Take a fresh look at your lifestyle.

چرا بعد از ورزش لکه بینی داریم (تاثیر ورزش بر پریود)

علت لکه بینی بعد ورزش

اگر ورزش منظم را شروع کنید، تغییرات زیادی در بدن شما رخ خواهد داد. ممکن است درد عضلانی داشته باشید، وزنتان کاهش پیدا کند، بهتر بخوابید و قوی‌ تر شوید. اما چیزی که ممکن است انتظارش را نداشته باشید این است که ورزش منظم ممکن است باعث ایجاد تغییراتی در سیکل قاعدگی شما شود. این تغییرات بسته به اینکه بدن شما به افزایش سطح فعالیت شما چه واکنشی نشان می‌ دهد، ممکن است شدید یا جزئی باشد. در این مقاله چند مورد از رایج‌ ترین تاثیرات ورزش بر سیکل قاعدگی را بررسی می‌ کنیم تا علت لكه بيني بعد از ورزش را متوجه شویم.

دلایل لکه بینی بعد از ورزش

ورزش منظم می‌ تواند موجب ایجاد تغییرات هرچند جزئی در سطح هورمون‌ ها شود. پوشش داخلی رحم شما ممکن است با خونریزی ناگهانی به این سیگنال‌ های هورمونی ترکیبی پاسخ دهد که باعث لکه بینی می‌ شود. لکه بینی یک نوع رایج از خونریزی واژینال است که در خارج از دوره قاعدگی برای فرد رخ می‌دهد. به عبارت دیگر، لکه بینی نوعی خونریزی ناگهانی است.

در لکه بینی خون به رنگ قرمز تیره یا روشن است و جریان آن معمولا از خونریزی قاعدگی کمتر است. فرد ممکن است در حین انجام ورزش شدید و یا درست بعد از آن لکه ببیند.

لکه بینی بعد از ورزش می‌تواند چندین دلیل مختلف داشته باشد. این می‌ تواند نتیجه اختلال آندومتر (داخلی‌ ترین پوشش رحم) باشد یا ممکن است به دلیل تغییرات ساختاری در پوشش داخلی رحم یا دهانه رحم باشد.

برخی از ورزش‌ های سنگین فشار زیادی را بر روی شکم وارد می‌ کنند. این ممکن است منجر به ایجاد توده‌ هایی شود که به خونریزی ناگهانی ختم می‌ شود. برخی از انواع توده‌ هایی که موجب لکه بینی می‌شوند، عبارتند از:

  • فیبروم‌ های زیر مخاطی رحم: ضایعات غیر سرطانی که در داخل یا اطراف رحم ایجاد می‌ شوند.
  • پولیپ آندومتر: توده‌ هایی که در داخل یا اطراف آندومتر ایجاد می‌ شوند، که بیشتر آنها خوش‌ خیم هستند اما می‌ توانند سرطانی باشند.
  • پولیپ دهانه رحم: ضایعاتی که روی دهانه رحم ایجاد می‌ شوند و معمولاً خوش‌ خیم هستند اما می‌توانند سرطانی هم شوند.

تاثیر ورزش بر نامنظم شدن پریود

ورزش به طور کلی برای سلامت بدن مفید است. اما برای برخی از افراد، فشاری که ورزش شدید بر روی بدن وارد می‌ کند تعادل هورمون‌ ها در دوران قاعدگی را برهم می‌ زند و موجب اختلال در این روند می‌ شود. هیپوتالاموس ساختاری در مغز شماست که به عنوان مرکز کنترل سیکل قاعدگی شما عمل می‌ کند. هیپوتالاموس پیام‌ های هورمونی را به غده هیپوفیز و تخمدان‌ ها ارسال می‌ کند که باعث تخمک‌ گذاری می‌ شود.

 اگر این ارتباط به واسطه‌ چیزی که موجب فشار بر بدن شما می‌ شود، به عنوان مثال ورزش یا کاهش وزن شدید، مختل شود، تخمک‌ گذاری صورت نمی‌ گیرد. اگر تخمک‌ گذاری انجام نشود، تغییرات هورمونی که موجب شروع سیکل قاعدگی می‌ شوند برهم خورده و در نهایت پریود به تاخیر می‌ افتد.

ترکیب ورزش شدید و مصرف کالری کم، فشار شدید را بر بدن ورزشکاران وارد می‌ کند. در پاسخ به این استرس، هیپوتالاموس شروع به تحریک کمتر تخمدان‌ ها می‌ کند. همین امر موجب می‌ شود تا در نهایت پریود به تاخیر افتد.

با گذشت زمان، تخمدان‌ ها کمتر تخمک تولید می‌ کنند و سطح استروژن کاهش می‌ یابد که منجر به تحلیل استخوان‌ ها و سایر اثران منفی بر سلامت می‌ شود.

 همچنین می توانید بهترین برنامه های قاعدگی اندروید را از مینویسم دانلود نمایید.

تاثیر ورزش بر مقدار خونریزی در سیکل قاعدگی

اگر پس از شروع ورزش منظم متوجه شدید که مقدار خونریزی در دوران قاعدگی تغییر کرده است، نگران نباشید. همان تغییرات هورمونی که می‌ توانند قاعدگی شما را به طور کامل متوقف کنند، می‌ توانند منجر به تغییر در مقدار خونریزی شوند.

علاوه بر این، ورزش منظم و سنگین می‌ تواند منجر به کاهش وزن شود که همین امر خود می‌ تواند علت لکه بینی بعد از ورزش و تغییر مقدار خونریزی باشد.

چربی بدن (بافت چربی) در واقع نوعی استروژن تولید می‌ کند. استروژن اضافی در بدن شما می‌ تواند باعث شود که پوشش داخلی رحم در نیمه اول سیکل قاعدگی بیش از حد معمول ایجاد شود. هرچه پوشش ضخیم‌تر باشد، جریان قاعدگی سنگین‌ تر شده و مقدار خونریزی بیشتر می‌ شود.

بنابراین، کاهش وزن، مقدار استروژن موجود در بدن را کاهش داده و موجب کاهش تجمع لایه داخلی رحم در دوران قاعدگی می‌ شود. هرچه این تجمع لایه کمتر باشد، مقدار خونریزی در دوران قاعدگی کمتر می‌شود. توصیه می کنم در این مدت مواد غذایی سرشار از استروژن را بیشتر مصرف کنید.

تاثیر ورزش بر درد پریود

دو نوع متمایز درد پریود وجود دارد که به نام دیسمنوره (قاعدگی دردناک) شناخته می‌ شود. ورزش ممکن است به کاهش درد کمک کند، اما بستگی به نوع دیسمنوره دارد.

  • دیسمنوره اولیه

دیسمنوره اولیه یک پریود دردناک و بدون دلیل مشخص است. این دیسمنوره معمولا با اولین پریود آغاز می‌ شود و بعد از آن در هر دوره پریود تکرار می‌ گردد. به طور معمول این درد بعد از 20 سالگی به صورت خود به خود از بین می‌ رود. این احتمال نیز وجود دارد که ورزش درد دیسمنوره اولیه را کاهش دهد.

تغییرات هورمونی ناشی از ورزش منظم میزان پروستاگلاندین‌ ها را در پوشش داخلی رحم کاهش دهد. پروستاگلاندین‌ ها مواد شیمیایی هستند که باعث انقباض عضلات رحم و ایجاد گرفتگی می‌ شوند. به همین دلیل است که داروهای ضد التهابی که تولید پروستاگلاندین را مسدود می‌ کنند، دردهای قاعدگی را به بهترین شکل درمان می‌ کنند.

در تئوری، اگر بتوانید میزان پروستاگلاندین‌ ها را در بدن خود کاهش دهید، گرفتگی قاعدگی کمتری خواهید داشت. با این وجود، مطالعات بیشتری مورد نیاز است تا ثابت شود ورزش از این طریق باعث کاهش گرفتگی عضلات شما می‌ شود.

  • دیسمنوره ثانویه

دیسمنوره ثانویه یک درد پریود است که به دلیل داشتن یک بیماری زمینه‌ ای ایجاد می‌ شود. این نوع از درد پریود با گذشت زمان ایجاد می‌ شود و ممکن است تا 20 سالگی یا حتی بعد از آن شروع نشود.

دو بیماری رایجی که باعث این نوع پریود می‌ شوند، عبارتند از فیبروم رحم و آدنومیوز که در آن پوشش داخلی رحم به داخل عضلات رحم رشد می‌ک ند. اگر به دیسمنوره ثانویه مبتلا هستید، ورزش منظم ممکن است به کاهش درد کمک کند.

حتی اگر یک بیماری زمینه‌ای داشته باشید، ورزش می‌تواند میزان پروستاگلاندین‌ها را در بدن کاهش دهد. از طرف دیگر، این احتمال نیز وجود دارد که ورزش درد دروان قاعدگی را تشدید کند، به خصوص اگر فیبروم رحمی داشته باشید.

این تومورهای خوش خیم روی عضله صاف دیواره رحم رشد می‌ کنند و برای انجام این منظور باید رگ‌های خونی تشکیل شوند تا خون و مواد مغذی را به آنها برسانند. هنگام ورزش، بدن جریان خون را به سمت قلب، ریه‌ها و عضلات هدایت می‌کند و در اندام‌ ها و بافت‌ هایی که در ورزش درگیر نیستند جریان خون کمتر می‌ شود.

به طور معمول، رحم بدون هیچ مشکلی با این وضعیت سازگار می‌ شود، اما در صورت وجود فیبروم رحمی، هنگام ورزش خون کمتری به سمت آن‌ ها جریان می‌ یابد. این موضوع وضعیتی را به وجود می‌ آورد که با نام ایسکمی شناخته می‌ شود. وقتی عضله ایسکمیک می‌ شود، آن را به صورت درد احساس می‌ کنید، شبیه به آنچه هنگام حمله قلبی رخ می‌ دهد.

کلام آخر

ورزش شدید می‌ تواند موجب تغییرات در هورمون‌ های مسئول سیکل قاعدگی شود. همین تغییرات می‌توانند موجب نامنظم شدن پریود، لکه بینی، خونریزی شدید و یا تغییر در مقدار خونریزی دروان قاعدگی شوند. ورزش ممکن است به کاهش درد پریود در برخی افراد کمک کند، زیرا میزان پروستاگلاندین‌ ها را در بدن کاهش می‌دهد که مسئول گرفتگی‌های دردناک پریود هستند. با این وجود، افراد مبتلا به بیماری‌ های زمینه‌ای مانند فیبروم رحم، ممکن است هنگام ورزش درد بیشتری احساس کنند.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.