Take a fresh look at your lifestyle.

علت عرق کردن زیاد چیست و چگونه می توان آن را درمان کرد؟

چه چیزی موجب عرق کردن زیاد می شود و چگونه می توان آن را درمان کرد؟ بیشتر ما هنگام ورزش کردن، زمانی که هوا بسیار گرم است، یا وقتی که در مترو هستیم، عرق می کنیم. تعریق از نظر چگونگی تنظیم دما توسط بدن حائز اهمیت است. عرق ما را خنک و راحت نگه می دارد و از گرمای بیش از حد بدن جلوگیری می کند و به عبارتی برای بدن لازم است. اما شما نباید عرق کنید اگر بدنتان نیازی به خنک شدن نداشته باشد. در این نوشته قصد داریم دلیل عرق کردن زیاد و بدون علت را بررسی کنیم و روش درمان تعریق بیش از حد را بررسی کنیم.

علت عرق کردن زیاد و روش درمان آن

تعریق بیش از حد یا هایپرهیدروزیس می تواند بدون دلیل رخ دهد و گاهی اوقات با افزایش سن بهتر می شود. در برخی موارد (هایپرهیدروزیس ثانویه)، علت عرق کردن زیاد می تواند ناشی از اثرات جانبی دارو یا شرایط اساسی باشد.

اگر فکر می کنید که بیش از حد عرق می کنید، زیاد نگران نباشید زیرا روش هایی برای مواجهه با آن و درمان هایی در دسترس می باشند. در بیشتر موارد، عرق کردن بیش از حد تهدید مستقیمی برای سلامتی شما نیست. شرایطی که می تواند موجب هایپرهیدروزیس شود یا به عبارتی دلیل عرق کردن زیاد، شامل هیپوگلیسمی دیابتی، آندوکاردیت (عفونت لایه داخلی قلب)، تب، اختلال عصبی عمومی، هایپرتیروئید (تیروئید پرکار)، یائسگی، استرس و چاقی می باشد.

عرق کردن بیش از حد می تواند یک اثر جانبی دارویی باشد، گاهی اوقات هنگام مصرف بتالاکرها و داروهای ضدافسردگی، چنین حالتی پدید می آید. NHS توصیه می کند که شما لباس های گشاد بپوشید تا نشانه های عرق کردن به حداقل رسند. این می تواند کمک کند، چنان که وجود لکه های عرق ممکن است ناخوشایند باشد و موجب تعریق بیشتر شما به دلیل اضطراب شود.

روش های پیشگیری از عرق کردن زیاد

عرق کردن بیش از حد می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که برخی از آن ها ذکر شد برای اینکه از عرق کردن زیاد جلوگیری کنیم روش هایی وجود دارد. روش های پیشگیری از عرق کردن زیاد را در ادامه خواهید دید که رعایت آن ها به شما کمک می کند تا کمتر عرق کنید.

علت عرق کردن بیش از حد و درمان آنبرای جلوگیری از تعریق زیاد جوراب هایی بپوشید که رطوبت را جذب می کنند و حداقل دو بار در روز به منظور کم کردن بوی پا، آن ها تعویض کنید.

  • شما همچنین می توانید کفش های چرمی بپوشید و سعی کنید به صورت روزانه کفش های مختلفی را به پا کنید.
  • رفتارهایی وجود دارند که برای جلوگیری از عرق کردن زیاد می توانید از آن ها اجتناب کنید از جمله محصولات نایلونی یا دست ساز.
  • سعی کنید از پوشیدن چکمه یا کفش های ورزشی که موجب تعریق بیشتر پا می شوند، اجتناب کنید.
  • کارهایی که موجب بدتر شدن تعریق شما می شوند را انجام ندهید، برای مثال، نوشیدن الکل و خوردن غذاهای تند.
  • اگر تجربه هایپرهیدروزیس دارید، راه حل هایی برای درمان زیاد عرق کردن وجود دارند که می توانید از داروخانه تهیه کنید. این ها شامل داروهای ضدتعریق قوی به جای دئودورانت (اسپری ها)، زیربغل یا عرق گیرهایی برای حفاظت از لباس، پودرهای پا برای پاهای عرق کرده و جایگزین های صابون که پوست را نرم و لطیف تر می کنند، می باشند.
  • اگر عرق کردن شما با فعالیت های روزانه تداخل پیدا کرد یا به طور ناگهانی شروع به تعریق بیش از حد کردید یا تعریق شبانه دارید، باید به پزشک عمومی مراجعه کنید.

درمان تعریق بیش از حد و شدید

درمان تعریق بیش از حد و شدیداگر دلیل روشنی برای تعریق شما وجود ندارد و هیچ چیزی به شما کمک نمی کند، ممکن است به متخصص (متخصص پوست) ارجاع داده شوید. آن ها ممکن است درمان های دیگری را برای شما تجویز نمایند، برخی از روش هایی که برای درمان عرق کردن زیاد وجود دارد عبارتند از:

  • مصرف داروهایی که تعریق را کم می کنند
  • درمان موضعی عرق کردن بیش از حد می تواند با عبور جریان ضعیف الکتریکی از طریق آب یا یک پد خیس (یون رانی) انجام شود.
  • تزریق بوتاکس برای عرق کردن زیربغل یکی از روش های درمان تعریق زیاد است.
  • جراحی و درآوردن غدد عرق نیز یک راه درمان عرق کردن زیاد و غیرعادی می باشد.

عرق کردن راهی برای خنک شدن بدن است و یک فرایند کاملا طبیعی است اما اگر بدون علت عرق می کنید و یا بیشتر از حد معمول عرق می کنید ابتدا باید بدانید که علت عرق کردن زیاد چیست.

بعد از اینکه علت تعریق بیش از حد خود را متوجه شدید باید فکری برای درمان آن کنید. برای درمان تعریق بیش از حد با انجام یکسری کارها می توان از عرق کردن غیرمعمول و زیاد جلوگیری نمود و در نهایت اگر مشکل تعریق زیاد شما برطرف نشد می توانید از روش های درمان قطعی عرق کردن زیاد زیاد استفاده کنید که برخی از آن ها معرفی شد.

 

 

 

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.