا مقاومت باکتریایی شود.

4. جای زخم را ماساژ دهید

حدود دو هفته پس از جراحی خال با لیزر، زمانی که بخیه های شما از بین رفت و نخ بخیه ناپدید شد، ممکن است بتوانید شروع به ماساژ جای زخم کنید. مهم است که دلمه را نکشید، زیرا این امر می‌تواند جای زخم را بدتر کند.

اگر ریزش نخ بخیه بیش از دو هفته طول کشید، صبر کنید تا به طور طبیعی از بین برود. برای ماساژ جای زخم، با دو انگشت دایره هایی را روی جای زخم و پوست اطراف آن بمالید. سپس به صورت عمودی و افقی روی جای زخم مالش دهید.

با فشار کم شروع کنید و به تدریج فشار را افزایش دهید. شما نمی خواهید آسیبی به آن وارد شود، اما می خواهید فشار به اندازه ای باشد که پوست را تقویت کرده و اطمینان حاصل کنید که عرضه سالم کلاژن باعث التیام پوست می شود. همچنین می توانید لوسیون را روی جای زخم ماساژ دهید.

5. اعمال فشار درمانی

ممکن است یک پانسمان با فشاری خاص روی زخم گذاشته شود. بسته به محل جای زخم، ممکن است یک باند کشی یا نوعی جوراب  اریس باشد. ممکن است چندین ماه طول بکشد تا فشار درمانی موثر باشد. این واقعاً گزینه ای برای درمان جای زخم روی صورت نیست.

6. پانسمان پلی اورتان

این پدهای پزشکی به اندازه کافی مرطوب و منعطف هستند که تقریباً در هر جایی به بهبود جای زخم کمک می کنند. پوشیدن یک پانسمان پلی اورتان برای حدود شش هفته ممکن است به جلوگیری از تشکیل جای زخم کمک کند. ترکیبی از یک پد مرطوب برای نگه داشتن زخم ممکن است مؤثرتر از فشار یا مرطوب کردن به تنهایی باشد.

7. لیزر و نور درمانی را آزمایش کنید

لیزر و درمان با رنگ پالسی برای انواع جای زخم مختلف مفید است. آنها معمولاً برای کوچکتر و کمتر دیده شدن جای زخم بزرگتر استفاده می شوند. ممکن است برای به دست آوردن نتایج خوب فقط به یک درمان نیاز داشته باشید، اگرچه گاهی اوقات بیش از یک جلسه لازم است.

بیشتر بخوانید : درمان قرمزی بعد از لیزر

8. تزریق کورتیکواستروئید را امتحان کنید

چنانچه جای خال شما پس از برداشتن با لیزر همچنان باقی ماند، می توانید تزریق کورتیکواستروئید را امتحان کنید. کورتیکواستروئیدها هورمون هایی هستند که التهاب را کاهش می دهند. آنها برای درمان انواع بیماری هایی که بر پوست، مفاصل و سایر قسمت های بدن تأثیر می گذارند استفاده می شود. تزریق کورتیکواستروئید می تواند به کاهش اندازه و ظاهر جای زخم برجسته کمک کند و معمولاً برای جای زخم های کلوئیدی استفاده می شود.

این خطر وجود دارد که بافت جای زخم جدید دوباره تشکیل شود و ممکن است کمی تغییر رنگ در محل تزریق ایجاد شود. گاهی اوقات، یک درمان کافی است، اما به طور معمول چندین درمان ضروری است.

9. با کرایوسرجری فریز کنید

این روش شامل انجماد و از بین بردن بافت جای زخم است که در نهایت اندازه آن را به حداقل می رساند. سایر داروها مانند داروی شیمی درمانی بلئومایسین نیز ممکن است برای کاهش بیشتر اندازه جای زخم تزریق شوند.

کرایوسرجری (سرما درمانی) معمولاً با جای زخم بزرگتر از جمله جای زخم کلوئیدی و هیپرتروفیک انجام می شود. یک درمان می تواند اندازه جای زخم را تا 50 درصد کاهش دهد.

مراقبت پیشگیرانه و مداوم

اگر قرار است خال روی پوست را با روش هایی مدرن همچون لیزر بردارید، نگرانی های خود را از قبل با پزشک خود در میان بگذارید و بپرسید چه کاری می توانید بعد از عمل انجام دهید تا جای زخم تا حد امکان کمرنگ و کوچک شود.

برخی از این روش‌ها نیازمند هفته‌ها یا ماه‌ها تلاش هستند، اما تنها راهی که می‌توانند مؤثر باشند این است که در مورد آنها کوشا باشید. اگر روشی را امتحان می کنید که مؤثر نیست، با متخصص پوست خود در مورد روش هایی که ممکن است مفید باشند صحبت کنید.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.