Take a fresh look at your lifestyle.

آیا مصرف قهوه در دوران بارداری مضر است؟

قهوه یکی از نوشیدنی های پرطرفدار در دنیاست و مصرف آن فوایدی را نیز به همراه دارد؛ مثلا در درمان افسردگی، سلامتی روده، کبد و دندان ها بسیار موثر بوده و در زیباتر شدن پوست نقش بسزایی دارد. سوالی که ممکن است ایجاد شود این است که آیا مصرف قهوه در دوران بارداری مضر است؟

با وجود فواید بسیاری که قهوه می تواند بر روی سلامتی افراد داشته باشد برخی اوقات به خصوص در دوران بارداری مصرف آن می تواند خطرناک باشد.ما در این مطلب سعی داریم شما را با عوارض مصرف قهوه در دوران بارداری آشنا کنیم.

آیا مصرف قهوه در دوران بارداری مضر است؟
مضرات قهوه در دوران بارداری

قبل از پرداختن به موضوع مضررات قهوه در بارداری بهتر است اطلاعاتی راجب مصرف کافئین بدست آوریم:
خوراکی هایی همچون قهوه، نسکافه، نوشابه، شکلات ها حاوی کافئین هستند، کافئین تحریک کننده بوده و باعث بالا رفتن فشار خون و ضربان قلب میشود، همچنین  ادرار آور است و باعث از بین رفتن آب بدن و در نتیجه کم آبی میشود. با توجه به میزان کافئین موجود در قهوه و اسپرسو باید مراقب مضرات مصرف قهوه در دوران بارداری باشید.

همه چیز درباره مضرات خوردن قهوه در دوران بارداری:

قهوه به طور کلی باعث کاهش میل جنسی، ناباروری در مردان و زنان، بیماری های قلبی و عروقی، کاهش جذب آهن، معده درد، رفلاکس معده، پوکی استخوان و سر درد میشود.
بحث های فراوانی  در مورد این نوشیدنی در دوران بارداری شده است:

تاثیر قهوه در دوران بارداری
آبا مصرف قهوه در دوران بارداری مجاز است؟

بر اساس آخرین تحقیقاتی که در مرکز مطالعات آمریکا در مورد مصرف این نوشیدنی بعمل آمده است، نشان می‌دهد نوشیدن قهوه باعث سخت تر شدن دوران بارداری و زایمان می شود.
طبق مطالعات انجام شده:

 ضرر خوردن قهوه در ماه های اول بارداری:

بارداری در ماه های اول به دلیل تشکیل رگ های عصبی و عروقی جنین از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است کافئین میتواند از جفت عبور کند و وارد رحم شود و روی جنین تاثیر بگذارد، از آنجایی که جنین نمی تواند کافئین را تحمل کند، این مواد می تواند تاثیرات سو و غیر قابل جبرانی روی جنین داشته باشد که در این صورت احتمال سقط جنین هم بسیار بالاتر خواهد رفت، در واقع مصرف بیش از 200 میلی گرم کافئین در روز، احتمال سقط جنین را تا 25 درصد افزایش میدهد. از این رو به همه ی مادران باردار توصیه می شود از مصرف نوشیدنی های کافئین دار تا هفته ۲۰ بارداری خودداری کنند.

 مضرات خوردن قهوه در ماه آخر بارداری:

در سه ماه سوم بارداری بسیاری از اجزای بدن جنین مانند ریه شکل گرفته و تقریبا هفته ای 200 گرم به وزن او اضافه میشود. طبق تحقیقات انجام شده کافئین به همراه اکسیژن و مواد غذایی از طریق جفت به جنین منتقل می‌شود، همانطور که کافئین موجود در قهوه برای کسانی که میخواهند بیشتر بیدار باشند تاثیر بسیاری داشته و به بیشتر بیدارن ماندن کمک میکند، در واقع مصرف کافئین در خانم های باردار موجب افزایش هوشیاری در جنین و حرکات بیشتر او در شکم مادر می شود و بعد از زایمان نیز با مشکلاتی در زمان خواب نوزاد مواجه هستند.

به طور کلی می توان گفت:

مضرات خوردن قهوه در دوران بارداری شامل موارد زیر می باشد:

  •  بالا رفتن خطر سقط جنین
  •  سندرم مرگ ناگهانی نوزاد
  •  تولد نوزاد نارس
  • زایمان زود هنگلام
  • کاهش وزن نوزاد در زمان تولد ( به خصوص در مادران با سن پایین)
  • کاهش عملکرد قلبی
  •  نقایص مادرزادی

تاثیرات قهوه بر باردار شدن و جنسیت نوزاد:

با وجود اینکه رابطه‌ی میان مصرف قهوه و ناباروری ضعیف است و لازم است بررسی‌های بیشتری راجب نقش این ماده در روند باروری  انجام شود اما بهتر است زنانی‌ که قصد بارداری دارند مصرف این نوشیدنی و خوراکی های کافئین دار را بسیار کاهش دهند.
بر اساس تحقیقات انجام شده مصرف مقدار بالای کافئین باعث میشود که زوجین مدت طولانی تری را در انتظار فرزند سپری کنند.
در میان پدر و مادرهایی که دوست دارن جنسیت فرزند خود را تا حدودی قبل از اقدام به بارداری تعیین کنند همانطور که میدانند مصرف برخی خوراکی ها و داشتن رژیم غذایی موجب تعیین جنسیت فرزند میشود که یکی از این خوراکی ها مصرف قهوه است، اگر مردی قبل از برقراری رابطه جنسی قهوه بنوشد، این خوراکی موجب فعال‌تر شدن اسپرم Y شده و احتمال پسرزایی در این زوج افزایش پیدا میکند.

میزان مجاز قهوه در بارداری چقدر است؟

در پایان میتوان گفت که میزان مجاز مصرف قهوه در دوران بارداری به اندازه یک فنجان کوچک مشکلی برای جنین و کیفیت زایمان بوجود نمی آورد اما با این وجود بهتر است که مادر باردار با احتیاط تر عمل کرده و به جای آن و مواد کافئین دار از دمنوش های گیاهی مناسب این دوران (دمنوش به: برای زیبایی جنین) برای رشد بهتر جنین استفاده کند.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.