Take a fresh look at your lifestyle.

علت دل درد بلافاصله بعد از غذا خوردن چیست؟

دل درد بعد از غذا خوردن دلایل زیادی دارد. اگر دل درد بعد از خوردن غذا رخ دهد و سپس از بین برود، معمولاً در اثر غذا ایجاد می شود. اگر فردی علیرغم ایجاد تغییر در رژیم غذایی، علائم دیگری داشته باشد یا ناراحتی مداوم داشته باشد، ممکن است دچار یک بیماری باشد. با رعایت یک رژیم غذایی متعادل و سالم با استفاده از میوه ها و سبزیجات تازه می توان از دل درد بعد از غذا خوردن جلوگیری کرد. عدم خوردن غذاهای تند یا چرب و قطع کردن نوشیدنی های قندی یا کافئین دار نیز به شما کمک می کند. در این مقاله 15 علت دل درد بلافاصله بعد از غذا خوردن آورده شده است.

علت دل درد و دل پیچه بعد از خوردن غذا چیست؟

به دلایل مختلف، غذایی که فرد برای خوردن انتخاب می کند ممکن است منجر به صدمه به معده یا دل درد شود. همچنین وجود برخی بیماری ها می تواند بلافاصله بعد از غذا خوردن دل درد ایجاد کند. در ادامه دلایل پزشکی و تغذیه ای مربوط به دل درد بلافاصله بعد از غذا خوردن آورده شده است.

1. بیش از حد غذا خوردن

دل درد و معده درد بعد از خوردن غذا، غالباً با خوردن خیلی سریع غذا ایجاد می شود. هنگام پرخوری، ممکن است وقت کافی برای جویدن غذا به خود ندهید و ممکن است متوجه شوید که غذا خیلی سریع از بشقاب شما ناپدید می شود. برای جلوگیری از دل درد، برای غذا خوردن وقت صرف کرده و هنگام غذا خوردن به آرامی لقمه های خود را بجوید.

2. خوردن غذاهای اسیدی

غذاهای اسیدی که می توانند معده را تحریک کنند شامل آبمیوه، پنیر فرآوری شده و گوجه فرنگی هستند. یافتن گزینه های جایگزین برای این مواد غذایی می تواند به کاهش درد معده کمک کند.

3. بلع هوا هنگام غذا خوردن

وقتی کسی آدامس می جود یا شیرینی می خورد، می تواند منجر به بلع هوا شود. این می تواند یکی دیگر از دلایل دل درد بعد از غذا خوردن باشد. همچنین خوردن پیاز، لوبیا، کلم و کلم بروکلی می تواند سبب نفخ در شکم و ایجاد دل درد شود.

همچنین بخوانید: علت درد بالایی شکم (درد وسط شکم) چیست و برای درمان چه کنیم ؟

4. خوردن غذاهای تند

فلفل های چیلی اغلب برای طعم دادن به غذاهای تند استفاده می شوند. آنها حاوی کپسایسین، ماده شیمیایی هستند که باعث احساس گرما یا سوزش می شود. کپسایسین ممکن است قسمتهای حساس بدن از جمله معده را تحریک کند و باعث دل درد و معده درد شود.

5. خوردن مواد غذایی کافئین دار

کافئین محرکی است که در چای، قهوه و نوشابه یافت می شود. این ماده غذایی می تواند معده را تحریک کرده و برای برخی از افراد ناراحتی ایجاد کند. برای جلوگیری از دل درد می توانید از نوشیدنی های بدون کافئین و دمنوش های گیاهی استفاده کنید.

6. نوشیدنی های الکلی

نوشیدنی های الکلی می توانند نفخ ایجاد کنند. این امر به ویژه در صورتی که گازدار باشند، ممکن است سوزش سر دل را بدتر کند. اگر کسی میزان الکلی که می نوشد را کاهش دهد، می تواند مزایای سلامتی زیادی برای وی داشته باشد.

7. حساسیت غذایی

برخی از افراد ممکن است نسبت به برخی غذاها حساسیت نشان دهند. این غذاها می توانند معده را تحریک کنند. محصولات لبنی، آجیل، تخم مرغ، کره بادام زمینی، سویا، ذرت، گندم و گلوتن از جمله رایج ترین مواد غذایی آلرژی زا هستند که می توانند دل درد بعد از غذا خوردن ایجاد کنند.

8. بیماری سلیاک

درد معده از علائم شایع بیماری سلیاک است. این بیماری با حساسیت به گلوتن مشخص می شود. افراد مبتلا به سلیاک بلافاصله به پروتئین خاصی به نام گلیادین که در گلوتن وجود دارد، واکنش نشان می دهند. این ماده در گندم و جو وجود دارد.

9. سندروم روده تحریک پذیر

سندروم روده تحریک پذیر یک اختلال شایع دستگاه گوارش است که تقریباً 15٪ از جمعیت به آن مبتلا هستند. برخی از علائم شامل گاز، نفخ، اسهال، یبوست، گرفتگی، دل درد و معده درد بعد از خوردن غذا است.

10. پانکراس

دل درد بعد از خوردن غذا می تواند نشان دهنده پانکراس باشد، به خصوص وقتی که درد بیش از شش ساعت ادامه داشته باشد. پانکراس به التهاب لوزالمعده معروف است. مبتلایان به پانکراس دردی را تجربه می کنند که از قسمت بالایی شکم شروع می شود. سپس درد به پشت شکم پخش می شود. سایر علائم پانکراس شامل تب، حالت تهوع و استفراغ است.

11. گاستریت

گاستریت باعث می شود که معده ملتهب شود. این می تواند باعث درد معده، دل درد، استفراغ و سوء هاضمه شود. گاستریت خفیف را می توان در خانه با دارو و تغییر رژیم غذایی درمان کرد. قطع غذاهای اسیدی و خوردن وعده های غذایی کمتر در طول روز می تواند به درمان دل درد ناشی از گاستریت کمک کند.

12. زخم معده

زخم معده باعث درد و سوزش در وسط معده خواهد شد. زخم معده اغلب در اثر عفونت ایجاد می شود و دل درد بعد از غذا خوردن را تشدید می کند. درمان زخم معده با داروهای سرکوب کننده اسید صورت می گیرد.

13. ریفلاکس معده

سوزش سر دل از نظر پزشکی به عنوان ریفلاکس معده (GER) شناخته می شود. همچنین می توان آن را اسید ریفلاکس نامید. ریفلاکس معده به دلیل اسیدی شدن معده از داخل لوله غذایی ایجاد می شود. این احساس سوزش در سینه و گلو است. همچنین می تواند باعث احساس سوزش در معده و دل درد شود. عدم مصرف الکل، غذاهای پرادویه و کاهش وزن در صورت نیاز می تواند به کنترل ریفلاکس معده کمک کند.

همچنین بخوانید: 8 غذا برای آرام کردن معده ی ضعیف

14. استرس

استرس می تواند باعث تنش عضلات شود  که می تواند دل درد بلافاصله بعد از غذا خوردن ایجاد کند. چند نفس آرام و عمیق قبل از غذا می تواند ماهیچه ها را آرام کند. خوردن آرام غذا می تواند به جلوگیری از دل درد بعد از غذا خوردن کمک کند.

15. داروی فشار خون

دارویی که برای درمان فشار خون استفاده می شود می تواند عوارض جانبی ایجاد کند. این موارد شامل یبوست و گاهی درد معده است. اگر فردی عوارض جانبی داروی فشار خون را تجربه کند، می تواند در مورد تعویض داروی خود با پزشک خود صحبت کند.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.