Take a fresh look at your lifestyle.

بعد از خوردن قرص آهن چه چیزهایی نباید خورد؟

قرص آهن رو با چی نخوریم

آهن برای سلامت بدن شما حیاتی است و هر سلول به آن بستگی دارد. برای اینکه اکسیژن از ریه ها به بقیه بدن منتقل شود به آهن احتیاج دارید. اگر پزشک شما به شما توصیه کرده است که مصرف غذاهای غنی از آهن را افزایش دهید و احتمالاً یک مکمل روزانه آهن به رژیم خود اضافه کنید، در نظر داشته باشید که برخی از غذاهایی که در رژیم غذایی خود مصرف می کنید ممکن است جذب آهن را در بدن شما محدود کند. به همین دلیل بهتر است بدانیم که قرص اهن را با چه چیزی نخوریم.

قرص آهن را با چه چیزهایی نباید خورد

آهن یک ماده معدنی است که بدن برای تولید گلبول های قرمز به آن نیاز دارد. هنگامی که بدن به اندازه کافی آهن دریافت نمی کند، نمی تواند تعداد گلبول های قرمز طبیعی را که برای حفظ سلامتی شما مورد نیاز است، تولید کند. این وضعیت را کمبود آهن (کمبود آهن) یا کم خونی فقر آهن می نامند. برای درمان کم خونی باید از منابع طبیعی آهن و یا قرص آهن استفاده کنیم. درباره بهترین زمان خوردن قرص آهن صحبت کردیم. در ادامه خواهیم گفت بعد از خورد قرص آهن و یا منابع آهن چه مواد غذایی نباید خورده شود.

انواع آهن:

آهن به دو شکل رژیم غذایی وجود دارد: آهن هم و غیر هم. آهن هم، که به خوبی جذب می شود، و آهن غیر هم ، که به خوبی جذب نمی شود.

بهترین منبع غذایی آهن قابل جذب (هم) گوشت قرمز بدون چربی است. مرغ، بوقلمون و ماهی نیز منابع آهن هستند، اما کمتر از گوشت قرمز آهن دارند.

غلات، حبوبات و برخی سبزیجات حاوی آهن ضعیف (غیرهمی) هستند. غذاهای غنی از ویتامین C (به عنوان مثال مرکبات و سبزیجات تازه) که با مقادیر کمی غذاهای حاوی آهن هم ، مانند گوشت خورده می شوند ، ممکن است میزان جذب آهن غیر غلات از غلات ، حبوبات و سایر سبزیجات را افزایش دهند. برخی از غذاها (مانند شیر ، تخم مرغ ، اسفناج ، حاوی فیبر ، قهوه ، چای) ممکن است میزان جذب آهن غیر خوراکی را از غذاها کاهش دهند. آهن اضافی ممکن است از پختن در قابلمه های آهنی به غذا اضافه شود.
توجه کنید که بعد مصرف آهن از چه غداهایی باید اجتناب کنید:

  • بعد از خوردن قرص آهن لبنیات و کلسیم نخورید

محصولات حاوی کلسیم مانند محصولات لبنی، آنتی اسیدها و مکمل های کلسیم، جذب آهن غیرهمی از رژیم غذایی یا مکمل ها را کاهش داده یا از آن جلوگیری می کند. کلسیم همچنین ممکن است جذب آهن هم از محصولات حیوانی را کاهش دهد.

در حالی که آهن و کلسیم هر دو برای بدن سالم ضروری هستند، در صورت تلاش برای افزایش جذب آهن بدن خود، دو ساعت قبل یا بعد از مصرف مکمل آهن یا خوردن غذاهای غنی از آهن، از محصولات لبنی استفاده نکنید. از مصرف مکمل های کلسیم و آهن همزمان در طول روز خودداری کنید.

بعد از خوردن قرص آهن چه چیزهایی نباید خورد

  • بعد از خوردن قرص آهن قهوه ، چای و کاکائو نخورید

قهوه ، چای و کاکائو به طور طبیعی حاوی پلی فنول هستند که جزء مواد مغذی مفید گیاهی با اثرات آنتی اکسیدانی هستند. در حالی که مصرف طولانی مدت غذاهای حاوی پلی فنول ممکن است در برابر بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، سرطان، پوکی استخوان و بیماریهای عصبی محافظت کند، اما در جذب آهن در بدن اختلال ایجاد می کند.

چای همچنین دارای تانن است که بر جذب آهن غیرهم تأثیر می گذارد. نوشیدن قهوه، چای و کاکائو  بعد از مصرف آهن مانع جذب آهن غیر هم می شود. هنگام مصرف وعده های غذایی غنی از آهن یا مصرف مکمل های آهن از نوشیدن این نوشیدنی ها خودداری کنید.

بعد از خوردن قرص آهن چه چیزهایی نباید خورد

  • غذاهای غنی از فیبر

مصرف غذاهای سرشار از فیبر می تواند جذب آهن را از غذاها و مکمل هایی که مصرف می کنید کاهش دهد. سبزیجات خام، غلات سبوس دار و محصولات سبوس دار، که همه آنها دارای فیبر بالا هستند، نباید همزمان با مصرف مکمل آهن مصرف شوند.

در واقع آهن بهتر است با معده خالی یا با ویتامین C جذب شود. اگر مکمل های آهن باعث تهوع، گرفتگی، یبوست یا اسهال شوند، خوردن مقدار کمی غذاهای غنی از ویتامین C، در حالی که از غذاهای حاوی فیبر بالا اجتناب می کنید، می تواند به شما در جلوگیری از این موارد کمک کند.

بعد از خوردن قرص آهن چه چیزهایی نباید خورد

  • غلات کامل و حبوبات

فیتات ها موادی هستند که به طور طبیعی در غلات و حبوبات یافت می شوند. فیتات ها که به عنوان مواد مغذی شناخته می شوند، فراهمی زیستی مواد معدنی ، از جمله آهن غیرهمی را کاهش می دهند.
به طور خاص، گیاهخوارانی که فقط آهن غیر غلات را از رژیم غذایی خود دریافت می کنند، باید هنگام غذا خوردن به این امر توجه کنند تا سطح آهن افزایش یابد.

برای افزایش جذب آهن از منابع غذایی یا مکمل ها، غذاهای سرشار از ویتامین C را با غذاهای غنی از آهن در همان وعده غذایی ترکیب کنید.

بعد از خوردن قرص آهن چه چیزهایی نباید خورد

10 علامت و نشانه کمبود آهن

کمبود آهن زمانی اتفاق می افتد که بدن شما آهن معدنی کافی ندارد. بدن شما برای ساخت هموگلوبین ، پروتئین موجود در گلبول های قرمز به آهن احتیاج دارد که آنها را قادر می سازد اکسیژن را در سراسر بدن حمل کنند. اگر بدن شما هموگلوبین کافی نداشته باشد ، بافت ها و ماهیچه های شما اکسیژن کافی را برای عملکرد موثر دریافت نمی کنند. این منجر به بیماری به نام کم خونی می شود. اگرچه انواع مختلفی از کم خونی وجود دارد،اما کم خونی فقر آهن شایع ترین در سراسر جهان است.

  • خستگی غیر معمول

خستگی یکی از شایع ترین علائم کمبود آهن است. این به دلیل آن است که اکسیژن کمتری به بافت های بدن می رسد و انرژی آنها را از بین می برد. پیشنهاد می کنیم دیگر دلایل خستگی و خواب آلودگی را نیز بخوانید.

  •  رنگ پریدگی

رنگ پریدگی در مناطقی مانند صورت ، پلک های داخلی پایینی یا ناخن ها ممکن است نشانه کمبود شدید یا شدید آهن باشد. این به دلیل سطح پایین هموگلوبین است که به خون رنگ قرمز می دهد. در مقاله برای رنگ پریدگی صورت چه بخوریم راهکارهای درمان رنگ پریدگی صورت را توضیح دادیم.

  • تنگی نفس

تنگی نفس یکی از علائم کمبود آهن است ، زیرا سطوح پایین هموگلوبین به این معنی است که بدن قادر به انتقال اکسیژن به ماهیچه ها و بافت ها به طور موثر نیست.

  • سردرد و سرگیجه

سردرد و سرگیجه می تواند نشانه کمبود آهن باشد. کمبود هموگلوبین ممکن است به این معنی باشد که اکسیژن کافی به مغز نمی رسد و احتمالاً باعث تورم عروق خونی و ایجاد فشار می شود.

  • تپش قلب

در موارد کمبود آهن، قلب مجبور است برای انتقال اکسیژن به بدن بسیار تلاش کند. این می تواند منجر به ضربان نامنظم یا ضربان قلب بالا و حتی سوفل قلب ، بزرگ شدن قلب یا نارسایی قلبی شود.

  • موها و پوست خشک و آسیب دیده

پوست و مو در زمان کمبود آهن ممکن است اکسیژن کمتری از خون دریافت کنند و باعث خشکی و آسیب آنها شود. در موارد شدیدتر ، ممکن است منجر به ریزش مو شود.

  • تورم و درد زبان و دهان

زبان دردناک ، متورم یا به طرز عجیبی صاف می تواند نشانه کم خونی فقر آهن باشد. ترک های گوشه دهان نیز می تواند یک علامت باشد.

  • پاهای بیقرار

افراد مبتلا به کم خونی فقر آهن شانس بیشتری برای ابتلا به سندرم پای بی قرار دارند. این یک انگیزه قوی برای حرکت دادن پاها در حالت استراحت است.

  • ناخن های شکننده یا قاشق شکل

ناخن های شکننده یا قاشق شکل می توانند شاخص کم خونی شدیدتر فقر آهن باشند. یکی از علل خم شدن ناخن های دست به سمت پایین کمبود آهن است.

  • سایر علائم بالقوه کمبود آهن

چندین نشانه دیگر وجود دارد که نشان می دهد آهن شما کم است. علائم دیگر کم خونی فقر آهن عبارتند از:
هوس های عجیب: اشتیاق به غذاهای عجیب و غریب یا اقلام غیر غذایی “پیکا” نامیده می شود. معمولا مشتاق خوردن یخ، خاک رس، خاک، گچ یا کاغذ است و می تواند نشانه کمبود آهن باشد. همچنین می تواند در دوران بارداری رخ دهد.
احساس افسردگی: کم خونی فقر آهن ممکن است با افسردگی در بزرگسالان همراه باشد. زنان باردار مبتلا به کمبود آهن نیز ممکن است شانس بیشتری برای ابتلا به افسردگی داشته باشند.
دست و پای سرد: کمبود آهن به این معنی است که اکسیژن کمتری به دست و پا تحویل داده می شود. برخی از افراد ممکن است به طور کلی سرماخوردگی را راحت تر احساس کنند یا دست و پای سردی داشته باشند.
عفونت های مکرر: از آنجا که آهن برای یک سیستم ایمنی سالم مورد نیاز است، کمبود آن ممکن است خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد.

علل شایع کمبود آهن

  • افزایش نیاز آهن در دوران بارداری
  • بیماری التهابی روده
  • عدم دریافت کافی آهن به دلیل رژیم غذایی که نیازهای غذایی روزانه را تأمین نمی کند یا به شدت محدود شده است.
  • از دست دادن خون در دوره های شدید یا خونریزی داخلی
  • کمبود آهن می تواند منجر به علائمی شود که می تواند بر کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارد. این موارد شامل تنگی نفس ، خستگی و کاهش تمرکز است .

علائم و نشانه های کمبود آهن بسته به موارد زیر متفاوت است:

  • شدت کم خونی
  • سرعت پیشترفت
  • سن شما
  • وضعیت سلامتی فعلی شما
  • در برخی موارد ، افراد هیچ علائمی را تجربه نمی کنند.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.