Take a fresh look at your lifestyle.

مضرات جوش شیرین برای بدن | عوارض استفاده بی رویه از جوش شیرین

ضررهای استفاده از جوش شیرین برای بدن

همانطور که می دانید استفاده ی بی رویه از هر ماده غذایی برای سلامتی مضر است و اختلالاتی در بدن به وجود می آورد. جوش شیرین هم یک ماده غذایی می باشد که کاربردهای فراوانی دارد و دارای خاصیت های زیادی می باشد، اما استفاده بی رویه از جوش شیرین می تواند برای بدن مضر باشد و سلامت انسان را به خطر می اندازد. در این پست مضرات جوش شیرین برای بدن به شما ارائه می شود، با ما همراه باشید.

عوارض و مضرات جوش شیرین برای بدن

مصرف بی رویه جوش شیرین می تواند عوارض زیان باری برای بدن داشته باشد مانند:

  • سوء هاضمه
  • زخم معده
  • اختلال در جذب مواد آلی از جمله کلسیم ،فسفر و آهن
  • کاهش فشار خون
  • اختلال هوشیاری
  • کم خونی
  • تنگی نفس
  • بیماری های کلیوی
  • کولیک روده
  • یبوست
  • حالت تهوع و لرزش اعضای بدن

از جمله مضرات استفاده زیاد از جوش شیرین می باشد در زیر در مورد برخی از این عوارض ها توضیحاتی داده می شود.

1. اختلال در هضم غذا با مصرف جوش شیرین

از آن جایی که جوش شیرین خاصیت ضد اسیدی دارد وقتی وارد معده می شود، اسید معده را از بین می برد و فرآیند هضم غذا را با مشکلات جدی روبروی می کند.

وقتی بدن با هضم نشدن غذا روبرو شود، اختلالاتی در دستگاه گوارش به وجود می آید و همچنین باعث جذب نشدن بعضی فلزات مفید می شود و زمینه را برای جذب فلزات سنگین و سرطان زا فراهم می کند و با ایجاد آلکالوز متابولیک زمینه ی سرطان زایی را فراهم می کند.

2. ایجاد ناراحتی در معده و سوء هاضمه 

کربنات سدیم موجود در جوش شیرین با تأثیر بر اسید کلریدریک ترشح شده، در معده موجب خنثی شدن اسید معده شده و منجر به اختلالات عمل هضم و انواع سوء هاضمه می شود، و باعث تحریک معده برای ترشح هر چه بیشتر اسید می شود، ضمن این که منجر به اختلال جذب مواد غذایی از جمله : قند، اسید چرب، اسید آمینه، عناصر معدنی و ویتامین های محلول در آب نیز خواهد شد.

همچنین جوش شیرین اثر خورنده و نابود کننده بر پوشش دستگاه گوارش داشته و موجب انواع گاستریت و زخم دستگاه گوارش می شود.

3. پوکی استخوان و آسیب به دندان ها از مضرات جوش شیرین

مصرف بی رویه جوش شیرین باعث می شود کلسیم و فسفر این دو فلز ضروری برای بدن در بخش ابتدایی روده جذب  شوند، این جذب در 2-7 PH صورت می گیرد. مکانیسم از این قرار است که بخش اعظم کلسیم و فسفر مواد غذایی به وسیله ی شیره ی معده ایجاد کلرور و فسفات کلسیم می کند و این ترکیبات با افزایش PH به حالت نامحلول در می آیند و به همین علت جذب آن مختل می شود. اگر برای مدت طولانی جذب کلسیم و فسفر صورت نگیرد، بدن با کمبود ذخائر این دو عنصر روبرو می شود که نتیجه آن نرمی و پوکی استخوان هاست و همچنین باعث پوسیدگی و خرابی در دندان ها می شود.

همچنین جوش شیرین با نشستن روی آهن و کلسیم در خون، به تدریج به حذف این دو عنصر جیاتی از بدن منجر می شود و خونسازی و استقامت استخوان ها را از بین می برد.

4. جوش شیرین می تواند باعث ایجاد کم خونی شود

برخی افراد برای پخت گوشت از جوش شیرین استفاده می کنند، که این موضوع باعث می شود که آهن موجود در گوشت در روده غیر قابل استفاده شود و جذب آهن را دچار اختلال می کند و در نتیجه منجر به کاهش تعداد هموگلوبین و کم خونی می شود.

5. مضرات جوش شیرین برای پوست

استنشاق جوش شیرین به مدت طولانی باعث سوزش بینی یا گلو می شود، اگر جوش شیرین به صورت مستقیم با پوست های حساس در تماس باشد ممکن است باعث خارش یا سوزش پوست شود.

همچنین در اثر تماس جوش شیریت با چشم ممکن است باعث ایجاد سوزش و سرخی در چشم شود.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.