Take a fresh look at your lifestyle.

چگونه درس را یاد بگیریم و حفظ نکنیم؟ این ۵ نکته به شما کمک می کند

از سنین جوانی، به ما یاد می دهند تا حروف الفبا، آدرس خانه، جدول ضرب و حتی رنگ های رنگین کمان را حفظ کنیم و به خاطر بسپاریم. چه بدانیم و چه ندانیم، حفظ کردن بخشی از زندگی روزمره ماست. ما آن را در مدرسه و دانشگاه برای قبولی در امتحانات استفاده می کنیم، اما در حرفه ای که داریم نیز به ما کمک می کند.

با این وجود، همه ما به خوبی می دانیم که حفظ کردن و جمع کردن اطلاعات شب قبل از امتحان، ایده خوبی نیست. وقتی از حفظ کردن به شیوه ای اشتباه استفاده می کنیم، تنها اطلاعات را برای یک بازه زمانی کوتاه به یاد می آوریم. این برای هیچ دانش آموزی خوب نیست. ما باید یاد بگیریم، نه این که حفظ کنیم، اما چگونه درس را یاد بگیریم و حفظ نکنیم؟ با مینویسم همراه شوید.

حفظ کردن چیست و چگونه اتفاق می افتد؟

حفظ کردن یک فرآیند ذهنی است. وقتی چیزی را به خاطر می سپاریم و حفظ می کنیم، اطلاعات را یاد گرفته و آن ها را در حافظه خود ذخیره می کنیم تا بعدها دوباره به یاد بیاوریم. با افزایش سن، حفظ کردن برای ما سخت تر می شود، اما مغز ما یک فرآیند چهارمرحله ای برای حفظ کردن دارد.

همچنین بخوانید: راه های افزایش ساعت مطالعه بدون خستگی

  • رمزگذاری. در طول رمزگذاری، مغز ما اطلاعات را پردازش می کند و آن را برای ذخیره سازی کوتاه مدت یا بلند مدت و بازیابی آن ها دسته بندی می کند. رمزگذاری می تواند اطلاعات دیداری، شنیداری و حسی را پردازش کند.
  • تثبیت. هنگامی که رمزگذاری می کنیم، تثبیت نیز انجام می شود. مغز ما مهم ترین اطلاعات را از حافظه کوتاه مدت گرفته و آن ها را به حافظه بلندمدت انتقال می دهد.
  • ذخیره سازی. سپس، مغز اطلاعات را در جایی که باید باید ذخیره می کند. خاطرات در بخش های مختلف مغز ذخیره می شوند. با این وجود، بیشتر حافظه کوتاه مدت ما در قشر پیش فرونتال مغز ذخیره می شود و هیپوکامپ برای خاطرات بلندمدت بسیار مهم است.
  • بازیابی. بیایید آن خاطرات را یه یاد آوریم! بازیابی خاطرات اطلاعات مرتبط را از جایی که قبلا ذخیره شده اند، گردآوری می کند. سه نوع یادآوری برای اطلاعات وجود دارد. یادآوری رایگان به ما اجازه می دهد تا اطلاعات را به دلخواه به خاطر بیاوریم، یادآوری نشانه ای وقتی است که ما اطلاعات را به کمک نشانه ها به یاد می آوریم و یادآوری سریالی وقتی است که رویدادها را به ترتیب زمانی به خاطر می آوریم.

حفظ کردن برای امتحان دادن یا سفر به خاطرات گذشته خوب است، اما حفظ کردن اطلاعات و درس ها با درک واقعی آن کاملا متفاوت است. برای اینکه بدانیم تفاوت حفظ کردن و یادگرفتن در چیست ببینیم منظور از یادگیری و درک مطلب چیست؟

همچنین بخوانید: بهترین روش ها برای تقویت حافظه کوتاه مدت

درک مطلب چیست؟

درک مطلب معمولا به مفاهیم یادگیری مرتبط است. این یادگیری معناداری است که به ما اجازه می دهد بین اطلاعات جدید و قدیمی ارتباط برقرار کنیم. وقتی اطلاعات جدیدی را در مورد یک موضوع خاص یاد می گیریم، می توانیم درک انباشته شده از آن ها را توسعه دهیم.

درک نحوه استفاده از اطلاعاتی است که می خواهیم به خاطر بسپاریم (و اگر از آن ها به طور موثر استفاده کنیم). اگر بتوانیم اطلاعاتی که آموخته ایم را برای حل سناریوهای فرضی و مشکلات واقعی خود بکار ببریم، به این معنی است که واقعا اطلاعات را درک کرده ایم.

حفظ کردن و درک کردن چه تفاوتی با هم دارند؟

یادآوری اطلاعاتی که قبلا حفظ کرده ایم تنها در صورتی مفید است که بدانید چگونه از آن ها استفاده کنید. حفظ کردن به این معنی نیست که شما واقعا موضوع را درک کرده اید.

اگر چیزی را به خاطر بیاورید اما ندانید که چه کاربردی دارد، پس فقط آن را به صورت سطحی یاد گرفته اید. به عنوان مثال، اگر یک فرمول را حفظ کنید اما ندانید چگونه از آن استفاده کنید، اساسا هیچ فایده ای برای شما نخواهد داشت.

مزایای درک مطلب در مقایسه با حفظ کردن

درک یک موضوع به ما کمک می کند تا استنتاج کنیم، مسئله را حل کنیم و خود را در کارهای پیچیده درگیر کنیم. وقتی زمانی را برای درک یک موضوع اختصاص می دهیم، در یادگیری عمیق درگیر شده و اطلاعات و مفاهیمی را برای استفاده آینده بکار می گیریم. درک این موضوع به ما کمک خواهد کرد تا چیزی را با کلمات خود توصیف کنیم؛ و حتی آن را به سایرین آموزش دهیم تا آن ها نیز موضوع را درک کنند.

از طرف دیگر، حفظ کردن به ما کمک می کند تا اطلاعات مهم را در زمان های خاص بازیابی کنیم. اگر یک امتحان مهم دارید یا کار مهمی باید انجام دهید، به احتمال زیاد باید از حافظه خود برای اینکار استفاده کنید. با این وجود، حفظ کردن همیشه بلندمدت نیست. هنگامی که اطلاعات را برای شرکت در یک امتحان حفظ می کنیم، تنها موضوعات را برای کوتاه مدت به یاد می آوریم. مغز شما ممکن است اطلاعات مهمی را که برای دوره ها و امتحانات آینده نیاز دارید دور بریزد، به همین دلیل است که حفظ کردن سریع همیشه ایده خوبی نیست.

اگرچه، حفظ کردن می تواند در نهایت منجر به درک شود. داشتن مجموعه ای از فرمول ها، اختصارات، مخفف ها، مراحل، حقایق و موارد دیگر به ما اجازه می دهد تا گامی به سمت درک مطلب برداریم. اگر خود را وقف یک موضوع کنید، آن را حفظ کنید و آن را در مفاهیم دنیای واقعی بکار ببرید، خوب تمرین همه چیز را عالی می کند! شما قادر خواهید بود اطلاعات را به خاطر بیاورید و از آن به طور موثر در زندگی روزمره، شغل یا مدرسه خود استفاده کنید.

چگونه درس را یاد بگیریم حفظ نکنیم: 5 نکته برای یادگیری و درک مؤثر

حال، در مورد مطالعه هوشمندانه تر و نه سخت تر چه می توان گفت؟ حقیقت این است که یادگیری و حفظ کردن به راحتی در کنار هم به وجود می آیند. حفظ کردن می تواند جلسات مطالعه را کاهش دهد و باعث شود هفته منتهی به امتحان کمتر استرس زا باشد. با این وجود، هدف این است که آنچه یاد گرفته اید را به حافظه بلند مدت برای درک واقعی تبدیل کنید.

در اینجا چند نکته وجود دارد که چگونه می توانید برای یادگیری مطالعه کنید، نه فقط حفظ کنید.

نکته 1: از نمودارها استفاده کنید

ممکن است با خود گفته باشید که «واقعا؟ یک نمودار؟»، اما صدای ما را بشنوید. نمودارها به شما کمک می کنند تا روابط بین مفاهیم و ایده ها را ایجاد و سپس آن ها را مشاهده کنید. این یک فرآیند مرحله به مرحله است که می تواند خلاقانه باشد. این فرآیند مغز شما را درگیر می کند تا منطقی فکر کنید و ایده آن را درک کنید.

نکته 2: یادگیری گروهی

چگونه درس را یاد بگیریم و حفظ نکنیم

شما با مجموعه ای از همکلاسان خود در کلاس درس یاد می گیرید، اما همیشه در یک بحث شرکت نمی کنید. یک گروه درسی خارج از کلاس ایجاد کنید و جلسات بحث و گفتگو را برای بحث سازنده تشکیل دهید. همانطور که همه اطلاعات را به اشتراک می گذارند، شما بینش های ارزشمندی را بدست خواهید آورد. وقتی نکاتی را از همدیگر می شنوید، یادگیری صورت می گیرد.

نکته 3: آن را مشاهده کنید

تجسم یکی از بهترین چیزهایی است که می توانید برای یادگیری انجام دهید. فرقی نمی کند که از تخیل خود استفاده می کنید یا تصاویری را در کتاب درسی خود مشاهده می کنید، تصاویر مغز شما را فعال می کنند. هنگامی که یک تصویر را با یک مفهوم مرتبط می کنید، فراموش کردن آن سخت خواهد بود. حافظه تصویری می تواند به شما کمک کند تا آنچه را که باید بدانید، حفظ، درک و بازیابی کنید.

یک مثال از یادگیری بصری موثر، پیک مونیک است. یک ابزار تحقیقاتی با پشتوانه مطالعاتی که از تصاویر برای کمک به دانشجویان پزشکی به منظور یادگیری و یادآوری موضوعات پیچیده استفاده می کنند.

نکته 4: آن را یاد بگیرید

مفهوم را در کلمات خود بگنجانید. آن را بلند بگویید یا بنویسید. سپس، از مثال هایی از تجربیات خود استفاده کنید یا تجربه های آنلاینی را برای ارتباط با آن ها پیدا کنید. این به شما در یادگیری کمک می کند و در نهایت، می توانید در مورد آن مانند یک متخصص و نه از روی کتاب درسی صحبت کنید.

نکته 5: روابط را پیدا کنید

پیوند دادن اطلاعات به چیزی که قبلا یاد گرفته اید می تواند به شما در درک مفاهیم کمک کند. لازم نیست دقیقا یکسان باشد، اما یافتن یک چیز مشترک می تواند به مرتب کردن اطلاعات در مغز کمک کند. این به نظریه طرحواره مرتبط است، الگویی از افکار که اطلاعات را سازماندهی می کند و روابط میان آن ها را ایجاد می کند.

همچنین بخوانید: سرحال شدن برای درس خواندن با راهکارهای ساده

یادگیری را آغاز کنید

فرقی نمی کند که فردا امتحان دارید یا یک دوره مهم را شروع خواهید کرد، شما می توانید این نکات درک مطلب را در روتین مطالعه خود بکار گیرید. ابزارها و منابع مطالعاتی مختلفی وجود دارند، اما ایجاد یک رویکرد مطالعه و جدول زمانی به شما این اطمینان را می دهد تا اطلاعات را برای بلندمدت به خاطر بیاورید. اکنون…به یادگیری بپردازید تا بتوانید بهترین دانشجو و متخصص مراقبت های بهداشتی باشید که می توانید باشید!

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.