Take a fresh look at your lifestyle.

آیا قرص فروس سولفات باعث چاقی می شود

کم خونی از جمله بیماری های شایع در بین افراد است که از کمبود گلبول های قرمز در خون منجر می شود و انواع مختلف نبز دارد. قرص فروس سولفات یا قرص آهن سرشار از مواد معدنی است و یک مکمل رژیم غذایی محسوب می شود، از اینرو، یکی از ساده ترین روش های درمان کم خونی است، اما فروس سولفات نیز مانند سایر داروها ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد. برخی معتقدند که مصرف طولانی مدت قرص فروس سولفات چاق کننده است. در این مطلب به بررسی رابطه فروس سولفات و چاقی می پردازیم تا به این سوال پاسخ دهیم که آیا قرص فروس سولفات باعث چاقی می شود یاخیر؟

آیا قرص فروس سولفات چاق کننده است

کم خونی می تواند پیش زمینه بسیاری از بیماری ها باشد، از اینرو درمان آن از اهمیت زیادی برخوردار است. فروس سولفات با در برداشتن مکمل ها و مواد معدنی غنی، در تامین آهن مورد نیاز بدن و ساخت گلبول های قرمز در خون، بسیار موثر است.

همانطور که اشاره کردیم فروس سولفات سرشار از مواد مغذی رژیمی است که بدن به آنها نیاز دارد، اما باید توجه داشته باشید که مصرف خودسرانه و خارج از قاعده هر داروی مفیدی، عوارضی را نیز بهمراه دارد و فروس سولفات هم از این قاعده مستثنی نیست. در حقیقت میزان آهن مورد نیاز بدن با توجه به سن، جنسیت و وضعیت جسمانی هر شخص متفاوت است.

ایا قرص فروس سولفات چاق میکند

بسیاری از افرادی که فروس سولفات مصرف می کنند بعد از مدتی احساس می کنند وزن آنها افزایش پیدا کرده، اما خوب است بدانید که قرص فروس سولفات به تنهایی منجر به چاقی نمی شود، اما در افزایش اشتها موثر است.

بنابراین چنانچه با مصرف قرص فروس سولفات، کالری دریافتی شما بیش از کالری سوزانده باشد، امکان اینکه با مصرف قروس سولفات چاق شوید، وجود دارد که نیازمند یک رژیم غذایی مناسب است.

همچنین کمبود آهن با افت سطح هورمون تیرئید، می تواند یکی از عوامل چاقی باشد.

برای جلوگیری از چاقی با مصرف فروس سولفات، توصیه می شود که قرص فروس سولفات را شب ها قبل از خواب مصرف کنید، چون استفاده فروس سولفات قبل از وعده های غذایی باعث افزایش اشتهای شما می شود و میزان کالری بیشتری مصرف خواهید کرد.

مصرف ناشتا قرص فروس سولفات برای افرادی که لاغر هستند و تصمیم به افزایش وزن دارند مناسب است.

اما به غیر از چاق کننده بودن فروس سولفات، مصرف بیش از حد نیاز این دارو، عوارضی را به دنبال دارد که عبارتند از:

  • مسمومیت
  • اسهال
  • تپش قلب
  • افسردگی عصبی
  • بالا رفتن قند خون
  • کاهش ادرار
  • زردی چشم و پست
  • نارسایی کبد
  • تنگی نفس
  • تورم اجرای صورت

معمولا کودکان زیر 2 سال نیازمند استفاده از قطره آهن برای جلوگیری از کمبود آهن هستند. خانم های باردار نیز از اواسط بارداری تا چند ماه بعد از زایمان باید قرص آهن مصرف کنند، اما توصیه می شود که همه این موارد تحت نظر و مشورت پزشک انجام شود.

برای درمان کم خونی می توانید مواد طبیعی و بدون عوارض را جایگزین قرص کنید:

– استفاده از میوه و سبزیجات را افزایش دهید.

  از مصرف چای بعد از وعده های غذایی خودداری کنید.

گوشت قرمز، جگر، ماهی، تخم مرغ و سبزیجاتی مثل جعفری را در وعده های غذایی خود بگنجانید.

افزایش مصرف ویتامین های طبیعی برای جذب بهتر آهن (مانند گوجه، پرتقال، لیمو ترش و …)

مصرف برگه میوه هایی مثل انجیر، زردآلو و کشمش

افزایش مصرف حبوبات

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.