Take a fresh look at your lifestyle.

عوارض رژیم کتوژنیک که بهتر است بدانید!

رژیم غذایی کتوژنیک یعنی چه و عوارض رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک طی چند سال اخیر طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است. رژیم کتوژنیک برای درمان بیماری صرع طراحی شده بود، و اکنون مورد توجه‌ی بسیاری از مردم قرار گرفته است. از کاهش وزن گرفته تا درمان ناباروری، رژیم غذایی کتوژنیک دارای فهرست بلندی از مزایا و فواید است که باور آن بسیار سخت می‌باشد. علاوه بر این، عوارض بسیار زیادی نیز در رابطه با این رژیم لاغری شناخته شده است. 

رژیم کتوژنیک به دلیل مصرف بسیار پایین کربوهیدرات و مصرف بسیار زیاد چربی، بدن را در حالت کتوز قرار می‌دهد. این بدان معنی است که بدن مجبور است چربی را به جای کربوهیدرات بسوزاند؛ در نتیجه، مقدار کتون موجود در بدن کاهش پیدا می‌کند. 

بر اساس مقاله‌ی مروری منتشر شده در آگوست سال 2013 در مجله اروپایی تغذیه بالینی، رژیم کتوژنیک موجب کاهش میزان کربوهیدرات در رژیم غذایی به کمتر از 50 گرم در روز می‌شود. 

بسیاری از مجلات سلامتی ادعا می‌کنند که رژیم غذایی کتوژنیک به شدت بحث‌برانگیز است و دنبال کردن آن اصلاً ساده نمی‌باشد. بر اساس مقاله‌ی مروری منتشر شده در مجله‌ی عصب‌شناسی بالینی، تنها 45 درصد از شرکت‌کنندگان توانستند این رژیم غذایی را دنبال کنند. علاوه بر این، این رژیم غذایی دارای خطرات مربوط به خود است که هر کسی باید از آن‌ها مطلع باشد. به همین منظور در ادامه به معرفی عوارض رژیم کتوژنیک می پردازیم.

عوارض رژیم کتوژنیک

عوارض رژیم کتوژنیکدر ادامه، فهرستی از عوارض رژیم غذایی کتوژنیک که باید حتماً از آن‌ها مطلع باشید، آورده شده است. 

1- موجب به وجود آمدن «آنفلوآنزا کتو» می‌شود

زمانی که رژیم کتوژنیک می‌گیرید، به احتمال قوی آنفلوآنزا کتو را تجربه خواهید کرد. بدن در حالی که سعی می‌کند خود را با میزان بسیار کم کربوهیدرات سازگار کند، واکنش نشان می‌دهد. بدن، کربوهیدرات را به منظور تولید گلوکز می‌سوزاند اما ناگهان مجبور می‌شود تا در عوض، کتون بسوزاند. شما ممکن است علائمی از قبیل خستگی، مه مغزی، سردرد، یبوست، تهوع و استفراغ را تجربه کنید. چنین علائمی می‌تواند به مدت یک تا چهار هفته و در برخی موارد بیشتر طول بکشد. 

2- رژیم کتوژنیک می‌تواند منجر به کم آبی شود و در نتیجه، بر کلیه‌ها تاثیر منفی می‌گذارد

رژیم غذایی کتوژنیک موجب از دست دادن آب بدن می‌شود زیرا گلوکز در بدن تولید نمی‌شود. سوختن گلوکز به خودی‌خود باعث تولید آب می‌شود اما در بدن‌هایی که کتون به عنوان سوخت اصلی استفاده می‌شوند، چنین اتفاقی نمی‌افتد. 

در نتیجه، کلیه‌ها دچار سنگ کلیه می‌شوند. پیروی از رژیم غذایی کتوژنیک معمولاً شامل مصرف مقدار زیادی گوشت و گوشت‌های فرآوری شده است که اسیدیته و اوره بدن را افزایش می‌دهند. چنین رژیم غذایی همچنین منجر به افزایش کلسیم و اسید اوریک بدن می‌شوند که دلایل اصلی تشکیل سنگ کلیه به حساب می‌آیند. 

علاوه بر این، الکترولیت‌هایی از قبیل سدیم، پتاسیم می‌توانند موجب بی‌نظمی در ضربان قلب نیز شوند. 

3- افت شدید قند خون بدن

کربوهیدرات به برقراری تعادل در سطح قند خون بدن کمک می‌کند اما این تعادل در رژیم کتوژنیک رخ نمی‌دهد. انجی آچه، دکتر تغذیه، می‌گوید که همیشه در تجویز رژیم کتوژنیک برای افراد دارای دیابت نوع 1 تردید دارد. این موضوع برای افراد دارای دیابت نوع 2 نیز صدق می‌کند. 

دلیل آن این است که میزان بسیار کم کربوهیدرات در بدن برای افرادی که دیابت دارند، می‌تواند بسیار خطرناک باشد. در صورتی که فرد دیابتی رژیم کتوژنیک بگیرید، ممکن است مجبور شود تا از خوردن غذاهایی خاصی که در واقع برای درمان دیابت توصیه می‌شوند، دست بکشد. 

4- بدن را مستعد کمبودهای غذایی قرار می‌دهد

یک رژیم غذایی کتوژنیک معمولاً خالی از هر گونه حبوبات، سبزیجات و میوه‌جات شیرین است. به خاطر عدم مصرف کربوهیدرات، فرد مصرف مواد سرشار از فیبر، ویتامین، مواد معدنی و سایر مواد مغذی را نیز کنار می‌گذارد به این ترتیب، عملکرد کلی بدن ممکن است تضعیف شود و کمبودهایی در بدن ایجاد گردد. 

5- تحلیل عضلانی ممکن است رخ دهد

تحلیل عضلانی چیزی است که هم‌اکنون نیز محققان در حال بررسی آن می‌باشند و هنوز نتایج قطعی در این زمینه به دست نیامده است. با این وجود، دانشمندان معتقدند که پروتئین‌ها به تنهایی برای عضله‌سازی کافی هستند. کربوهیدرات‌ها نیز برای این منظور نیاز هستند. به منظور از دست دادن چربی، رژیم کتوژنیک ممکن است موجب تحلیل عضلات نیز شود. 

علاوه بر این، عضلات یکی از مهم‌ترین بخش بدن محسوب می‌شوند که اغلب در وضعیت فعال قرار دارند. بخش اعظمی از انرژی توسط شکست کربوهیدرات‌ها تامین می‌شود؛ بنابراین، رژیم غذایی کتوژنیک ممکن است موجب تحلیل و تضعیف عضلات شود. 

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.