Take a fresh look at your lifestyle.

اطلاعاتی درباره انواع روش های مهاجرت به آلمان با توضیحات مفید

امکانات رفاهی کشور آلمان و فرصت های شغلی که در این کشور وجود دارد باعث شده خیلی ها به فکر مهاجرت به آلمان بیفتند. اگر می خواهید اطلاعات کاملی درباره مهاجرت به آلمان داشته باشید این متن را تا انتها بخوانید تا با روش های مهاجرت به آلمان آشنا شوید. انواع روش های مهاجرت به آلمان شامل مهاجرت به آلمان برای کار، مهاجرت به آلمان برای تحصیل، مهاجرت به آلمان برای کارآفرینی، مهاجرت به آلمان برای دیدار با خانواده، مهاجرت به آلمان برای گرفتن مجوز اقامت می باشد. در ادامه این روش ها را با جزئیات بیشتری توضیح می دهیم:

راه های مهاجرت به آلمان

کشور آلمان یکی از کشورهای قاره اروپا می باشد و جزو صنعتی ترین کشورهای جهان می باشد. آلمان یکی از ثروتمندترین کشورهای اروپایی است که دارای 16 ایالت است. آلمان عضو سازمان ملل متحد، ناتو، کشورهای گروه هشت و گروه پنج می باشد. آلمان کشور پیشرفته ای است و امکانات رفاهی آن باعث شده خیلی ها خواهان مهاجرت به آلمان باشند و یکی از موضوعات پر جستجو در گوگل است. روش های قانونی مهاجرت به آلمان را در ادامه معرفی می کنیم و توضیحاتی درباره هر کدام ارائه می دهیم.

مهاجرت به آلمان از طریق قانونی به روش های زیر انجام می شود:

1. مهاجرت به آلمان برای کار (ویزای کاری آلمان)

گرفتن ویزای کاری آلمان یکی از ساده ترین، کم هزینه ترین و سریع ترین روش های مهاجرت به آلمان است به خصوص اگر دارای مهارت و تخصص خاصی هستید کشور آلمان از شما استقبال خوبی خواهد کرد. کشور آلمان به دلیل کمبود نیروی کار به افراد متقاضی کار ویزای کاری آلمان اعطا می کند که اعتبار آن 4 ساله است و اگر این افراد بعد از 33 ماه کار در آلمان موفق به دریافت بلو کارت آلمان (Blue Card) می شوند.

برای دریافت ویزای کار آلمان می توان به دو روش اقدام کرد. روش اول این است که شما از یک کارفرمای آلمانی دعوتنامه کاری (job offer) داشته باشید که البته کار ساده ای نیست به خصوص اگر شما هیچ ارتباطی با شرکت های آلمانی نداشته باشید. روش دوم مهاجرت به آلمان از طریق ویزای کار این است که شما به عنوان فرد متقاضی کار (Job Seeker) درخواست دریافت ویزای آلمان را به سفارت آلمان ارائه دهید. در این روش برای شما یک ویزای 6 ماهه صادر می شود که باید در این 6 ماه بتوانید در کشور آلمان کار مورد نظر خود را پیدا کنید.

برای آشنایی بیشتر با این روش این متن را بخوانید: راهنمای کامل دریافت ویزای کار آلمان

مهاجرت به آلمان از طریق ویزای کار یکی از روش های مهاجرت به آلمان محسوب می شود و هرساله افراد زیادی از طریق ویزای کاری به آلمان مهاجرت می کنند. طبق آمار منتشر شده در سال 2019 بیشترین ویزای کاری اروپا و شنگن از کشور آلمان صادر شده است. در حال حاضر ویزای کاری آلمان برای ایرانی ها بسیار رایج است و حدود 70 درصد از متقاضیان موفق به دریافت ویزای کاری آلمان می شوند.

داشتن مدرک دانشگاهی و تخصص برای گرفتن ویزای کاری آلمان الزامی است و برخی رشته ها در اولویت قرار دارند. داشتن مدرک تحصیلی حداقل لیسانس، سابقه کار اجرایی در زمینه رشته تحصیلی خود به علاوه مهارت زبان انگلیسی و یا آلمانی برای اخذ این ویزا لازم است.

2. مهاجرت به آلمان برای تحصیل (گرفتن ویزای تحصیلی آلمان)

روش های مهاجرت به آلمان: ویزای تحصیلی آلمانیکی از بهترین راه های مهاجرت به آلمان اخذ ویزای تحصیلی آلمان است. بیشتر دانشگاه های آلمان علاوه بر اینکه جزو معتبرتین دانشگاه های دنیا هستند، تحصیل در آن ها رایگان است. هزینه های پایین تحصیل در آلمان نسبت به کشورهای دیگر باعث شده بسیاری از افراد برای تحصیل کشور آلمان را انتخاب کنند و اقدام به گرفتن ویزای تحصیلی آلمان نمایند. ویزای تحصیلی آلمان موقتی است و پس از پایان تحصیلات در صورتی می توان در آلمان اقامت دائم داشت که ویزای خود را به ویزای کاری تغییر دهید و این در صورتی اتفاق می افتد که پس از پایان تحصیل خود در آلمان حداکثر بعد از 18 ماه از تاریخ فارغ التحصیلی خود استخدام شوید.

افرادی که دیپلم ۱۲ ساله ایران را دارند با دارا بودن مهارت زبان آلمانی سطح B1 یا B2 می توانند پس از پشت سر گذاشتن دوره ۹ ماهه کالج وارد مقطع کارشناسی شوند. دانش آموزانی که مدرک خود را با معدل بالا اخذ نموده باشند می توانند بدون گذراندن دوره کالج وارد بهترین دانشگاه های آلمان شوند.

مقطع کارشناسی ارشد در آلمان در بیشتر رشته ها به دو زبان انگلیسی و آلمانی ارائه می شود و دانشجویان می توانند با داشتن مدرک زبان انگلیسی آیلتس 6.5 به بالا و یا مدرک زبان آلمانی B2 در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل نماید.

برای مهاجرت به آلمان و تحصیل در مقطع دکترا پذیرش باید با تأیید استاد راهنما انجام شود و در واقع کسانی می توانند در مقطع دکترا تحصیل نمایند که رزومه تحصیلی خوبی داشته باشند و از نظر استاد راهنما قابل تأیید باشند. تحصیل در آلمان در مقطع دکتری به عنوان یک شغل شناخته می شود و دانشجویان مبلغی را به عنوان هزینه همکاری با دانشگاه دریافت می نمایند.

3. مهاجرت به آلمان برای کارآفرینی و سرمایه گذاری

روش های مهاجرت به آلمان: سرمایه گذاری در آلمانرشد چشمگیر شتخص های اقتصادی در کشور آلمان باعث شده این کشور در زمینه اقتصادی در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته باشد و سرمایه گذاران خارجی از سراسر دنیا برای تصاحب بازارهای اقتصادی آلمان به فکر سرمایه گذاری در این کشور بیفتند. اگر قصد مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری دارید باید در این کشور یک شرکت را به ثبت برسانید. هزینه ثبت شرکت در آلمان مبلغی در حدود ۲۵ هزار یورو است.

متقاضیان سرمایه گذاری در آلمان می توانند از طریق ثبت شرکت در آلمان، اقامت و تابعیت کشور آلمان را اخذ نمایند لذا سرمایه گذاری در آلمان راهی برای مهاجرت به آلمان نیز شناخته می شود. اما کار به این راحتی ها هم نیست و برای ثبت شرکت در آلمان شما باید به عنوان یک سرمایه گذار دارای یک طرح توجیه اقتصادی باشید و این طرح باید مورد تأیید اتاق بازرگانی آلمان قرار بگیرد.

برای اینکه از طریق سرمایه گذاری بتوانید به آلمان مهاجرت کنید باید شرایط زیر را داشته باشید:

  • باید تقاضا برای کاری که قصد انجام آن را دارید در این کشور وجود داشته باشد.
  • کسب و کار شما باید بتواند تاثیر مثبتی روی اقتصاد آلمان بگذارد.
  • برای راه اندازی کار در این کشور باید سرمایه کافی داشته باشید (حداقل 25,000 یورو)

درصورت ثبت شرکت در آلمان و تأیید شدن طرح شما توسط اتاق بازرگانی آلمان علاوه بر اینکه موفق به دریافت ویزای سرمایه گذاری در آلمان می شوید همچنین می توانید مطمئن باشید که سرمایه اولیه شما چندبرابر شده و به سود خوبی خواهید رسید. اما این روش به دلیل قوانین دست و پاگیر کشور آلمان روش ساده ای نیست و افراد کمی می توانند از این طریق موفق به مهاجرت به آلمان شوند.

4. مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

روش های مهاجرت به آلمان: ازدواج با تابعه آلمانییک راه میانبر و ساده برای گرفتن ویزای آلمان اخذ تابعیت آلمان از طریق ازدواج با فردی آلمانی و یا شخصی که مقیم کشور آلمان است می باشد. این روش در عین سادگی حساسیت های خاص خود را دارد و به دلیل سوء استفاده هایی که صورت گرفته دولت آلمان نسبت به اعطای ویزای ازدواج سختگیری هایی دارد. برای گرفتن ویزای آلمان از طریق ازدواج باید ثابت کنید که قصد واقعی شما ازدواج بوده و نه مهاجرت به آلمان.

اگر شخصی قصد ازدواج با یک تبعه آلمان و یا مقیم آلمان را داشته باشد باید مدارکی را به سفارت ارائه دهد تا صداقت خود را به اثبات برساند مدارکی مانند عکس های خانوادگی، ایمیل، سند ازدواج، گواهی تجرد و گواهی عدم سوء پیشینه. شخصی که تبعیت آلمان را دارد و یا مقیم آنجاست نیز علاوه بر یانکه نباید هیچ سابقه کیفری داشته باشد باید تعهد مالی بدهد که امکان تأمین هزینه های زندگی برای فردی که قصد ازدواج با او دارد را دارا می باشد.

شخصی که قصد ازدواج با تبعه آلمان را دارد باید زبان آلمانی حداقل تا سطح A1 داشته باشد. پس از ازدواج، متقاضی دریافت ویزا آلمان باید به سفارت آلمان در کشور خود مراجعه نموده و مدارک ثبت ازدواج و تقاضای خود را برای دریافت ویزای ازدواج آلمان ارائه نماید. پس از بررسی مدارک، درصورتی‌که صحت مدارک مورد تأیید قرارگرفته باشد و مدارک شغلی و درآمدی شخص المانی نیز کفایت نماید، ویزای ازدواج صادر خواهد گردید.

اگر موفق به دریافت ویزای ازدواج آلمان شوید به عنوان تبعه این کشور شناخته شده و امکان کار و تحصیل در کشور آلمان را خواهید داشت.

5. مهاجرت به آلمان از طریق تولد

این که افراد دارای چه تابعیتی هستند بستگی به قوانین آن کشور دارد. برخی کشورها تابع سیستم خاک هستند و برخی دیگر تابع سیستم خون. کشور آلمان دارای نظام تابعیتی خون است به این معنی که اگر طفلی با پدر یا مادر المانی در کشور المان یا خارج از المان متولد شود طبق اصل خون تابعیت المان را اتخاذ می کند نکته ی اساسی اینکه قانون المان مادر المانی را هم پذیرفته است نه مانند برخی کشورها که فقط پدر را اینگونه می شناسند.

اما در برخی موارد دیده شده کشور آلمان اصل خاک را مبنای قانونی تابعیت قرار داده است. به طور مثال فردی که در کشور آلمان متولد شود و تابعیت پدر و مادر او مشخص نباشد از طریق نظام خاک تابعیت آلمان را می گیرد هم چنین والدین طفل که این تابعیتی ندارند نیز از طریق تولد فرزند خود می توانند تابعیت کشور المان را کسب کنند.

در موارد زیر می توان تابعیت آلمانی از طریق تولد داشت:

  • اگر کودکی از پدر و مادر آلمانی به دنیا بیاید دارای تابعیت آلمانی می شود.
  • کودکی که در کشور آلمان به دنیا آمده و تابعیت پدر و مادر او مشخص نیست دارای تابعیت آلمانی است.
  • فرد متولد شده در آلمان که در 21 سال ابتدایی زندگی، حداقل 8 سال را در آلمان زندگی کرده باشد.
  • فردی که به مدت حداقل 6 سال در مدارس آلمان تحصیل کرده باشد دارای تابعیت کشور آلمان است.

6. روش مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

روش های مهاجرت به آلمان: پناهنده شدن به کشور آلمانگاهی برخی افراد برای مهاجرت به آلمان روش پناهندگی را انتخاب می کنند و با درخواست پناهندگی به کشور آلمان مهاجرت می کنند. این روش یک روش پرریسک برای مهاجرت به آلمان است و توصیه نمی شود. آلمان عضو کنوانسیون ژنو است و طبق قوانین کنوانسیون ژنو اشخاصی که در خاک کشور خود احساس نا امنی و خطر می کنند می توانند از حمایت کشورهایی که عضو این کنوانسیون هستند بهره مند شوند.

اگر قصد مهاجرت به آلمان از طریق پناهنده شدن را دارید باید بدانید که به دلیل حجم بالای افراد متقاضی پناهندگی در آلمان احتمال اینکه تقاضای شما از طرف سفارت آلمان پدیرفته نشود زیاد است و علاوه بر این خطرات و سختی هایی در انتظار شما است که باعث می شود این روش در رده آخر روش های مهاجرت به آلمان قرار بگیرد.

اشخاصی که در آلمان درخواست پناهندگی ارائه می دهند از خدماتی برای گذران زندگی خود برخوردار می شوند. این خدمات شامل پرداخت هزینه های اولیه زندگی من جمله خوراک، پوشاک و مسکن می شود. البته منظور از مسکن مکان هایی است که وضعیت قابل قبولی از جهت بهداشتی و امنیت خاطر ندارند و پناهجویان تا زمان تأیید درخواست پناهندگی خود می بایست این شرایط را پذیرا باشند در غیر این صورت خدماتی از طرف دولت دریافت نخواهند نمود.

با برخی از رایجترین روش های مهاجرت به آلمان و کسب تابعیت کشور آلمان آشنا شدید. اگر قصد مهاجرت به آلمان را دارید بهتر است در این باره به خوبی مطالعه کنید و با سنجیدن شرایط بهترین روش مهاجرت به آلمان را برای خود انتخاب کنید.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.