Take a fresh look at your lifestyle.

آیا خوردن ماست برای تب خوب است؟

آیا ماست تب بر است

زمانی که در بدن انسان تب به وجود می آید، یعنی دمای بدن انسان از حد طبیعی خود فراتر رفته است، در این مواقع شما بیحال و بی اشتها می شوید. بنابراین در هنگام تب باید از مواد غذایی استفاده کنید که مواد مغذی و مفید را وارد بدن کند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود و از خوردن مواد غذایی مضر و ناسالم پرهیز کنید. برخی معتقدند خوردن فرآورده های شیری و لبنیات در زمان تب مفید نیست. می خواهیم بدانیم آیا خوردن ماست برای تب خوب است؟ و ایا ماست تب را پایین میاورد؟ برای دانستن این مطلب در این پست همراه ما باشید.

آیا خوردن ماست در هنگام تب مفید می باشد؟

در جواب این که آیا مصرف ماست در زمانی که تب داریم خوب است؟ باید بگویم بله، پزشکان برای افرادی که تب دارند، مصرف ماست را توصیه کرده اند.

هنگامی که دمای بدن انسان از 37 درجه بالاتر می رود، تب ایجاد می شود، درجه تب در ساعت های مختلف با توجه به فعالیتی که داریم و غذاهایی که مصرف می کنیم، متفاوت می باشد.

دمای بالای بدن یا تب یکی از راه هایی است که سیستم ایمنی بدن ما برای مبارزه با عفونت ایجاد می کند و در واقع پاسخ طبیعی بدن به بیماری است. اما گاهی اوقات ممکن است تب بالا برود و در این صورت، تب می تواند جدی باشد و منجر به عوارض خطرناکی شود.

شما می توانید در زمانی تب دارید از ماست برای پایین آوردن تب استفاده کنید، زیرا ماست طبع سردی دارد و به خنک شدن بدن کمک می نماید، بنابراین در هنگام تب ماست را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

همچنین پزشکان توصیه می کنند افرادی که تب دارند از ماست یونانی استفاده کنند، زیرا برای بدن باکتری های خوب را فراهم می کند، که به مبارزه با میکروب های مهاجم کمک می کند. ماست یونانی یک منبع عالی از پروتیین است که به التیام سریع بدن شما کمک می کند.

علاوه بر ماست، دوغ هم در کاهش درجه تب موثر است.

ماست یک غذای عالی برای خوردن در هنگام بیماری است. 150 کالری و 8 گرم پروتئین در هر فنجان ماست موجود است. همچنین طبع ماست سرد است، که می تواند گلوی شما را آرام کند. ماست همچنین سرشار از کلسیم و سرشار از سایر ویتامین ها و مواد معدنی است

علت بالا رفتن دمای بدن و تب چیست؟

بالا رفتن دمای بدن و تب ممکن است علل مختلفی داشته باشد که عبارتند از:

  • بیماری های عفونی یا باکتریایی از جمله بیماری هایی است که می تواند باعث بروز تب شود: عفونت، عفونت گلو، انواع آنفولانزا، تورم یا پنومونی، آرتریت روماتوئید.
  • مصرف برخی از داروها
  • قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور مستقیم خورشید و یا آفتاب سوختگی
  • قرار گرفتن در دمای هوای بسیار گرم
  • تمرینات ورزشی طولانی مدت
  • سیلیکوز (نوعی بیماری ریوی ناشی از گرد و غبار سیلیکا)

برای پایین آوردن تب و دمای بدن چه کارهایی انجام دهیم؟

برای این که درجه تب شما کاهش یابد، می توانید موارد زیر را انجام دهید که بسیار تاثیرگذار می باشند.

  • در رختخواب بمانید و استراحت کنید.
  • در هنگام تب مایعات بسیار بنوشید. نوشیدن مایعات و دمنوش های گیاهی تب بر در پایین آوردن تب بسیار موثر است. هر فرد مبتلا به تب، باید  برای جلوگیری از کم آبی، مایعات زیاد بنوشد. کم آبی خطرناک بوده و هر گونه بیماری را پیچیده تر خواهد کرد. نوشیدن آب، مایعات و آب‌ میوه‌های طبیعی می‌ تواند مایعات از دست رفته بدن را جبران کند.
  • برای کاهش تب از داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن و ایبوپروفن استفاده کنید. دوز مناسب را یادداشت کنید و از آن ها در کنار سایر داروهای کاهش دهنده تب استفاده نکنید.
  • پتو را کنار بزنید و سعی کنید بدن خود را سرد و خنک نگه دارید، در صورتی که لرز داشتید از پتو استفاده کنید.
  • دوش آب ولرم، خنک کردن پاها و پیشانی، مخصوصا برای کودکان باعث می شود که درجه حرارت و تب، تقریبا کاهش یاید. به هرحال تب بالا خطرناک است و مخصوصا تب بالا در کودکان باید بلافاصله کنترل شود زیرا ممکن است باعث تشنج در کودکان شود.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.