Take a fresh look at your lifestyle.

آیا ویروس کرونا (Corona) وارد ایران شده است؟ راه پیشگیری از آن چیست؟

ویروس کرونا در روزهای اخیر تبدیل به یک خبر دسته اول در دنیا شده است و مردم چین را دچار مشکل نموده است. این ویروس محدود به چین نبوده و در برخی کشورهای دیگر نیز دیده شده است. اخباری بر شیوع ویروس کرونا در ایران شنیده نشده است اما گفته می شود دو تبعه چینی مشکوک به کرونا در تبریز قرنطینه شده اند. به دلیل مسافران زیادی که از چین وارد ایران می شوند و برعکس نگرانی هایی مبنی بر شیوع این ویروس در ایران وجود دارد.

در ادامه مطالب مفیدی درباره ویروس کرونا، راه های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا و آخرین اخبار مرتبط با ویروس کرونا در ایران را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

اطلاعات مفید درباره ویروس کرونا

ویروس کرونا به شدت در حال توسعه و پیشروی است و با وجود اینکه ابتلا به ویروس کرونا تاکنون در ایران مشاهده نشده است بسیاری از بیمارستان های کشور اقدام به راه اندازی بخش ویژه بیماران کرونا نموده اند. مقامات وزارت بهداشت کشور ایران اعلام کرده اند که همه امکانات لازم برای تشخیص و درمان بیماری کرونا در ایران وجود دارد و اقدامات پیشگیرانه در مورد مسافران در حال اجراست.

کرونا چیست؟ 

کرونا ویروسی است که باعث ایجاد عفونت در بینی، سینوس ها و گلو می شود.

علائم ویروس کرونا:

ویورس کرونا در دستگاه تنفسی مشکلاتی ایجاد می کند علائم ابتلا به ویروس کرونا شامل آبریزش بینی، سرفه، عطسه، لرزش دست، گلودرد، سردرد و تب بالای ۳۸ درجه، کوتاه شدن تنفس، عوارض گوارشی، ‌اسهال و استفراغ، درد قفسه سینه و از بین رفتن عملکرد کلیه ها است. مبتلایان به ویروس کرونا معمولا یک هفته سرفه خفیف دارند و بعد از آن دچار تنگی نفس خواهند شد.

علائم ویروس کرونا

منشأ ویورس کرونا

همان طور که می دانید منشأ بیماری کرونا چین است که اولین بار در اواخر سال 2019 میلادی و در شهر ووهان چین مشاهده شد. ویورس کرونا از حیوان به انسان منتقل می شود. گفته می شود مرغ، الاغ، خفاش، گوسفند، خوک، شتر، روباه، موش‌های بامبو، جوجه تیغی و خزندگان منبع این ویروس هستند.

کرونا در چه کشورهایی مشاهده شده است؟

ویروس کرونا علاوه بر چین در تایلند، ژاپن، کره جنوبی و تایوان و حتی آمریکا نیز مشاهده شده است.

آیا تشخیص ابتلا به ویروس کرونا ساده است؟

ویروس کرونای جدید علائمی بسیار شبیه به آنفولانزا دارد و گاهی پزشکان در تشخیص ویروس کرونا دچار مشکل می شوند.

راه انتقال ویروس کرونا

این بیماری از طریق پوست و لمس کردن منتقل می شود. نوع جدیدی از ویروس کرونا در چین مشاهده می شود که گفته شده از طریق هوا قابل انتقال است. ویروس کرونا همچنین از طریق خوردن و تنفس در فضایی که حیوانات وجود دارند، منتقل می شود.

اصلی ترین راه انتقال ویروس کرونا، تماس مستقیم شامل بوسیدن، بغل کردن، غذا خوری مشترک، دست دادن و رعایت نکردن فاصله یک متر با فرد آلوده است.

چه کسانی بیشتر در معرض کرونا هستند؟

تشخیص ابتلا به ویروس کروناافراد بالا 50 سال و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا به بیماری هایی مانند بیماری قلبی، فشار خون بالا و دیابت رنج می برند بیشتر در معرض ابتلا به ویورس کرونا هستند.

ویروس کرونا در حیوانات

ویروس کرونا در بین حیوانات نیز مشاهده شده است به خصوص در بین سگ ها و گربه ها. بنابراین اگر حیوانات خانگی دارید حواستان به آن ها هم باشد این ویروس در حیوانات ایجاد عفونت می کند و در مواردی با اسهال مشاهده شده است.

آیا ویروس کرونا وارد ایران شده است؟

ویورس کرونا تا کنون در ایران و هیچ یک از کشورهای همسایه ایران مشاهده نشده است. تنها یک مورد ابتلا به ویروس کرونا در امارات متحده عربی گزارش شده است.

آیا احتمال ورود ویروس کرونا به ایران وجود دارد؟

بله این احتمال وجود دارد و این ویروس هم مانند هر ویروس دیگری ممکن است وارد کشور شود و نمی توان مدعی شد که این امر امکان ندارد. برای جلوگیری از ورود ویروس کرونا به ایران اقداماتی انجام شده است:

افرادی که به ایران وارد می شوند مورد بررسی پزشکی اولیه قرار می گیرند و حتی اگر فاقد علائم ویروس کرونا باشند از ان ها خواسته می شود که در صورت مشاهده علائم ویورس کرونا با وزارت بهداشت تماس بگیرند و تا ۲ هفته از تماس و رفت و آمد با دیگران خودداری کنند.

چنانچه افرادی که به ایران وارد می شوند علائم ویروس کرونا را داشته باشند بسته به میزان علائم، بستری شده و یا وضعیت آن ها روزانه پیگیری خواهد شد.

آیا ویروس کرونا درمان می شود؟

راه درمان ویروس کرونا تاکنون ارائه نشده اما در مواردی دیده شده که افراد مبتلا به ویروس کرونا خود به خود بهبود پیدا کرده اند و علائم بیماری آن ها برطرف شده است. برای درمان افراد مبتلا به ویروس کرونا اقداماتی به شرح زیر نجام می شود:

درمان کرونا

  • تجویز داروی تب بر
  • تجویز داروی کاهش درد
  • استفاده از دستگاه بخور برای کمک به تنفس بیمار
  • خوردن مایعات فراوان
  • استراحت کافی

برای درمان ویروس کرونا برخی داروهایی که در درمان ایدز تجویز می شود توانسته تا حدی کمک کند.

برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا چه کنیم؟

ویورس کرونا واکسن ندارد.

  1. بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به کرونا رعایت بهداشت فردی و شستن مداوم دست ها است.
  2. زمانی که خارج از منزل هستید دست هایتان را به صورت و چشم هایتان نمالید.
  3. اگر علائم ویروس کرونا را در خود مشاهده نمودید به پزشک مراجعه کنید.
  4. اگر قصد سفر به چین دارید با علائم آن آشنا باشید.
  5. از رفتن به بازار حیوانات زنده خودداری کنید.
  6. از آنجایی که این ویروس از انسان به انسان نیز منتقل می شود مراقب تنفس در فضاهای مشکوک باشید.
  7. پس از استفاده از وسایل نقلیه عمومی دست های خود را با آب و صابون ضدعفونی کنید.
  8. مصرف منظم ویتامین c، سبزیجات و میوه‌جات باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شوند.

آخرین اخبار از کشته شدگان ویروس کرونا

تاکنون هیچ یک از ایرانیان مقیم چین به ویروس کرونا مبتلا نشده اند. تعداد کشته شدگان ویورس کرونا در چین تا امروز یکشنبه 13 بهمن 98 به 304 نفر رسیده است. یک مورد مرگ در فیلیپین گزارش شده است که یک مرد 44 ساله بوده است.

کرونا در دنیاتعداد مبتلایان به ویورس کرونا در سراسر دنیا:

تا کنون ۱۱ هزار و ۳۷۴ نفر به این ویروس آلوده شدند.

استرالیا ۱۲ نفر، کامبوج یک نفر، کانادا ۴ نفر، چین ۱۴۳۸۰ نفر، فرانسه ۶ نفر، فنلاند یک نفر، آلمان ۸ نفر، هند یک نفر، ایتالیا ۲ نفر، ژاپن ۲۰ نفر، مالزی ۸ نفر، نپال یک نفر، روسیه ۲ نفر، سنگاپور ۱۸ نفر، کره جنوبی ۱۲ نفر، سریلانکا یک نفر، سوئد یک نفر،تایوان ۱۰ نفر، تایلند ۱۹ نفر، انگلیس ۲ نفر، ویتنام ۶ نفر و در آمریکا ۸ نفر به کرونا مبتلا شده اند و  در امارات متحده عربی ۵ مورد مشکوک گزارش شده اند.

سخن پایانی:

کرونا در حال حاضر به سرعت در حال توسعه و شیوع است و معلوم نیست تا چه زمانی ادامه دارد و چه زمانی ریشه کن می شود. سعی کنید بهداشت فردی را رعایت کنید. دست هایتان را به طور مداوم با آب و صابون بشوئید، در صورت سرفه همراه با درد در قفسه سینه سریعا به پزشک مراجعه کنید به خصوص اگر بالای 45 سال سن دارید. به طور کلی جای نگرانی نیست و شیوع ویورس کرونا در ایران تا کنون مشاهده نشده اما به هر حال بهتر است هشیار عمل کنید.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.