Take a fresh look at your lifestyle.

تفاوت اپیدمی و پاندمی چیست؟

کرونا ویروس توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) یک بیماری پاندمی معرفی شد. این سازمان کرونا ویروس را به دلیل سرعت غیر منتظره ی انتشار ویروس پاندمی دانست. کرونا ویروس بیش از یک میلیون نفر را در سراسر جهان آلوده کرده است و در بیش از 175 کشور جهان شیوع دارد. ویروس کرونا میزان مرگ و میر جهانی 4.4٪ را به خود اختصاص داده است. اما چه تفاوتی بین یک بیماری پاندمی و بیماری اپیدمی وجود دارد و تعیین وضعیت بیماری پاندمی چگونه COVID-19 را تحت تأثیر قرار می دهد؟

همچنین بخوانید: پیک کرونا یعنی چه؟

اپیدمی و پاندمی چه تفاوتی دارند؟

برای پی بردن به تفاوت اپیدمی و پاندمی لازم است ابتدا تعریف دقیق هر یک را بررسی کرده، سپس به تفاوت آن دو بپردازیم.

اپیدمی (Epidemic) چیست؟

اپیدمی شیوع بیماری است که به سرعت گسترش می یابد و در همان زمان افراد زیادی را تحت تأثیر قرار می دهد. شیوع بیماری در صورت افزایش ناگهانی در تعداد موارد ابتلا به بیماری، معمولاً افزایشی را که پیش بینی نشده بود توصیف می کند. شیوع بیماری ممکن است در یک جامعه، منطقه جغرافیایی یا چندین کشور رخ دهد.

اپیدمی اغلب برای توصیف هر مشکلی که از کنترل خارج شده است، به طور گسترده استفاده می شود. در طی اپیدمی، بیماری به طور جدی در حال گسترش است.

نمونه هایی از بیماری های اپیدمی گذشته عبارتند از : آنفلوانزا در سال 1918، شیوع سرخک از سال 1981 تا 1991 و یک مورد در سال 2014 است.

پاندمی (Pandemic) چیست؟

بیماری پاندمی نوعی بیماری اپیدمی است که به گسترش جغرافیایی مربوط می شود و بیماری را توصیف می کند که بر کل کشور یا کل جهان تأثیر می گذارد.

هنگامی که یک بیماری در مناطق جغرافیایی قابل توجهی گسترش می یابد و درصد زیادی از جمعیت را تحت تأثیر قرار دهد، بیماری اپیدمی تبدیل به یک بیماری پاندمی می شود.

به طور خلاصه ، پاندمی یک بیماری، اپیدمی آن در سطح ملی یا جهانی است.

نمونه هایی از بیماری های پاندمی درگذشته عبارتند از : پاندمی آنفولانزای 1968 ، پاندمی HIV / AIDS و طاعون کبدی.

تفاوت بین بیماری اپیدمی و بیماری پاندمی

توجه داشته باشید که اصطلاحات اپیدمی و پاندمی هرگز برای نشان دادن شدت بیماری استفاده نمی شود، بلکه فقط میزان گسترش بیماری است. در زیر تفاوت های اپیدمی و پاندمی ذکر شده است.

  •  پاندمی بر یک منطقه جغرافیایی وسیع تر، اغلب در سراسر جهان تأثیر می گذارد.
  • پاندمی نسبت به اپیدمی تعداد بیشتری از افراد را آلوده می کند.
  • بیماری پاندمی غالباً توسط ویروس جدید یا ویروسی جهش یافته ایجاد می شود که مدت طولانی است در افراد پخش نشده است.
  • در پاندمی انسان ایمنی کمی در برابر ویروس دارد و به سرعت گسترش می یابد.
  • پاندمی در مقایسه با اپیدمی باعث مرگ بیشتر می شود.
  • پاندمی اغلب باعث ایجاد اختلال اجتماعی و ضرر اقتصادی می شود.

همچنین بخوانید: راهنمای کامل پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا برای همه

اعلام بیماری پاندمی به چه منظور صورت می گیرد؟

اعلام یک بیماری پاندمی، به سازمانهای بهداشت عمومی ملی و جهانی اجازه می دهد تا  یک درجه بالاتر نسبت به وضعیت پیش آمده پاسخ دهند.

استفاده از این اصطلاح همچنین اهمیت کشورهایی که در تلاش برای کنترل بیماری پاندمی در کنار هم هستند را نشان می دهد. بیش از هر چیز، اعلام یک بیماری پاندمی برای افزایش آگاهی در مورد مشکل و افزایش اقدامات برای کنترل آن انجام می شود.

وضعیت پاندمی ویروس کرونا

ویروس کرونا به دلیل سرعت انتشاری که در سطح جهان داشته و در بیش از 175 کشور گسترش یافته است، بیماری پاندمی است.

سازمان بهداشت جهانی ویروس کرونا را یک بیماری پاندمی کنترل پذیر اعلام کرد و همچنان به ارائه مشاوره در مورد اقدامات پیشگیرانه و راه های جلوگیری از شیوع بیماری ادامه می دهد.

تفاوت اپیدمی و پاندمی به صورت خلاصه:

اپیدمی به معنای همه گیری است و وقتی یک بیماری در یک جامعه از حد معینی فراتر می رود می گویند آن بیماری اپیدمی شده، پاندمی به معنای همه گیری جهانی یک بیماری است و از اپیدمی گسترده است.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.